Bildirim
Bulldozer'i bekleyeyim mi ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: pirekareh
Oyundaki kasmalardan ve sistemde ki yavaşlıklardan ötürü yeni işlemci almaya karar vermiştim.Sonra bi baktım AMD yeni teknolojili bulldozer'i öne sürdü.Ancak henüz piyasada yok gibi.Athlon x4 mü alayım yoksa bulldozeri'i beklemeye değer mi ?
buldozeri bekle cünkü 13 gün kaldı ama diyelimki buldozer kurdun bence yeni oldugu icin ki eski islemcilerden cok daha farklı bazı sorunlar cıkma ihtimali var ,hadi onuda gectik diyelim buldozerin 2. versiyonu cıkacak seneye ozaman soket degistirecek bida bastan mı toplucaz bende sen gibi cok arada kaldım günlerdir okuyorum ve i5 almaya karar verdim z68 ana kartla beraber cünkü intelin yeni islemcisi 1155 sokettte calısacakmis benim kararımı bu etkiledi ,ama yinede acelen yoksa buldozer cıksın icin rahat etsin
-
bulldozeri beklemek her türlü avantajdır..belki bulldozer çıkar çıkmaz değil ama bir süre sonra illaa ki hem amd nin phonem x4 hemde intelin üst seviye işlemcileri az biraz ucuzlayacaktır. -
Zaten bulldozerinde biraz ucuzlamasını bekleyeceğim.Ama sonuçta yeni teknoloji varken eski almak bana göre kötü bi seçim -
quote:
Zaten bulldozerinde biraz ucuzlamasını bekleyeceğim.Ama sonuçta yeni teknoloji varken eski almak bana göre kötü bi seçim
valla hocam kimse para saçarak almıyor eskisini zaten . maddi durumlar ucuz olanı almaya zorluyorbulldozer çıkarsa intel in indirim yapacağı konusunda tereddütlüyüm ancak pheom II x4 - x6 lar muhtemelen iyice ucuzlayacaktır . dileğim i72600k nın da amd ile beraber ucuzlaması
uzun lafın kısası , beklemek faydalı olacaktır . hem bakarsınız dolar da 1.60 lara düşer belki
-
quote:
Orijinalden alıntı: timi555
quote:
Oyundaki kasmalardan ve sistemde ki yavaşlıklardan ötürü yeni işlemci almaya karar vermiştim.Sonra bi baktım AMD yeni teknolojili bulldozer'i öne sürdü.Ancak henüz piyasada yok gibi.Athlon x4 mü alayım yoksa bulldozeri'i beklemeye değer mi ?
buldozeri bekle cünkü 13 gün kaldı ama diyelimki buldozer kurdun bence yeni oldugu icin ki eski islemcilerden cok daha farklı bazı sorunlar cıkma ihtimali var ,hadi onuda gectik diyelim buldozerin 2. versiyonu cıkacak seneye ozaman soket degistirecek bida bastan mı toplucaz bende sen gibi cok arada kaldım günlerdir okuyorum ve i5 almaya karar verdim z68 ana kartla beraber cünkü intelin yeni islemcisi 1155 sokettte calısacakmis benim kararımı bu etkiledi ,ama yinede acelen yoksa buldozer cıksın icin rahat etsin
Bulldozer 2 soket değiştirmeyecek yine 9 serisi çhipset ile çalışacakmış
-
quote:
Orijinalden alıntı: mrtsr35
quote:
quote:
bu güzel habermis,kaynak nerden ögrenebilirmiyim ...
-
quote:
quote:
quote:
http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/amd-bulldozer-2-mimarisi-hakkinda-konusmaya-basliyor.htm
Sunucu ve iş istasyonları için Bulldozer tabanlı Maranello ve San Marino işlemcilerini hazırlayan AMD, platform tasarımında ise radikal bir değişikliğe gitmeyecek. Ancak yol haritasında da görülebileceği üzere orta vadede radikal değişiklikler planlayan AMD, 2012 ile birlikte mevcut soket formunu ve platform yapısını değiştirmeyi planlıyor. G42/G44 soket yapısına geçecek olan AMD, işlemci tasarımında da ciddi bir güncelleme yapacak ve işlemci ile çipseti tek bir yapı olarak sunarak platform kurulumunu daha da basite indirgeyecek gibi görünüyor. Giriş-Çıkış kontrol birimlerini de işlemci içerisine alarak bir platformun ihtiyaç duyduğu fonksiyonların önemli bir kısmını tek bir çip olarak işlemci üzerinden kontrol etmeyi planlayan AMD, aynı zamanda sunucu uygulamaları için optimize edilmiş özel GPU'lar da hazırlıyor.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/amd-bulldozer-2-mimarisi-hakkinda-konusmaya-basliyor.htm
Sunucu ve iş istasyonları için Bulldozer tabanlı Maranello ve San Marino işlemcilerini hazırlayan AMD, platform tasarımında ise radikal bir değişikliğe gitmeyecek. Ancak yol haritasında da görülebileceği üzere orta vadede radikal değişiklikler planlayan AMD, 2012 ile birlikte mevcut soket formunu ve platform yapısını değiştirmeyi planlıyor. G42/G44 soket yapısına geçecek olan AMD, işlemci tasarımında da ciddi bir güncelleme yapacak ve işlemci ile çipseti tek bir yapı olarak sunarak platform kurulumunu daha da basite indirgeyecek gibi görünüyor. Giriş-Çıkış kontrol birimlerini de işlemci içerisine alarak bir platformun ihtiyaç duyduğu fonksiyonların önemli bir kısmını tek bir çip olarak işlemci üzerinden kontrol etmeyi planlayan AMD, aynı zamanda sunucu uygulamaları için optimize edilmiş özel GPU'lar da hazırlıyor.
http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=53290607
Bende burda okudum biraz önce hangisi doğru acaba
-
bu isi anca yöneticiler halleder -
Arkadaşım paran varsa Bulldozeri bekle çünkü bir malzeme (herhangi bir şey)yeni çıktığında çok pahalı olur.Ama para da çok vermicem dersen X4 al derim.Ama evet ileride de sorunlar çıkmayacak değil...Ben de kararsızım -
ben quad aldıgımda dual e7500 ve üstü olan çift çekirdekli işlemciler yüksek ghz den dolayı quadlardan biraz daha iyi performans veriyor idiler.Ama zaman geçtikçe 4 çekirdek isteyen şeyler cıktıkça ve çoğaldıkça 2 çekirdekli işlemci almadığıma cok sevindim çünkü 2 çekirdek isteyen uygulamalardaki performansı quadların hiçde kötü değilken 4 çekirdek isteyen her şeyde 2 çekirdekli işlemcile aşırı fark attı.Şu an bende sırf bu sebepten bekleme taraftarıyım.İntel 2500k işlemcisi gerçekten cok kuvvetli bir işlemci 4 çekirdeklilerin en iyileri fakat ben her sene işlemci alan birisi değilim 2 sene sonra 4 çekirdekten fazla işlemci ihtiyacı doğduğunda kasabilir diye gözümü bu 8 çekirdekli işlemcilere diktim. gelsin, testleri olsun yapılsın, sıcaklığı nasıldır performans kadar önemli olan stabilite olayları nasıldır bakalım okuyalım kararımızı veririz sende az bir süre kaldı sabır et arkadaşım...
-
En kötü ihtimalle x4lerde fiyat düşüşü olur kesinlikle bekle -
Bulldozerleri bekle ama bulldozer alma cunku paran yetmez o cıkınca fiyatlar duserse Phenom II X4 Alırsın :) -
her türlü bekle hacı x4ler x6lar kesin olarak düşücek alırsın 1090 t rahat edersinquote:
Orijinalden alıntı: BerkeYILDIRIM
Bulldozerleri bekle ama bulldozer alma cunku paran yetmez o cıkınca fiyatlar duserse Phenom II X4 Alırsın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyotr Alekseyeviç -- 4 Ekim 2011; 21:28:11 > -
Kullanıcı test sonuçlarının çıkmasını bekleyin derim, madem bu kadar beklemişsiniz. -
en basta dolarin dusmesini bekle.dolar 2lira olmak uzere.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: busuzima
Aynen abi dolar uçtu tutan yok ne zaman inicek şöyle 1,60-1,70 lere -
quote:
Orijinalden alıntı: umtcnkrt
quote:
Aynen abi dolar uçtu tutan yok ne zaman inicek şöyle 1,60-1,70 lere
1,6 - 1,7 düşeceğini ben hiç sanmıyorum enfazla 1,80 kadar düşer merkez de zaten buarada tutmak istiyor gibi en iyi biz iyv brige leri bekliyelim :)))) ozmana kadar avrupa biraz düzelir
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1444quote:
Orijinalden alıntı: umtcnkrt
quote:
Aynen abi dolar uçtu tutan yok ne zaman inicek şöyle 1,60-1,70 lere
1,6 - 1,7 düşeceğini ben hiç sanmıyorum enfazla 1,80 kadar düşer merkez de zaten buarada tutmak istiyor gibi en iyi biz iyv brige leri bekliyelim :)))) ozmana kadar avrupa biraz düzelir
1,8 mi?yapma yaa düşsün biraz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnkrt -- 5 Ekim 2011; 15:59:32 >
Benzer içerikler
- tray işlemci nedir
- işlemci ghz arttırma
- itopya indirim kodu
- pbo enhancement nedir
- ryzen 5 5500 vs 5600
- mediatek dimensity 9300+
- termal macun önerisi
- majorana 1
- ryzen 9 9950x3d
- mediatek dimensity 8400
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X