Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seval158

quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

tuzu bimden alıyorum.parlatıcı zaten klasik marka.deterjan olarak tablet kullanıyorum.dediğim fairy platinium aldım.daha önce fairy hepsibiarada kullanıyordum.hepsibiarada da çok fazla parfün kokusu oluyordu ama platinum da bu yok.tuz ayarına gelince kurulum için gelen arkadaş tuz ayarını yapmıştı ne durumda bilemem bana uyarı cıkınca tuz ekliyorum hepsi bu.deterjanda kampanyalar olyyor oralardan alabilirsin.mesela 70 platinum tableti 30 tl ye almıştım bilmem uygun mudur.

sizin dediğiniz plantium tablettin icinde tuz ve parlatıcıda olmuyormu.birde ben makneyi alalı 1 yıl oldu aldığımzda koydugumuz tuz hala bitmedi

Bahsettiğim deterjan bu.6-7 aydır bende de tuz uyarısı vermiyor.1 paket almıştım daha bitmedi.
    servis çağırın bence gösterin çizilen eşyalarınızı.test etsinler ne de olsa garanti kapsamında.

• quote:

quote:

quote:

tuzu bimden alıyorum.parlatıcı zaten klasik marka.deterjan olarak tablet kullanıyorum.dediğim fairy platinium aldım.daha önce fairy hepsibiarada kullanıyordum.hepsibiarada da çok fazla parfün kokusu oluyordu ama platinum da bu yok.tuz ayarına gelince kurulum için gelen arkadaş tuz ayarını yapmıştı ne durumda bilemem bana uyarı cıkınca tuz ekliyorum hepsi bu.deterjanda kampanyalar olyyor oralardan alabilirsin.mesela 70 platinum tableti 30 tl ye almıştım bilmem uygun mudur.

sizin dediğiniz plantium tablettin icinde tuz ve parlatıcıda olmuyormu.birde ben makneyi alalı 1 yıl oldu aldığımzda koydugumuz tuz hala bitmedi

http://www.hepsiburada.com/liste/fairy-platinum-bulasik-makinesi-kapsulu-70-yikama/productDetails.aspx?productId=zypyon6167&categoryId=28002654&SKU=ZYPYON6167&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dzypyon6167%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dfairy%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Bahsettiğim deterjan bu.6-7 aydır bende de tuz uyarısı vermiyor.1 paket almıştım daha bitmedi.
    servis çağırın bence gösterin çizilen eşyalarınızı.test etsinler ne de olsa garanti kapsamında.

makineyi aldıktan 5-6 ay sonra cagırdık ama cozum olmadı hala cızıyor.cok cnm sıkılıyor butun bardaklarım mahfoldu.artık porselenlerde kotuleşti onlarda da kararmalar ouyor

• Servislerin maalesef kendinden haberleri yok. Tavsiyem makinenin ayarların girerek tuz ayarını sıfıra alın. Kullanma kılavuzunda yazıyor, yapamazsanız ben yardımcı olurum.

Size yardımcı olması açısından bulaşık makinesi kullanımı hakkında bilgi veren başlık açmıştım, onu paylaşayım.

http://forum.donanimhaber.com/m_53998884/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53998884
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Servislerin maalesef kendinden haberleri yok. Tavsiyem makinenin ayarların girerek tuz ayarını sıfıra alın. Kullanma kılavuzunda yazıyor, yapamazsanız ben yardımcı olurum.

Size yardımcı olması açısından bulaşık makinesi kullanımı hakkında bilgi veren başlık açmıştım, onu paylaşayım.

tuz ayarını sıfıra alın demişsiniz ama bizim sularımız çok kireçli. Bu arada karşı komşumunda eski bir çamaşır makinesini vardı.aynı detarjanları kullanıyorduk ve onun bardaklarında hiç çizik yoktu. su aynı detarjanlar aynı tek farkli olan makine.

• quote:

Orijinalden alıntı: index

arkadaşlar konu çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım o yüzden paylaşacağım bilgi daha önce paylaşılmış olabilir. o yüzden kusura bakmayın. bulaşıık makinelerinde kullanılan tuz,kireçlenmeyi önlemek için kullanılan bir maddedir. yine çamaşır mak. kullanılan benzer ürünler de var. bu ürünleri kullanmadan önce lütfen evinize gelen suyun kireç oranını öğrenin. mesla benim bulunduğum bölgede sudaki kireç oran çok düşük, bu yüzden bu ürünleri kullanmıyorum. boşuna bu ürünlere para vermemeniz için mutlaka bu konuya dikkat edin.teşekkürler.

Katılıyorum. Benim acizane tavsiyem. Suyunuz çok kireçli ise limon tuzu bir miktar makinenizin detarjan bölmesine atın. Kireç önleyici tuzların aktif etken maddesidir. Kireci kesinlikle önlediğini bizzat şahit oldum. Ayrıca çamaşır makinasında da çok iyi sonuç veriyor. Denemenizi tavsiye ederim.

• benim sorunuma hala kimse makul bir cevap veremei. bu mak,neden kullanan kimse yokmu
  • Tüm arkadaşlara ....
    Arkadaşlar Bosch SMS 58 M 82 EU model bulaşık makinasını 2011 mayısta 1200-TL ye aldım. Tercim sebebim 46 desibel ses seviyesinde olması yani sessizliği idi. Bi farkıda 3 sepetli. En tepede komple çatal kaşık sepeti var. Baştan cazip geldi ancak Tek tek sıralamak zorunda kaldığım için vakit alıyor. Diğer türlü çatal kaşıklığı alt sepette bir köşede olaydı bu kadar zaman almazdı. Birde en alta tencere yerleştirirken 3.sepet en az 5 cm. lik yükseklikten aldığı için , en alta büyük tencere yerleştirirken dakikalar harcıyorum.
    Almayı düşünenlere bilgi olsun diye yazdım.
    Deterjan konusunda hepsini denedim. En çok Fairy yi beğendim. Enson Bim den Bind Aktive yi almıştım. Güzel yıkıyor. Ancak 3. sepetteki kaşık çatallarda su damlaları var. Birde diğer pahalı deterjanları kullandığım zamanlarda bardaklarım ayran içmiş gibi beyazlamıştı. Atıp yenilerini aldım. Damlacık ve beyazlık sorunu nedeniyle servis çağırdım. Gelen genç makineye bakarken telefonla biriyle irtibat kurup, tuz ve parlaklık seviyesini, aldığı talimatla 4 ve 6 yaptı. Demek ki tecrübesizdi yada bu modelle daha önce karşılaşmamıştı. Makinenin modelini telefondaki kişiye uzun uzun anlattı, elektronik dedi, 6 program dedi.
    Sonrada bana : " Pervaneleri ve gideri her 2 yıkamadan sonra temizliyormusunuz ? " dedi. Ayda 1 temizliyoruz dedim. Olmaz her 2 yıkamadan sonra dedi. Kaç dereceyi kullanıyorsunuz dedi. Dedim bazen 70 bazen auto yazan 45-60 derece programında dedim. Olmaz dedi.Bardakları ve tabakları 50 derecede yıkayın dedi. Hazır cevap olmadığım için o an aklıma gelmedi. Madem 70 derece ile 45-60 yazan Auto programını neden yapmışlar bu makineye ? ALTI program değil tek program yapsalardı.
    Sonra servis elemanı gitti. Bulaşık yıkandı. Baktım yine kaşıklar damla damla ve bu sefer pis çıkardı. ilginç ? ? ? Genç geldiğinde gideri ve pervaneyi çıkarmıştı. Onları deterjanla temizleyip takıp öyle makineyi çalıştırmıştım halbuki .. Müsait zamanda tekrar servis çağırıcam. Bu sefer talimat almayacak, talimat verecek bir personeliniz gelsin diyeceğim. Garantisi 2014 ün haziranında bitiyormuş. Arkadaşlar tecrübeyi paylaştım, bilgi olsun diye ve tavsiyesi olanları da dinlerim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Servislerin maalesef kendinden haberleri yok. Tavsiyem makinenin ayarların girerek tuz ayarını sıfıra alın. Kullanma kılavuzunda yazıyor, yapamazsanız ben yardımcı olurum.

Katılıyorum size hocam. Yukarda yazdığım konuda belirttim sebebini. Yalnız kendimiz nasıl ayar tuz ve parlaklık ayarı yapabiliriz onu bilmiyorum. Servis sadece bu ayarı yaptı gitti. Suyun sertlik derecesini ölçmedi. Onu burda okudum.

• Unuttum yazmayı yukarıya ek olarak :

Gelen servis elemanı dedi ki " Tabakları bardakları sadece 50 derece ekonomik programda yıkayın, Vario Speed tuşuna basmayın , yarım yük yıkama 1/2 tuşuna basmayın, uzun programda yıkansın " dedi.

2,5 saat mi dedim . Evet uzun programda yıkansın , bardakları tabakları ekonomi programı 50 de yıkayın yan tuşlara Vario Speede basmayın ve 1/2 ye de basmayın ve pervaneyi ile gideri her 2 yıkama sonrasında temizleyin bir daha bardaklar ayran içmiş gibi olmaz dedi. Gitti.

Niye aklıma gelmedi sanki ? O zaman 1/2 tuşunu neden yaptılar ? VarioSpeed tuşunu neden yaptılar ?

Benim niye aklıma o an gelmedi bunları demek. Sanki her kelimesi doğruymuş gibi dikkate aldım ve o günden sonra uzun programda çalıştırdım makineyi. Kaşıkların üstü yine su damlası, değişiklik yok.
  • 2 yıldır;

Deterjan bind active toz
    tuz yok (sularınız çok kireçli değilse)
    parlatıcı yerine de sirke koyun
  • Fikri olan varsa sevinirim . Makinem Bosch SGS69T02 . Makine temizliğini yaptıgım halde auto 55-65 programında bile zaman zaman yemek artığı kalmakta . Det calgonit hepsi bir arada tb. . Bulaşıklar özellikle kirli konuyor makinayA . Quantum da denedim daha az sıklıkla da olsa onda da oldu. Acaba bu gitgide az su tüketme yarışının sonucu mu?benimki 12 Lt tüketiyor . 25 yıllık Arçelik leydi akarsu kullandığı için bu sorunlar olmuyor olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

2 yıldır;

Deterjan bind active toz
    tuz yok (sularınız çok kireçli değilse)
    parlatıcı yerine de sirke koyun

Parlatıcı yerine sirke koyduğumu gelen servis elemanına söyledim. Çok büyük hata dedi. İçindeki kablolar yanıyormuş. Finishi önerdi parlatıcı olarak.
    Böyle bir yanma durumunda da parlatıcı göstergesi sürekli yanıp sönüyormuş , parlatıcı konsada.
  • Sirke, 2 yıldır haftada 3 kez kullanılan makinada sorun yapmadı..sirke bitince ışık yanıyor, sirke koyunca sönüyor.

Sirke o kadar etkili olsaydı kendi plastik kabını eritmez miydi diye sorardım o sivri zekaya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

Sirke, 2 yıldır haftada 3 kez kullanılan makinada sorun yapmadı..sirke bitince ışık yanıyor, sirke koyunca sönüyor.

Sirke o kadar etkili olsaydı kendi plastik kabını eritmez miydi diye sorardım o sivri zekaya ?

Doğru.
    Bazen insanın basireti bağlanırmış, benim o an bağlıydı heralde. Bide dediki " Tabakları bardakları 50 derece olan ekonomik programda yıkayın. Uzun program olsun, yandaki Variospeed ve 1/2 tuşlarını kullanmayın. " dedi. Benim aklıma o an gelmedi " o zaman niye 6 program yapmışlar bu makinaya ve 1/2 tuşu ile Variospeed tuşunu koymuşlar " demek aklıma gelmedi o an.
    Şu an Bind Aktive kullanıyorum temiz yıkıyor ama makine yıkamayı bitirince kaşıklarda su damlaları kalıyor. Birde önceki pahalı deterjanlarda bardaklar ayran gibi olmuştu. Servisi bu 2 sebeb için çağırmıştım. Tuz ve parlaklık ayarını yükseltti gitti.

• Bardaklar ciziliyorsa tuz ayari kısılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AoGVinsanity -- 16 Mayıs 2013; 12:41:15 >
  • Bence de tuz ayarina bakilmali..
  • bence bu cızme deterjandan değil makineden.deterjandan diyenlerde makinecilerin uydurması. karşı komşum aynı deterjanalrı kullanıyor su aynı tek fark makine..ama onunkilerde tek bir cızık bile yok..etrafımdada cok gordum aynı deterjanalrı kullananı cızık falan da olmuyor bence tamamen makineyle alakalı..kimseye siemens onermiyorum.. servis gelincede diyorki cok ii makine alman malı falan. benim bardaklar kullanılmıcak halde alman olsa ne yazar. bir dunyada para verdik bardakları, cizsin die vermişiz meğer..neyse sonucta alman malı:P
  • quote:

bence bu cızme deterjandan değil makineden.deterjandan diyenlerde makinecilerin uydurması. karşı komşum aynı deterjanalrı kullanıyor su aynı tek fark makine..ama onunkilerde tek bir cızık bile yok..etrafımdada cok gordum aynı deterjanalrı kullananı cızık falan da olmuyor bence tamamen makineyle alakalı..kimseye siemens onermiyorum.. servis gelincede diyorki cok ii makine alman malı falan. benim bardaklar kullanılmıcak halde alman olsa ne yazar. bir dunyada para verdik bardakları, cizsin die vermişiz meğer..neyse sonucta alman malı:P

Karşı komşunun makinası hangi marka ? Bende Bosch var, 1200-TL ye almıştım 6 program. En iyi deterjanlarda yıkandığı halde; yeni aldığım çelik çatal kaşıklarda çizilme, bardaklarda ise ayran içilmiş görüntüsü oldu.
    Beyaz eşya şans işi derler ya doğru. Bileydim profilo alırdım. Bu sitedeki candoğan bey Profilo önerdiğini okumuştum, herşeyi aynı diyordu. Sizin Karşı komşunun makinası hangi marka ?

• HERKESE MERHABA :)
    BULAŞIK MAKİNESİNDE SAKIN PARLATICI KULLANMAYIN !!!!!!!!!!!!
    DOKTORUM SÖYLEDİ KANSER YAPMA RİSKİ VARMIŞ VE ÇEVREYE ÇOK ZARARLIYMIŞ ...... BENCE TUZ DA KULLANMAYIN !!!!
    BEN -FAİRY PLATİNUM KAPSÜL - KULLANIYORUM SERVİS TAVSİYE ETTİ
    İNANILMAZ GÜZEL TEMİZLİYOR VE PARLATIYOR AYRICA MAKİNEYİDE TEMİZLİYORMUŞ ...... SADECE BUNU KULLANIYORUM TUZ VE PARLATICI KULLANMIYORUM SİZDE KULLANMAYIN BENCE HİÇ GEREK YOK !!!!!!!!!!!!..

• LÜTFEN SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZ VE PARLATICIDAN UZAK DURUN !!!!!!!!!!
    KONU DIŞI AMA ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YUMUŞATICI KULLANMAYIN YUMUŞATICI SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARINA VE KİLO ALMAYA SEBEP OLUYORMUŞ VE ÇEVREYE ÇOK ZARARLIYMIŞ MÜMKÜNSE SIVI DETERJANLAR KULLANIN (BEN ÖYLE YAPIYORUM ) ASLA AMA ASLA EVİME TUZ, PARLATICI VE YUMUŞATICI GİREMEZ !!!!!!!!!

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.