Şimdi Ara

Bulgaristan Sınır Kapısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
5
Favori
30.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tunçmes

Bulgaristan a sayısız kez gittim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Yeşil sigorta nın pahalı olması biraz engel yapıyor.Bulgaristan da çok ucuza yapılabiliyormuş ama kesin bilgi yok.Bilgisi olanlar yazabilir mi ?

Alıntıları Göster
    çok sayıda kendi aracımla bulgaristana gittim geldim. hala gidiyorum arada işlerim icabıyla. polis hiç durdurmadı kurallara uyduğunuz sürece bence sıkıntı yok.

siigorta en son bulgaristanda 60euro ya yaptırmıştım. 3 aylık fiyatı 80 euro idi. değişti mi bilmiyorum. Son tarih ramazan bayramındaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: highhardware

çok sayıda kendi aracımla bulgaristana gittim geldim. hala gidiyorum arada işlerim icabıyla. polis hiç durdurmadı kurallara uyduğunuz sürece bence sıkıntı yok.

siigorta en son bulgaristanda 60euro ya yaptırmıştım. 3 aylık fiyatı 80 euro idi. değişti mi bilmiyorum. Son tarih ramazan bayramındaydı.

Hocam bende yunanistana geçceğim bulgaristan ehliyet istiyor mu? , gümrükten sadece sigorta yaptırıp bulgaristan sonra yunanistan yapmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: profesör pato

quote:

Hocam bende yunanistana geçceğim bulgaristan ehliyet istiyor mu? , gümrükten sadece sigorta yaptırıp bulgaristan sonra yunanistan yapmayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Selamlar ;

Varna'ya gidecek birinin Dereköy sınır kapısını kullanması daha dogru olacaktır , fakat Dereköy'den sonrakı BG yolları dar - bozuk ve karmasıktır , Hamzabeylı sınır kapısını kullanmanız daha uygundur , Edirne gıselerden cıktıktan sonra Hamzabeylı tabelasını takıp ederek kapıya ulasabılırsınız , En yogun donemde bile yolcu tarafından gecmenız 30 dakıka surmez (TR-BG ) dahil , Kapıdan cıktıktan sonra Lukoil'den vignet alırsın haftalık al bende sana tavsıye polısler gunluk alımlarda gece yarısından sonra saat dılımı degıstıgınde avanta koparmak ıcın bahane ararlar . Kapıdan cıktıktan sonra 20-30 km ilk yerlesım Elhovo'dur , Yol cok duzgun yenı yapıldı , Jambol sehrıne gelınce , Jambol cevre yolundan A1 otobana baglanacaksın , Buradan 10-15 km gıttıkten sonra Karnobat yoluna doneceksınız , Karnobat sehrınden ( Karnobat - Shumen arası koy gırıs ve cıkıslarına dıkkat et kamera var radar kontrol) sonra Shumen 'e devam edeceksınız , Shumen cevre yolunun bıtımınde A2 otoban baslangıcı Varna levhasını gordugunde dırekt otobandan Varna'ya varabılırsınız ... Polisler kontrol ıcın cevırırlerse fazla dıalog'a gırmeden ruhsatın arasına 10 leva yapıstır gıtsın , yoksa lastıklere bakma camda catlak arama vs gıbı zaman kayıplarına sebebıyet verıyorlar..

• profesör pato P kullanıcısına yanıt
    bulgaristan ehliyet istemiyor ve sormuyor.
  • quote:

merhaba konunun dışında biri soru olucak ama kusura bakmayın. Ben çifte vatandaşım Türkiyeden aldıgım ehliyetim var. 5yıl boyunca bulgaristanda kalmam gerekiyor. Bulgaristandan alacagım arabayla türkiyeye giriş yapabilirmiyim? (Kısa süreligine) yapabiliyorsam herhangi bir prosedör varmıdır? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanov -- 4 Eylül 2015; 17:16:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: totembe

Merhaba,

Ben aracımla Bulgaristan'a geçmek istiyorum. Varna, kışın bansko pamporova'ya gitmeyi düşünüyorum. Bunun için Turing'ten gerekli belgeleri 1 yıllık alacağım.

Bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Dereköy kapısı, kapıkule kapısı, gümrükten geçmek ne kadar sürer, nelere dikkat etmeliyim? adım adım pasaport kontrolü araç kontrolü işlemleri nasıl gerçekleşiyor? Bu şekilde bir sürü merak ettiğim nokta var. Ve bilmediğim birkaç püf noktasını da paylaşabilirseniz mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler.

belge ne kadar ??
  • kanov K kullanıcısına yanıt
    girebilirsin fakat sınır kapısında sınırda gün sayımı yaptırıyorlar. giriş yapabilmen içinde 180 günü doldurmuş olman gerekli.
  • 2 sene önce arkadaşın aracıyla geçmiştik. 30dk civarı sürüyor.
  • Anlamsız zamanlarda kapılarda yoğunluk olabiliyor. Annem ve babam Bulgaristsn göçmeni, geçen ay oradaydık. Kapıkule'den geçerek Filibe'ye gittik. 9 Ağustos gecesi yola çıktık. 2 buçuk saatte geçtik sınırı. 1 haftadan fazla kalacaklar varsa aylık vinetka çıkarmaları daha uygun olur. Yalnız her yerde bulunmuyor. Girişteki shell dahil 3 yere sorduk aylık kalmamış. 100km geçtikten sonra bulduk anca. Telefonunuza Bulgaristan haritalı bir navigasyon yazılımı yuklemenizde fayda var, yollar çok bozuk ve hız limiti sürekli değişiyor. 2 hafta boyunca Bulgaristan'ın içinde 900km yaptık 1 kez polis durdurmadı. Yolda sahtekarlar var dikkat edin. Kaputu açık duran arabayı görüp durduğunuzda bir Rus size yüzük satmaya çalışabiliyor Filibe'ye giderseniz Galaxy'e uğramadan dönmeyin Bulgaristan'a giderken bagajlarina bakilmayacak ancak Türkiye'ye döndüğünüzde bu kadar şanslı olmayacaksınız, o yüzden ete ve alkole cok abanmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memoli96

Anlamsız zamanlarda kapılarda yoğunluk olabiliyor. Annem ve babam Bulgaristsn göçmeni, geçen ay oradaydık. Kapıkule'den geçerek Filibe'ye gittik. 9 Ağustos gecesi yola çıktık. 2 buçuk saatte geçtik sınırı. 1 haftadan fazla kalacaklar varsa aylık vinetka çıkarmaları daha uygun olur. Yalnız her yerde bulunmuyor. Girişteki shell dahil 3 yere sorduk aylık kalmamış. 100km geçtikten sonra bulduk anca. Telefonunuza Bulgaristan haritalı bir navigasyon yazılımı yuklemenizde fayda var, yollar çok bozuk ve hız limiti sürekli değişiyor. 2 hafta boyunca Bulgaristan'ın içinde 900km yaptık 1 kez polis durdurmadı. Yolda sahtekarlar var dikkat edin. Kaputu açık duran arabayı görüp durduğunuzda bir Rus size yüzük satmaya çalışabiliyor Filibe'ye giderseniz Galaxy'e uğramadan dönmeyin Bulgaristan'a giderken bagajlarina bakilmayacak ancak Türkiye'ye döndüğünüzde bu kadar şanslı olmayacaksınız, o yüzden ete ve alkole cok abanmayın
    Arkadaşlar bu araç sigortası hakkında uygun fiyat bulabilen var mı? Sadece 10 gün bulgaristan a gidilecek. Online vs diyorlar ama bulamadık. Sınırda mı yaptıralım nerede yaptıralım?

• quote:

Orijinalden alıntı: memoli96

Anlamsız zamanlarda kapılarda yoğunluk olabiliyor. Annem ve babam Bulgaristsn göçmeni, geçen ay oradaydık. Kapıkule'den geçerek Filibe'ye gittik. 9 Ağustos gecesi yola çıktık. 2 buçuk saatte geçtik sınırı. 1 haftadan fazla kalacaklar varsa aylık vinetka çıkarmaları daha uygun olur. Yalnız her yerde bulunmuyor. Girişteki shell dahil 3 yere sorduk aylık kalmamış. 100km geçtikten sonra bulduk anca. Telefonunuza Bulgaristan haritalı bir navigasyon yazılımı yuklemenizde fayda var, yollar çok bozuk ve hız limiti sürekli değişiyor. 2 hafta boyunca Bulgaristan'ın içinde 900km yaptık 1 kez polis durdurmadı. Yolda sahtekarlar var dikkat edin. Kaputu açık duran arabayı görüp durduğunuzda bir Rus size yüzük satmaya çalışabiliyor Filibe'ye giderseniz Galaxy'e uğramadan dönmeyin Bulgaristan'a giderken bagajlarina bakilmayacak ancak Türkiye'ye döndüğünüzde bu kadar şanslı olmayacaksınız, o yüzden ete ve alkole cok abanmayın

arac vizesi ne kadar , nereden yapılyıor ?

başka evrak gerekli o cıkartma nedir ne işe yarar fiyatı nedir ?

gerekli bilgileri verebilirmsiniz

• Baskan1111 kullanıcısına yanıt
    Araç vizesi hakkında bir bilgim yok. Peder ilgilendi onunla.
    Çıkartmanın adı vinetka. Shell,Gazprom gibi büyük benzincilerde bulabilirsiniz. 1 haftalık 10 leva, 1 aylık 25 leva.
  • Baskan1111 kullanıcısına yanıt
    yurt dışına çıkarken araca yeşil sigorta yaptırıyorsunuz.

Kapıkulede freeshopların bulunduğu alanda sigortacılar var yapıyorlar. veya bulgaristan tarafında da yeşil sigorta yapıyorlar.

ilave olarak vinyet almanız gerekiyor. kapıkuleden sonra 30.uncu km'de shell veya OMV var. ordan vinyet alabilirsiniz. 1 hafta binek araç 10 leva.
  • quote:

Arkadaşlar bayram tatili dolayısıyla bulgaristan kapısında uluslararası ehliyet soruyorlar. Tabii amaç para koparmak. Ruhsatın içine 20TL koyun. İçeride parayı alıyor görevli. Sonra da sizi gülen yüzüyle yolcu ediyor.Sınırı geçtikten sonra üçüncü benzinlikte sanırım haftalık vinetka var.Onu unutmayın polis kontrolü var yollarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Konuyu hortlatma zamanı

Geçen sene gittiğimde Kapitan Andreevo sınır kapısından hemen sonraki LukOil'den yakıt aldım Linea 1.3 Multijet araca, herhangi bir sorun yaşamadım. Sırbistanda ise OMV'den yakıt alıyorum.

Sorum şu ki siz Bulgaristan'a gittiğinizde nereden yakıt alıyorsunuz?

1 OMV
    2 LUK
    gerisi yalan..

45 litre benzin ile harmanli-bursa, bursa-gebze (5 kişi, full bagaj), gebze-OSB arası 3-4 kez gittim geldim hala kırmızı yanmamıştı
    Clio IV 1,2 Otamatik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

Bulgaristan a sayısız kez gittim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Yeşil sigorta nın pahalı olması biraz engel yapıyor.Bulgaristan da çok ucuza yapılabiliyormuş ama kesin bilgi yok.Bilgisi olanlar yazabilir mi ?

aylık 55 euro standart (yeşil sigorta ne kadardır bilmem)
    sigortayı Türkiyede yaptırıyorsun ama Bulgaristandan getiriyorlar..
    acenteliğini yapan çok kişiler var
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    anladıgım kadariyla bulgaristan vize aliyorum

sonra gidiyorum kapı kule sigorta yaptırıyorum 55 euro

sınırı geçtikten sonra vinetka aliyorum benzinciden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

anladıgım kadariyla bulgaristan vize aliyorum

sonra gidiyorum kapı kule sigorta yaptırıyorum 55 euro

sınırı geçtikten sonra vinetka aliyorum benzinciden
    Kapıkule sınır kapısından yaya olarak geçilebiliyor mu?

Araçlarımızı sınır kapısındaki otoparka bırakıp - eğer varsa - , yaya olarak geçmeyi düşünüyoruz. Bansko'daki otelimizin ayarladığı transfer bizi sınırdan alacak.

İstanbul'dan 18 gibi çıkmayı, sınırı 22 gibi geçmeyi planlıyoruz. Transferle 3-4 saatlik yolculuk sonrası, gece 02:00 gibi varırız diye planladık. Plan nasıl gözüküyor, öneriniz olur mu?

Not: Kendi araçlarımızla, Bulgaristan'da gece yolculuğu yapmak istemediğimiz için bu yolu tercih ettik. Özellikle Bansko yolu gece çok zorlayıcı olabilir dediler.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatyal

Kapıkule sınır kapısından yaya olarak geçilebiliyor mu?

Araçlarımızı sınır kapısındaki otoparka bırakıp - eğer varsa - , yaya olarak geçmeyi düşünüyoruz. Bansko'daki otelimizin ayarladığı transfer bizi sınırdan alacak.

İstanbul'dan 18 gibi çıkmayı, sınırı 22 gibi geçmeyi planlıyoruz. Transferle 3-4 saatlik yolculuk sonrası, gece 02:00 gibi varırız diye planladık. Plan nasıl gözüküyor, öneriniz olur mu?

Not: Kendi araçlarımızla, Bulgaristan'da gece yolculuğu yapmak istemediğimiz için bu yolu tercih ettik. Özellikle Bansko yolu gece çok zorlayıcı olabilir dediler.

Teşekkürler

Sınırı yaya olarak geçebiliyorsunuz, araçlarınızı sınıra park edebiliyorsunuz, en yakın kasabaya 20 lv taksiyle gidebiliyorsunuz.
    Yılda 10-15 defa geçiş yapıyorum, sorularınız var ise cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cranberries666

yeşil sigortayı ucuza yaptırmak için watsapp&iletişim : 05055496507 otomobil 3 ay 90 euro, karavan 3 ay 150 euro, motorsiklet 3 ay 75 euro. kamyonet 100 euro

ee zaten herkez bu fiyata yapıyor ucuz olan yanı nerisi çözemedim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.