Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • b.özcan B kullanıcısına yanıt
    biz de 19.99dan aldık. gayet memnunuz. ama o makine kokuları feciii...

    calgonit ve pril dışında olan ucuz kokular iğrenç geliyor bana. diadan, bimden aldım. 2si de çok kötü malesef.




  • Pril multi perfect jel deneyen oldu mu? Değişik bir ürün, iki şişedeki deterjan hazneye döktüğünüzde karışıyor. Finish klasik çay lekelerini çıkarmadı, jel almak istiyorum ama bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 7 Kasım 2013; 1:16:04 >
  • bizim servis, tablet yerine klasik deterjan kullanmamızı önerdi. hangi marka olursa olsun, ama tüm seri (tuz, parlatıcı vs) aynı marka olsun dedi. kipanın ucuz serisini aldım denedim, sonuç çok iyi
  • bir yıldır BİM in bind aktivitini (en az 90 yıkama yapılmıştır) ve kısa programlarda BİM toz kullanıyorum, tuz en ucuzundan 1 sene önce almıştım adını hatırlamıyorum, parlatıcı pril oda 1 sene önce alınmıştı, tuz ve parlatıcı ayarı 1 de bu nedenle bitmek bilmiyorlar, sonuçtan da memnunuz
  • ben bugün fairy platinium u ilk kez denedim. deterjan gözü için biraz büyük olduğu için oraya sıkıştığını hissettim. makine deterjan kapağını açıncaya kadar bekledim. sonra baktım ki gerçekten orda sıkışıp kalmış. suyun etkisi ile biraz toz kısmı dökülmeye başlamıştı sadece. ben de ordan söküp makinanın taban kısmına attım.
  • Hiç sudan geçirmeden kullanıyorum, tabaklarda donmuş yoğurt kalıntıları, 2 hafta beklemiş katılaşmış kola dibi vs, tertemiz çıkıyor
    Arçelik leydi 170, pril 7 etkili tablet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 8 Kasım 2013; 12:38:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar methaba, eski makinemizin bozulması üzerine Bosch SMS58N08 aldık. Cumartesi servis kuruluma geldiğinde tablet deterjan kullanırsak tuz, parlatıcı kullanmamıza gerek olmadığını kurumada sorun olursa sadece parlatıcı kullanın dedi. Makineye deterjan almaya gittim dün finish in classic tabletinden alacaktım fakat onda tuz etkisi olmadığını gördüm. Finish classic tablet kullanırsam tuz eklemem gerekiyor mu yoksa gerekmiyor mu kafam karıştı açıkcası. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ab1907 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bazı konuları deterjan üreticileri malesef yeterince ciddiye almıyor ve kullanıcıları yeterince bilgilendirmiyor.

    Temelde kısaca anlatmaya çalışacağım:

    1. Tablet mi, Jel mi Toz mu ?

    En son çıkan ürün Jel olmasına rağmen, piyasadaki en iyi temizlik sağlayan, kullanımı kolay ürün tipi tablettir. Bu sadece üretici beyanı değil, which.co.uk, Stiftungwarentest, Stiwa gibi saygıdeğer test kuruluşlarının da ortak kanısıdır. Toz, beraberinde tuz ve parlatıcı kullanımı gerektirdiği ve homojen olarak doğru orantı tutturulamayacağı için tabletten iyi temizleyemez. Jel ise All in one bir türlü yapılamadı, yapıldığı iddia edilenler ise malesef iyi temizlik performansı sergielemedi.

    2. Tablette en pahalı olan en iyi, en ucuz olan en kötü müdür ?

    Almanyadaki testlerde, Türkiye de çok bilindik bazı markalar orta sıralarda yer bulabilirken, marketlerin kendi markaları ilk 3 de çıkıyor. Üstelik yıkama/maliyet de inanılmaz ucuz markalara göre… Güvendiğiniz, kalitesinden emin olduğunuz market markalarını denemekten zarar gelmez. En kötü ihtimalle " kötü yıkadı, istemiyorum paramı verin" diyince özür dileyip paranızı veriyor marketler, marka gibi yokuşa sürmüyorlar.

    Hangisini alıyım bilmiyorum ki ? diyen varsa hala en yakın BİM'e gidip, Bind Activit tableti denesin. Tek marka var zaten, kaçıramazsınız.

    3. Tuz ve parlatıcı kullanmalı mıyım ?

    En çok rastalanan ikilemlerden birisi…

    - Eğer Toz deterjan kullanıyorsanız ve 3in1 gibi bir ürün değilse evet kullanmalısınız.

    - Hepsi bir arada tablet kullanıyorsanız ve suyunuz orta ve altında kireçliyse KULLANMAYIN! (Orta ve az kireci nasıl anlarsınız ? su ısıtıcınız 1 hafta-10 günde ziyadesi ile kireçleniyorsa suyunuz kireçlidir. ayda bir "e var biraz" diyorsanız orta ve altıdır.

    - Hepsi bir arada tablet kullanıyorsanız ve suyunuz aşırı kireçliyse ( deterjanın üzerinde değerler de yazar) Hepsi bir arada tablet de kullansanız, tuz ve parlatıcı kullanmanız gerekir.

    - Ne olur ne olmaz diye, kireç olmayan suya rağmen parlatıcı ve tuz kullanırsanız:
    a) Bardaklarda beyaz puslu lekeler olur
    b) bulaşıklarda kalıntılar kalır
    c) gökkuşağı lekeleri olu ( ki parlatıcı koyarken makineye döküleni silmezseniz yine olur)

    4. "Servisim dedi ki: Aman tablet kullanmayın en iyisi toz!"

    Bu da yeni jenerasyon 40 dakikada yıkadığını iddia eden makine üreticilerinin yeni numarası. 40 dakikada tableti eritemeyince en iyisi TOZ! olur birden… Bu "kısa sürede mucize" yıkayan makinelerin üretimini de yavaş yavaş bırakıyorlar

    5. Makineyi açtım, kapağında "kesinlikle xx deterjandan başkasını kullanmayın!" yazıyor. Servis de aynını dedi

    Bu bir pazarlama yalanıdır. Eğer markasından ve kalitesinden emin olduğunuz bir deterjan varsa alın ve gönül rahatlığı ile kullanın. Muhtemelen o marka kadar reklam yapmayan/yapamayan ama en az onun kadar iyi bir deterjandır :)

    6. Klasik tabletler neden çok ucuz ?

    Çok basit. Halkı kandırmak için çıkan bir konsept bu. Her tableti Hepsi bir arada sanan halkımız, parlatıcı-tuz içinde düşünerek diğer markalarla fiyat kıyası yapıyor. Oysa klasik tabletlerde tuz ve parlatıcı yoktur, ayrıca satın alarak eklemeniz gerekir.

    7. Fosfatsız tablet temizler mi ?

    Fosfatsız tabletden temizlik umacağınıza, makineyi en yüksek ısıda çalıştırın. Suyla da aynısını temizler :)




  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Pril ya da Almanya'daki adıyla Somat piyasada bulabileceğiniz en iyi 3 deterjandan birisidir. Aynı şekilde Fairy'de kalite olarak üst ligin oyuncularıdır.

    Jel malesef ölü doğan bir proje oldu ve bu gidişle canlanamayacakda. Zira yıkama performansı tablete oranla çok geride. İnsanlar daha çabuk çözülüp kalıntı bırakmayacağını düşündüğü için tercih ediyor jeli ama yıkamadıktan sonra, su da aynı hızda çözülüyor makinede :)

    Yeni nesil Jeller çıkıpta aksini ispat edene kadar tabletten şaşmayın derim.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Geniş cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim. Anladığım benim bahsettiğim ürün hepsi bir arada olmadığı için suyum kireçli de olsa olmasa da tuz kullanmam gerekiyor.Bu sebeple hepsi bir arada ürünlerini tercih etmeliyim demek ki . Tekrar çok teşekkürler cevap için.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkür ederim. Yalnız auto 45-65 programda 45 derecede yıkarsa tablet tam durulanmamış gibi geliyor bana. Çay lekeleri için sanırım tablete devam edeceğiz.
  • guzel bilgiler, ben yine de ureticinin kullanim kitabindaki talimata uyarak toz kullanmaya devam edecegim. hem ucuz, hem sonuc iyi, daha ne olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 18 Kasım 2013; 17:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bind activit alarak makinemi ilk kez çalıştırdım. Tuz ilave etmedim sadece parlatıcı gözüne çok az elma sirkesi koydum. 2 sorum olacaktı. 1- parlatıcı gözünü max yazısına gelene kadar mı doldurmalıyım ? İkincisi gece yatarken programı başlattım sabah kalktığımda bulaşıklar kuruydu fakat bardakların üzerinde su damlası izleri olmuştu. Bu neden kaynaklanıyor acaba ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Yazınız güzel olmuş. Rossman daki 7 in 1 ve 11 in 1 tabletleri kullandınız mı? Fiyatları fena değil ama çok ucuz da değil.
  • ab1907 kullanıcısına yanıt
    Biz limon tuzu kullanıyoruz. Çakıl taşının ufağı gibi. Deterjan ile beraber yuvaya bir kaç tane koyuyorum sonuç harika.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ab1907

    Dün bind activit alarak makinemi ilk kez çalıştırdım. Tuz ilave etmedim sadece parlatıcı gözüne çok az elma sirkesi koydum. 2 sorum olacaktı. 1- parlatıcı gözünü max yazısına gelene kadar mı doldurmalıyım ? İkincisi gece yatarken programı başlattım sabah kalktığımda bulaşıklar kuruydu fakat bardakların üzerinde su damlası izleri olmuştu. Bu neden kaynaklanıyor acaba ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ab1907

    Dün bind activit alarak makinemi ilk kez çalıştırdım. Tuz ilave etmedim sadece parlatıcı gözüne çok az elma sirkesi koydum. 2 sorum olacaktı. 1- parlatıcı gözünü max yazısına gelene kadar mı doldurmalıyım ? İkincisi gece yatarken programı başlattım sabah kalktığımda bulaşıklar kuruydu fakat bardakların üzerinde su damlası izleri olmuştu. Bu neden kaynaklanıyor acaba ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

    Parlatıcı, kurutma performansına direkt olarak etki eder. Sirke doğal bir seçimdir ama bir Rinse Aid( durulamaya yardımcı) değildir :(

    Eğer suyunuz kireçli ise parlatıcıya ek olarak tuz da kullanmanız uygun olur. Hangisi derseniz, bildik bir marketten alacağınız en ucuz tuz ve parlatıcı da işinizi görür. Sonuçta Roket teknolojisi ile üretilmeyen, gayet basit ürünler her ikiside.

    sorularınıza istinaden:

    Parlatıcıyı ne kadar doldurduğunuz çok önemli değil. Önemli olan kapağını iyi kapatın ki makinenin içine sızmasın. Daha da önemlisi, koyarken dökülen parlatıcıyı kesinlikle silin ki, cam ürünlerde gökkuşağı lekesi yapmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egenin_efesi

    Açıklama için teşekkür ederim. Yalnız auto 45-65 programda 45 derecede yıkarsa tablet tam durulanmamış gibi geliyor bana. Çay lekeleri için sanırım tablete devam edeceğiz.

    Programın yıkama süresi ile de alakalı bir konu ama temelde 45 derece de dahil, tableti eritmek için yeterlidir. Eğer yıkama süresi 1.5 saatten kısa ise ( ki kısa süreli yıkamalarda performans almanız zordur. ) ya tablet yerine toz kullanın(ama aynı performansı beklemeyin) ya da daha uzun yıkama süresi tercih edin.

    Ben evimde 2 saatlik programı ve 55 dereceyi (altında yıkanması gereken birşey yoksa) tercih ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    Yazınız güzel olmuş. Rossman daki 7 in 1 ve 11 in 1 tabletleri kullandınız mı? Fiyatları fena değil ama çok ucuz da değil.

    Teşekkürler.

    Rossman'ın tableti bendeki Stiftungwarentest kataloğuna göre orta halli bir tablet(yanılmıyorsam Finish 12., Rosmann 11in1 ise 12. sırada). Ondan daha ucuza Lidl W5 ya da Aldi Nord Akuta alabilirsiniz, zira her ikisi de ilk 3 de yer bulmuş ürünler.

    Tabi bunları Almanya da yaşadığınız varsayarak söylüyorum.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Turkiyede olsa alip denerdim ama maalesef burada satilmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.