Şimdi Ara

Bulimia

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bundan yaklaşık 1 sene önce kadar diyetisyene başladım ve yaklaşık 26 kilo kaybettim, hala vermem gereken yaklaşık 4 kilom var. Benim sorunum şöyle ki, 5-6 ay önce sadece gerçekten çok yediğimi düşündüğüm zamanlarda moralimi bozup kusmama rağmen şimdi şöyle bir bakıyorum ki artık listemin haricinde bir şey yediğimde ve bu şeyi fazla yemesem bile midemde hafif rahatsızlık verecek derecede ağırlık yaptığını hissettiğimde kilo alma endişesiyle gidip kendimi kusturmadan rahat edemiyorum. İstemsiz olarak da kusmuyorum ancak garip bir moral bozukluğu, endişe doğrultusunda eninde sonunda sonum tuvalete gidip kusmak oluyor. Kendimi bundan vazgeçirmek için ne yapabilirim? Psikolog tavsiye ediyorlar ancak ben tercih etmiyorum, hiç rahat edebildiğim yerler değil çünkü. Kusmanın bana ne gibi önemli zararları olabilir? Bunun için yardım istemek bile şu an garip geliyor çünkü dediğim gibi gidip kendi kendimi kusturuyorum, ancak kusmayınca da gerçekten çok rahatsız hissediyorum ve mantıken kontrol edebileceğim bir şey olmasına rağmen kontrol edemiyorum. Ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 17 Şubat 2012; 20:10:41 >

• Bence de psikologa git. Türkiye'de çoğu kişi psikologa deli doktoru gözüyle bakıyor ama değil.
  • said haklı psikologlar geri kafalı insanların zannettiği gibi deli doktoru değiller ve bunu yaparsan sana yardımı dokunacaktır bende gidiyorum ama kilo yüzünden değil
  • diyetisyen ya da psikolog değilim ama her yemekten sonra kusuyosan sorun olur sonuçta her insanın beslenmeye ihtiyacı var. az yemek yersen belki psikolojik olarakta kendini rahat hissedersin yani suçlu hissetmessin diyetini bozduğun için vs. ya da yemek yedikten sonra 1-2 saat spor yapabilirsin. önemli olan dengeli beslenmek ama onu da uygulayabilen yok gibi.
  • blumia demişsin ama anoreksia'ya da benziyor şikayetlerin.kesinlikle bir psikoloğa gitmelisin.hayatının sonuna kadar kusamazsın değil mi.ayrıca devamlı kusmanın vücuda çok zararları var.protein sıvı karbonhidrat ve bir sürü şey daha vücut kaybediyor kusarken.karnına ağrıyorsa doktora nasıl gidiyorsan şimdide aynı şekilde git.sıcak bakmıyorum diye bir şey olamaz.kısa vade de belki farketmezsin ama kaç ay sonra çok ciddi yan etkilerini göreceksin mutlaka psikoloğa git.geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anal Fissür ve
    10 ay önce açıldı
    koroner arter hastalığı hk
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.