Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Bulgaristanda Üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar şuan lise 2. sınıf öğrencisiyim not ortalamam 79 80 civarı bulgaristandaki üniversitelerde okumayı düşünüyorum bulgaristan vatandaşıyım.Bu notlarla girebilirmiyim ordaki ünilerin puan ortalamarı kaç acaba cevaplarsanız sevinirim teşekkürler :)

• Kardeşim genelde arkadaş çevremden söyleyeyim, Türkiye de okuyamayan zengin tayfa gidiyor, abd ye kaçan Afrikalı mülteci gibi... (ezikleme değil durum tespiti)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim için gidersen boşuna gidersin.Türkiye'de bi baltaya sap olamamış,babası dedesi para sıçan tiplerin oğulları ya da torunları orada sözde okul okuyorlar.
    Onun harici Sofya'ya gidersen ırkçılıkla uğraşma ihtimalin yüksek.Öğretmenler için öğrenci değil ''yürüyen dolar'' olduğundan dolayı dersleri kolay kolay veremezsin,ekstradan ceplerine birşeyler sıkıştırman gerekiyor ki derslerini geçebilesin.
    Yerel halkın dilini öğrenmen zorundasın çünkü İngilizce bilen oranı çok düşük.Yemek kültürleri ''vatandaşlığın'' olduğuna göre biliyorsundur bizlere göre farklı zorluk çekebilirsin.

Uzun lafın kısası benden bi bok olmaz,babam dedem para saçar bende bulgar hatunlarla sabahlar olmasın hayatını 4-5 sene yaşayayım dersen git.
    Benden bi bok olur diyorsan,memleketinde kal adam akıllı bir üniversite kazanmaya bak.Devlet üniversitesi kazanamayacaksanda eğer iyi bir bölüm seçerek vakıf üniversitesinde okumaya çalış. Bundan 2 sene evvel Kültür Üni. 350 puan civarına Hukuk bölümüne alıyordu işte. Seçim senin

• Yinede Teşekkürler Ama Ben O üniversiteye bu notlarla beni alırlarmı diye düşünüyorum 79 80 civarı ortalama puanım onu soruyorum yani?
  • parayı basıyorsun giriyorsun iişte ne not ortalaması
  • Oxford değil orası sıkıntı yapma girersin

• sofya üniversitesnin bütün avrupaya denkliği var türkiyede ygsden 180 alıp orada istediğin bölümde parayla okuabilirsin,ayrıca vatandaşı oldugun için dışarıdan gelenlerden çok daha ucuz bi fiyata okursun.işin maddi yönü var,sofyada yaşam pahalıdır bulgaristanın diğer kesimlerine benzemez,ingilizce konuşarak okuldakilerle anlaşabilirsin fakat yerel halk yada esnafla imkansız gibi bişey.babanın parası varsa hiç düşünme direk git hayatını yaşa burdaki bi kaç beyinsizin lafına bakıpta bu bok çok çukurunda saplı kalma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Azerbaycanda üniversite okumak
    11 yıl önce açıldı
    İstanbulda üniversite okumak ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani babanin parasi varsa derken babam 2000-2500 tl geliri olan bir kisi ama yatirimi cok fazla ev arsa gibi yni bana oraya gidersen karsilayabilecegini soluyor bide ben muhendislik istiyorum orda okuyan veya yasayab birileri varsa ozelden mesajlasabiliriz yinede tesekkutler ben sadece bu notlarla girip giremeyecigimi sormustum aslinda notlarim o kadar kotu degil ama ben yinede biraz dusuk buluyorum yani aslinda sorum bu notlarla sofyadaki unilerde muhendislik okuyabilirmyliyim tesekkurler iyi aksamlar ..

• gidebilme imkanın varsa romanya,polonya tarafında git bulgaristana göre daha iyidir eğitimi
  • Ordaki not ortalamalwrini bilen bir ksi yokmu bana aciklayabilirmi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: BEY1

Ordaki not ortalamalwrini bilen bir ksi yokmu bana aciklayabilirmi acaba

la ne taktın şu ortalamaya. ortalamayla olsa herşey millet fen lisesinden 300 puanlık liseye geçer. millet para diyor işte para
  • Anladim tesekkurler

• Peki bir sorum olucak simdi benim iki yerdede okuma imkanim var siz olasaniz hangisini tercihmederdiniz ve neden ?yani nerde daha iyi meslegim olabilir ve kolaylikla?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.