Şimdi Ara

Bulk Dönemi [Çok Önemli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi bulk dönemi hacim ve kas artış dönemidir. Sporu 6 ay yaptım ve 1 ay ara verdim sıcaklardan dolayı ve 6 ayda kilom 53 ten 59 a çıktı. Boyum ise 1.70.

Şimdi 1 senelik yazılmayı planlıyorum ve bunun 6-7 ayını bulk 4-5 ayını ise definasyon dönemi olarak geçirmeyi planlıyorum ve bölgesel olarak haftada 4 gün çalışıyorum.

Gireceğim bulk döneminde günlük alacağım

Protein 131 gr.
    Karbonhidrat 281 gr.
    Yağ 47 gr.

59 kiloya göre sizce iyi bir bulk dönemi geçirir miyim ? Bilgilerinize ihtiyacım var.

• Aldıkların bulk için yetersiz gibi geldi. 2000 küsür kalori ediyor sanırım verdiğin makrolara göre. Hesabım tam doğruda olmayabilir.

Günlük ihtiyacın olan kalorinden 500 kalori fazla alarak başla, antrenman günleri biraz daha fazla ye. İnternetten bazal metabolizma hızını ölç, yüzde yüz doğru veri vermez elbet ama en azından elinde bir değer olur. Ona göre enerji ihtiyacından 500 kalori arttırır ve antrenman günleri 300-400 kalori daha alabilirsin ekstradan. Yağ almaktan da korkma. Tavuk yaparken hafif yağda kızart, bulgur, tam buğday makarna, pirinç neyse işte yağ koy bir miktar yaptığın zaman.Zeytinyağı kullan tabii ki, badem, fındık, ceviz vs. tüket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 10 Ağustos 2014; 3:59:22 >
  • Hocam arkadaş 59 kilo ve 1.70 kalori ihtiyacı çok yüksek olmayabilir.
  • Hocam zaten bu yıl bu işi çok hareketsiz bi şekilde yapıcam yani. Nasıl söyliyeyim YGS-LYS çalışıyorum dershanem var günde 1-1.5 saat spora ayırıyorum gün içinde pek aktif olmucam sürekli hareketsiz bir halde kalıcam bana yeterli gibi geldi ama bilmiyorum biraz daha arttırsam mı acaba ?
  • AnarchyZone kullanıcısına yanıt
    Deneme yanılma yap. Eğer düzenli kilo alıyorsan böyle devam et, almıyorsan arttır
  • Kalori hesabına takılmayın, kilonun x4 katı karbonhidratla dene 1 ay gözlemle, yağlanma varsa azalt yoksa arttır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Deneme yanılma yap. Eğer düzenli kilo alıyorsan böyle devam et, almıyorsan arttır

Teşekkürler hocam. Geçen 6 ay içinde o kadar dikkat etmedim beslenmeme yine tavuk makarna falan yedim yumurta yedim ama hiç protein ve karbonhidrat hesabı yapmadım yani 53 kilo başlayıp 59 olmuştum 6 ay içerisinde ve hiç denecek kadar az yağlanma oldu. Bu sefer biraz daha dikkat edip hedefimi 65-70 e çıkardım biraz hacim kazanmam lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Kalori hesabına takılmayın, kilonun x4 katı karbonhidratla dene 1 ay gözlemle, yağlanma varsa azalt yoksa arttır..

Kesinlikle katılıyorum hocam 3000 kalori ve fazlasında acayip yemek yemek gerekiyor ve acayip yağlanabiliriz. Kilom zaten 59 falan 59x4 240gr yapar bende 300 gr karbonhidrat 150-125 gr arası protein almayı hesapladım gün içerisinde yediklerimle bakalım gözlemlicem gelişmeleri bu başlık altında toplayabilirim.
  • quote:

Hocam arkadaş 59 kilo ve 1.70 kalori ihtiyacı çok yüksek olmayabilir.

Hocam o yüzden dediğim gibi internetten bazal metabolizma hızını ölçerek(aktivite dahil olacak şekilde)tahmini bir veri alıp üstüne 500 kalori almasını tavsiye ettim zaten. Haftanın 4 günü spor yapmakta en azından orta hareketli bir yaşam demekti bence, şahsen yine yetersiz geleceği düşüncesindeyim.

Ancak denemeden bilemeyiz elbet. 1 hafta takibini yapıp kilo alıp almadığını kontrol ederek devam edebilir programına. Değişim yoksa arttırır kaloriyi, kilo alınıyorsa problem yoktur zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbulencia

quote:

Hocam arkadaş 59 kilo ve 1.70 kalori ihtiyacı çok yüksek olmayabilir.

Hocam o yüzden dediğim gibi internetten bazal metabolizma hızını ölçerek(aktivite dahil olacak şekilde)tahmini bir veri alıp üstüne 500 kalori almasını tavsiye ettim zaten. Haftanın 4 günü spor yapmakta en azından orta hareketli bir yaşam demekti bence, şahsen yine yetersiz geleceği düşüncesindeyim.

Ancak denemeden bilemeyiz elbet. 1 hafta takibini yapıp kilo alıp almadığını kontrol ederek devam edebilir programına. Değişim yoksa arttırır kaloriyi, kilo alınıyorsa problem yoktur zaten.

Anladım hocam teşekkür ederim. İnternetten baktım gencvefit diye bi site var orası bi yere yönlendirdi. 2200 çıktı bunun 500 kalori fazlasını almam gerekiyormuş yani yaklaşık günde 2700 kalori falan almam lazım kilo alabilmem için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.