Şimdi Ara

Bulaşık makinası dışarıya su akıtıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
128.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 programlı bulaşık makinası ilk programa başladığında sürekli olarak su alıyor daha sonra yıkama kesiliyor ve kapağın altından sürekli olarak dışarıya su akıtıyor.Program değiştiğinde yıkamaya devam ediyor ve su akıtmayı kesiyor...SİZCE MAKİNA'NIN SORUNU NE OLABİLİR YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİRİM.....



  • Makinenizin marka modeli nedir?

    Büyük ihtimalle normalden fazla su aldığından taşma yapıyordur. Makinenizin düzgün durduğuna emin olun, mümkünse terazide olsun.

    Modele göre su sayaç kartı veya prosestatta sorun olabilir. Model vermediğinizden kesin cevap veremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Makinenizin marka modeli nedir?

    Büyük ihtimalle normalden fazla su aldığından taşma yapıyordur. Makinenizin düzgün durduğuna emin olun, mümkünse terazide olsun.

    Modele göre su sayaç kartı veya prosestatta sorun olabilir. Model vermediğinizden kesin cevap veremiyorum.

    Makinanın modeli marka ve modeli bu...ARÇELİK 4440 MODELİ

    Buda örnek resim umarım işinize yarar...
     Bulaşık makinası dışarıya su akıtıyor...


    Birde makine su akıtırken duruyor çalışmıyor fakat sonra programı değiştirince çalışmaya devam ediyor....Bunun sebebi ne olabilir.birbirine bağlımıdır bu olaylar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkyyldrm -- 22 Ocak 2012; 13:05:28 >
  • Sol yandaki su cebinde sorun var muhtemelen. Sol yan duvarı sökerek makineye program verip başlatın. Su alırken yan duvarı gözlemleyin, muhtemelen orada bir sıkıntı var.
  • Kardesim Sorun Hortumdan OLabilir Bi Yardımım Dokunduysa NE Mutlu BAna
  • Aynı model bulaşık makinası bendede var. Ve aynı sorunu birebir bende yaşıyorum. Şimdi makinayı söküp bakacaktım son bir foruma bakayım dedim. Tahmin ettiğim iki nokta var biri su haznesinde suyu dolu gören swıtch yada swıtch 'ın kumanda ettiği ventil ..bu iki elemana bakacağım. Siz sorunu bulursanız paylaşın lütfen..Teşekkürler..
  • 4440 MODEL BULAŞIK MAKİNESİ BİZDEDE VAR.SORUNLAR AYNI. BİRKAÇ GÜN ÖNCE HİÇ SU ALMIYORDU SU SEVİYE ŞALTERİNİ DEĞİŞTİRDİM DÜZELDİ AMA ŞİMDİ ÇALIŞIRKEN DURUYOR,SU AKITIYOR PROĞRAMI ELLE DEVAM ETTRİNCE DEVAM EDİYOR.BİR KEZ DAHA SÖKÜP BAKACAĞIM SORUNU BULUR İSEM PAYLAŞIRIM.BİLGİSİ OLAN CEVAPLAR İSE UĞRAŞMAMIŞ OLURUZ SELAMLAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eroltem

    4440 MODEL BULAŞIK MAKİNESİ BİZDEDE VAR.SORUNLAR AYNI. BİRKAÇ GÜN ÖNCE HİÇ SU ALMIYORDU SU SEVİYE ŞALTERİNİ DEĞİŞTİRDİM DÜZELDİ AMA ŞİMDİ ÇALIŞIRKEN DURUYOR,SU AKITIYOR PROĞRAMI ELLE DEVAM ETTRİNCE DEVAM EDİYOR.BİR KEZ DAHA SÖKÜP BAKACAĞIM SORUNU BULUR İSEM PAYLAŞIRIM.BİLGİSİ OLAN CEVAPLAR İSE UĞRAŞMAMIŞ OLURUZ SELAMLAR


    Dostum aynı sorun bendede vardı makinanın sol panelini açtığımda su haznesini gözelmledim bir süre daha sonra makinayı çalıştırdım..Makina ya az su geldiğinde makina kendini ayarlayamıyor ve su aktıyor yada duruyor elle devam ettirmek gerekiyor... Genel sorun suyun basınçsız ve az gelmesi su hızlı ve basınçla gelirse sorun yok... Yardımcı olduysan ne mutlu bana...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkyyldrm -- 14 Eylül 2012; 19:55:17 >
  • teşekkürler su girişini kontrol edeceğim.
  • Teşekkürler
  • merhaba, aynı konuyla ilgili olarak;
    su akıtan bosch 5 programlı bulaşık makinesi için servis çağırdım yan kapağını açtı ve switch grubunun arızalı oldugunu ve bu parcanın değiştirilmesi gerektiğini söylediler, 210 TL
    Konuyla alakalı bilgim olmadığından ve ilk çıkardığı parça farklıydı gibi hatırladığımdan danışmak istedim. eski parçayı istediğimde bana verdikleri parça fotografta ekli.
    1 swich grubu değiştirilen bişey midir
    2 fotoğraftaki parca mıdır?

    Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

     Bulaşık makinası dışarıya su akıtıyor...
  • muratask1 M kullanıcısına yanıt
    güzel reklam olmuş
  • Merhaba
    Arçelik marka bulaşık makinesının, ön kapağının altından su kaçırıyordu. ilk tespitime göre kapak contası ( lastik ) olduğunu düşünüp kendim alıp değiştirdim. Ancak su sizdırmaya devam ediyordu. İlk etapta birşeyleri yanlış yaptığımı düşündüm. Söküp tekrar yerine taktım fakat sonuç değişmedi. İkinci ihtimal contanın orjinal olmadığını düşündüm ve gidip başka servisten conta aldım. Yine aynı idi. En sonunda Servis çağırdım ve arızayı söylediğimde hiç bir şekilde contaya odaklanmadılar direk pervanelerin eskimiş olabileceğini zamanla sızdırmazlığın bozulduğunu ve hava aldığı için yeterli basınçta su fışkırtmadığı için suyun kapağa çarptığını ve bu yüzden su kaçırdığını söylediler. Alt ve üst pervaneleri değiştirdiler. Makinayı çalıştırtığımızda da su kaçırmadığını gördük. İlk etapta yorum yapmak doğru değil deyip bekledim. Bir haftadır kullanıyoruz ve şu anda makine su kaçırmıyor.
  • Arkadaslar mrb arcelik 6251E bulasik makinasi pervaneler donmeye baslayinca 3 yollu vananin icinden su kaciriyor..ya vananin icindeki gri yuvarlak yerden geliyor yada 3 yollu vana ile makinanin saci arasindaki vananin bagli oldugu gri yuvarlaktan geliyor gibi acaba nerede sorun bilen varmi?

     Bulaşık makinası dışarıya su akıtıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casus99 C kullanıcısına yanıt
    Üç yollu vana arızalanmış, değiştirin sorun çözülür. Aynısı yazın bizim makinede oldu servisten parçayı alıp değiştim sıkıntı kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler..3 yollu vanayi degistirdim duzelti ama aslinda sorun vanada degil vanannin icindeki carkta musluk contasi boyunda bi conta var o sicak soguktan esniyo su kaciriyo ama contayi tek basina bulamadiginiz icin komple vanayi degistiriyosunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casus99 C kullanıcısına yanıt
    Düzelmesine sevindim, bahsettiğiniz contayı ben de aradım bulamadım ama sonradan aklıma o contaya geçen çarka teflon bant sarmak geldi sardım da fakat deneme imkanım olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.