Şimdi Ara

BULBUL B90 hakkındaki sorularınıza veya sorunlarınıza cevaplar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sayın arkadaşlar bulbul b90 nın yazılımlarını hangi sitelerden indirebilirim. bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.
  • www.buldabul.com
  • ya cihazın navigasyonu açılmıyor müzik atarken dosyaları bozdum heralde nasıl tamir edebilirim yardımcı olabilen biri var mı?
  • upppppppppppp
  • Ürünü uzun yolda denemedim sadece şehir içinde kullandım.Güngörene gittim cadde ismi verdiğim için normalde yolu düz çıkarak arabayı park edip ulaşabileceğim bir yere(sola dönüş olmayan tek yön bir cadde) cadde ismi girdiğim için ara sokaktan istediğim caddeye çıkartarak gayet başarılı götürdü.Ayrıca gideceğim yolun üstünde pazar kurulu olmasına rağmen ters yollara saptım fakat yinede hatasız beni hedefe taşıdı ayrıca ürün sadece dartyde 199 TL diğer yerlerde eski fiyatına satılıyor normalde 150 TL lik telefonu açılışa özel 19 TL satmak gibi bu dartye özel bir kampanya
  • Selamlar; daha önce hiç GPS/navigasyon kullanmadım. Esasen 287de yazarım.
    Esasen navigasyona çok da ihtiyacım yok.hep aynı ev-iş arasında kulanıyorum. Ama bu cihaz arabada video izlemek için bile yeterli gibi..179 da çok iyi fiyat.
    Şimdi ben bunu 179a alayım mı almayayım mı?
    Üst mesajlardaki kullanıcı yorumları herhalde olumsuz sayılabilir..

- istanbulda aletin sizi yan yolda veya E5 üstünde sanması arasında dünya kadar fark var. Ben bunu değil de daha meşhur daha pahalı başka marka alsam onlarda da benzer hatalar olabiliyor mu? Öyle ya E5 ile yan yol arası 10 metre bazen 5 metre bile değil.Bazı yerlerde en sağ şeridin yanında gidiyorsunuz, sizi bir metal bariyer ayırıyor..

- 1 yıl güncelleme ücretsiz. Bu nasıl oluyor. İnternetten yapacağım herhalde.. Bana şifre verip 1 yıl indir, 1 yıldan sonra para ver mi diyecekler. Kaç para olacak.

Bence yerli firmayı desteklemek lazım. Alalım feedback yapalım onlar da daha ileri götürsünler..Ama hiç adam olmayacak iyice dandik bişeyse de bulaşmayalım..

İstanbul ve ankarada güncelleme çok önemli. 5 senedir aynı yere gidip geliyorum bu sene 3 kez yol değiştirdim. Çünkü yeni yapılan siteler vs yolu tıkıyor, habire kavşak düzenlemeleri yapılıyor filan..

Ne dersiniz ...Kullanan cihazı bilen lütfen cevap versin..

• Kampanyadaki stoklar bitmiş bu fiyata istesende alamazsın artık ben arkadaşa alacaktım bu vesileyle öğrendim...

Cihaza gelince ben bu cihazı az bir zaman denedim.Birde Şu şekilde deneme yaptım istanbulun ilçelerinden bazı sokakları google earthde arattım ve arattıklarımı hepsini cihaz ile buldum.Sonuçta Türkiyede her cihaz hakkında olumlu olumsuz düşünceler vardır.bu foruma navking,navtürk,tomtom gps cihazlarınıda tartışmaya açsak yine aynı olumsuz fikirler görülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbekler -- 26 Mart 2009; 17:40:34 >
  • Arkadaşlar B90 cihazımın sd kartını kaybettim. Bana sd kart yedeğini gönderebilecek kimse varmı?

Teşekkürler.
  • ürünü bilmediğim bir yere giderken bugun denedim Rotadan Hızlı seçeneğini seçerseniz otoban ve cadde üzerinden ulaşım veriyor optimum seçerseniz mahalle arası ve cadde otoban götürüyor(yolu 5 km kısalttı) kısa rotada şehiriçinde kullanmak mantıklı değil ters yollara veya kapalı yollara sokabiliyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgecc

Bulbul un belki de Türkiye deki ilk ticari kullanıcılarından biriyim. Cihazı hem Ankara' da hem de İstanbul da kullanma fırsatım oldu. Ayrıca yurtdışında da navigasyon cihazları kullandım. Cihazda gördüğüm bazı eksiklikleri düzeltilmesi umudu ile buraya yazıyorum. Bu yaptığım yorumları ilk nesil harita üzerinedir.
    1) Bulbul Ankara haritası çok başarılı değil. Özellike yeni yapılan kavşakları filan görümüyor ayrıca askeri bölgeye ait olan ya da girmek yasak olan yolları normal yolmuş gibi algılayıp sizi ordan götürmeye çalışıyor.
    2) Adres girme konusunda çok başarılı değil. Gitgide daralan bir adres seçme menüsü mevcut değil. Mesela önce ankara seçip sonra çankaya seçip sonra kızılay seçip sonra meşrutiyet cadde seçmek gibi bir şansımız yok. Direk cadde ismi girmemiz gerekiyor ki her zaman da aradığımız caddeyi bulamıyoruz. Benim Almanya 'da kullandığım navigasyonda bu özelik vardı hiç tanımadığım bir ülkede bile her yeri bulabilmiştim. Ancak Ankara da isediğim yerin adresini giremedim. Belki bunun sebebi Türkiye' deki adres sisteminin zorluğundan da kaynaklanıyordur.
    3)Rota hesaplamada oldukça ciddi sorunları var. Otobandan yaptığım İstanbul Ankara yolculuğumda en hızlı yoldan götür seçili olmasına rağmen sürekli beni E 5 e yönlendirdi. Dönüşü kaçırdığım zaman 15 kilometrelik filan U dönüşleri öngördü. Ayrıca bir yerde karayollarının arazisine girmem gerektiğini söyledi.
    4) Özellikle istanbul trafiğinde alternatif yol hesaplamalarında çok yavaş kaldı. İstanbulu pek iyi bilmem ama bildiğim yerlere nasıl gideceğini bilirim. Cihazı denemek için adresi girdikten sonra bildiğim yoldan gitmeye başladım. (Benim gittiğim yol en kolay yol) Beni neredeyse gideceğim yere kadar ilk kavşaktan dönüp kendi çizdiği yola girmem konusunda yönlendirmeye çalıştı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. istanbul yolculuğu sonunda bizim cihaz ile ilgili yorumumuz eğer gideceğiniz yolu biliyorsanız güzel bir yol arkadaşı şeklinde oldu. Çünkü hangi hızda gittiğimizi, cadde isimlerini sonraki kavşakları filan çok güzel bir şekilde gösteriyor ancak navigasyon ayağı biraz zayıf. Umarım bundan sonraki versiyonlarda bu sorunlar düzeltilir.

Geçen sene B90 bende aldım, aldığıma pişman oldum yukarıda yazılanların altına aynen imzamı koyarım. uydudan yazılım ve harita güncelleştirmesi ücretsiz verilecek deniyordu malesef verilmiyor. internet sayfasından teknik desteğe yazdığım sorulara ve şikayetlerime cevap alamadım, bunlarda cabası.

• quote:

Orjinalden alıntı: husgom

bulbul b90 ile birlikte verilen cihaz wayteq n350 diye bir cihaz. Ben cihazın performansını beğendim mesela bir divx'i orjinal boyutunda karta attığınızda hiç zorlanmadan çalıştırabiliyor. 179 TL'ye alınabilecek bir cihazın bunu yapmasına şaşırdım açıkcası. PSP bile bunu başaramıyor. Ama navigasyon olarak içindeki yazılımı beğenmedim. Haritalarda yolları ayrıntılı olarak görmeme rağmen cihaz sürekli ara yollara girme hevesi içinde. Örneğin gitmem gereken yere otobandan dümdüz giderek ulaşabilecekken cihaz sürekli yan yollardan gitmeye çalışıyor. İşin ilginci otoban üzerinde 3 tane durak noktası vermeme rağmen cihaz ara yollara girip sadece durakların üzerinden geçmek için otobana çıkıp ayrılıyor. Teknik servise konu hakkında mail attım ama yetkili toplantıda olduğu için bugün cevap veremedi. Daha önce sorduğum sorulara çok ilgili cevap verdiler. O konuda bir sıkıntı yaşamadım.

Cihaz üzerindeki GPS'de bence çok başarılı. Yaklaşık 20-30 saniye içinde uyduları bulabiliyor. Şarjı divx izlerken 2 saat gitti. Normalde 4 saat yazıyor. Sesi oldukça yüksek. Kulaklıkla motosiklette de kullanılabilir. (yağmurdan korumak şartıyla tabi)

Cevap gelene kadar cihaza igo 8 yüklemeyi denedim ve gayet kolay kuruluyor. igo 8 çok başarılı bir şekilde çalıştı. Daha yarım gün deneyebildim ama bir sorun yaşamadım. Bence bu fiyata kaçırılmiyacak bir ürün. Divx izlemek için bile alınır.

selamlar nasıl kurabileceğimizi ayrıntılı yazarsanız sevinirim. (b90 a igo 8 yüklemek)

• 179 - 200 Tl arasında bir ücrete aldıysan Bence pişman olma
    bu fiyata navigasyonu zor bulursun içine igo8 veya yolbil yüklersin sorun biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbekler -- 3 Temmuz 2009; 17:14:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatsaygili

quote:

Orjinalden alıntı: husgom

bulbul b90 ile birlikte verilen cihaz wayteq n350 diye bir cihaz. Ben cihazın performansını beğendim mesela bir divx'i orjinal boyutunda karta attığınızda hiç zorlanmadan çalıştırabiliyor. 179 TL'ye alınabilecek bir cihazın bunu yapmasına şaşırdım açıkcası. PSP bile bunu başaramıyor. Ama navigasyon olarak içindeki yazılımı beğenmedim. Haritalarda yolları ayrıntılı olarak görmeme rağmen cihaz sürekli ara yollara girme hevesi içinde. Örneğin gitmem gereken yere otobandan dümdüz giderek ulaşabilecekken cihaz sürekli yan yollardan gitmeye çalışıyor. İşin ilginci otoban üzerinde 3 tane durak noktası vermeme rağmen cihaz ara yollara girip sadece durakların üzerinden geçmek için otobana çıkıp ayrılıyor. Teknik servise konu hakkında mail attım ama yetkili toplantıda olduğu için bugün cevap veremedi. Daha önce sorduğum sorulara çok ilgili cevap verdiler. O konuda bir sıkıntı yaşamadım.

Cihaz üzerindeki GPS'de bence çok başarılı. Yaklaşık 20-30 saniye içinde uyduları bulabiliyor. Şarjı divx izlerken 2 saat gitti. Normalde 4 saat yazıyor. Sesi oldukça yüksek. Kulaklıkla motosiklette de kullanılabilir. (yağmurdan korumak şartıyla tabi)

Cevap gelene kadar cihaza igo 8 yüklemeyi denedim ve gayet kolay kuruluyor. igo 8 çok başarılı bir şekilde çalıştı. Daha yarım gün deneyebildim ama bir sorun yaşamadım. Bence bu fiyata kaçırılmiyacak bir ürün. Divx izlemek için bile alınır.

selamlar nasıl kurabileceğimizi ayrıntılı yazarsanız sevinirim. (b90 a igo 8 yüklemek)

Yani evet bide bizede anlatsanda keşke igo yüklemeyi bizde yapsak iyi olurdu hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofdemon -- 2 Ekim 2009; 22:58:21 >

• bu cihazı 99 tl ye buldum biryerde sizce bunu almakmı daha mantıklı yoksa aynı fiyata CARTEL CNP-3500 almakmı?
  • Arkadaşlar herkese günaydın.

Konuyu 3 ay gibi uzun bir süreden sonra tekrar gündeme getirdiğim için kusura bakmayın.

31.07.2008 tarihinde yeterkiste.com'dan Bulbul B90 aldım.

Kdv dahil 363,76YTL para ödedim.

Cihaz güzel ama üzüldüğüm konu harita güncellemesini hiçbir şekilde bulamamış olmam.

Bu kadar para ödedikten sonra böyle bir hizmeti(duyurulmasına rağmen) alamamak haksızlık gibi geliyor bana.

O sebepten ötürü sizlere sormak istediğim bu cihaz için uygun harita güncellemelerini(varsa) nereden bulabilirim?

Eğer yoksa, bu cihaz ile uyumlu çalışabilecek ücretsiz navigasyon yazılımı ve harita dosyalarını indirebileceğim bir internet adresi bildirebilir misiniz?

Nasıl yüklenebileceği konusunda açıklama da ekleyebilirseniz sevinirim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Herkese kolay gelsin...

• Ben de yaklaşık 1 yıl önce Darty'den 179 TL'ye aldım. Genel olarak memnunum. Güncelleme olmaması çok saçma. Yasal olarak bunu bulundurmaları lazım bence hep birlikte tüketci dernekleriyle görüşüp mahkemeye taşımalıyız bu durumu.
    Bir de ben bu alette hiçbir şekilde divx oynatamadım hep hata verdi. İzleyebilen arkadaşlar nasıl izliyor bilgi verebilir mi? Nerdeyse her boyutta divx denedim açmadı.
  • Ben uzun zamandır kullanıyorum bu cihazı ve 199 a darty den aldım 600 lerden düştü aldım. Bulbul böyledir bunun bir üstüde 600 satıldı sonra 200 e düştü. Cihazın güncel yazılımını bilmem. Ben kalemi kaybettim ve hafıza kartını sildim haritalar gitti. Kartı yolladım yüklediler ilgilendiler ve kalemi de ücretsiz temin edip yolladılar. Cihazın güncel sürümü varsa eğer teknik servise kart yollanması gerekiyor sanırım.
  • Arkadaşlar Bulbul B90 yazılımını nasıl değiştirebiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.