Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sabah libadiye a101 markette finish hepsi 1 arada 42'li paket 21,95 den 10,95'e düşmüş. kullanan var mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

bu sabah libadiye a101 markette finish hepsi 1 arada 42'li paket 21,95 den 10,95'e düşmüş. kullanan var mi acaba?

Dün de bana 14TL civarına alır mısınız dediler. Aman kalsın istemem dedim :)

Üretim tarihine bakmanızı öneririm. 6 ay-1 yıl arasını geçmişse almayın. Calgonit tablet kalitesini çok bozdu. Ben 1,5 yıl kadar önce aldığım 100'lük paketi şu an elimle 3-4 parçaya kırmadan verim alamıyorum. Bütün atarsam bulaşıklar kaygan çıkıyor. Ne anladım o zaman tablet kullanmanın konforundan değil mi?
  • bim den alın en ucuz bulaşık deterjanını parlatıcı kısmına koyun elma yada üzüm sirkesi deneyin bakın pırıl pırıl çizilmeyen hijyen doğal en güzel sonuç hem de ekonomik.
  • Birkaç gün önce pril multi-perfect gördüm alışveriş esnasında, bir tane alayım dedim deneme amaçlı. 28'li tablet 12 TL civarına aldım biraz pahalı gibi gelsede.

Şimdiye dek hepsibirarada finish, pril7 ve şu anda pril perfect kullanıyoruz. Kalite olarak finish hba(hepsibirarada:) ile pril7 yakın, sanki pril 1 gıdım daha iyi gibi. perfect'de onlardan biraz daha iyi gibi geldi.

2 tablet quantum denedim, hepsinden kaliteli geldi bana, parfümlüydü sanıım hoş kokusu vardı. İlerde kampanyalı bulursam uygun fiyata alacağım kısmetse

Son aldığım multi-perfect nasıl çıkacak bakalım, elimdeki (multisiz)perfect paketi bitince onu deneyeceğim, sonucu yazarım inş.

Saygı ve selamlar.

• 58m82eu bulaşık makinemde Finish quantum 3ü 1 arada deterjanı parlatıcıyla beraber kullanıyorum ama yıneden eko 45 intensive de falan kurutma berbar ıslak ve lekeli kalıyor bulaşıklar. extra kurutmada açık parlatıcı ayarı 4 te yınede kurumuyor ne yapmalıyım candoğan bey cevabınızı bekliyorum... tuz mu ilave etsem bıraz bırde su sertlik derecesini nasıl öğrtenebilirim bursa osmangazi hüdavendıgar maha. oturuyorum internetten öğrenelebiliyormu..
  • Biz uzun zamandır parlatıcı kullanmıyoruz buyüzden de bulaşıklar ıslak kalıyordu program sonunda, dün finish hepsi bir aradada tabletten iki tane koydum makineye birini deterjan kutusuna birini de bulaşık sepetinin içine ekonomi programında çalıştırdım, program sonunda tatmin edecek düzeyde kuruydu bulaşıklar. Bundan sonra böyle kullanmayı planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadikaL16

58m82eu bulaşık makinemde Finish quantum 3ü 1 arada deterjanı parlatıcıyla beraber kullanıyorum ama yıneden eko 45 intensive de falan kurutma berbar ıslak ve lekeli kalıyor bulaşıklar. extra kurutmada açık parlatıcı ayarı 4 te yınede kurumuyor ne yapmalıyım candoğan bey cevabınızı bekliyorum... tuz mu ilave etsem bıraz bırde su sertlik derecesini nasıl öğrtenebilirim bursa osmangazi hüdavendıgar maha. oturuyorum internetten öğrenelebiliyormu..

maalesef yapacağınız pek bişey yok. parlatıcıyı max da yapsanız bosh-siemens-profilo grubunun bulaşık makinelerinin kurutması ancak bu kadar. makinenin yapacağı budur yani. ben de sms69T68 kullanıyorum ve dediğinşiz gibi herşey denememe rağmen eski boschlar gibi kurutmuyor. çok pişmanım aldığıma bu açıdan. bu forumda da hep yazmaya çalışıyorum bu gurubun bulaşık makinelerinin kurutması berbat diye. enerji tasarrufu yapıcaz diye kurutmadan ödün verilmiş. bu durum, en üst modelinde bile aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Biz uzun zamandır parlatıcı kullanmıyoruz buyüzden de bulaşıklar ıslak kalıyordu program sonunda, dün finish hepsi bir aradada tabletten iki tane koydum makineye birini deterjan kutusuna birini de bulaşık sepetinin içine ekonomi programında çalıştırdım, program sonunda tatmin edecek düzeyde kuruydu bulaşıklar. Bundan sonra böyle kullanmayı planlıyorum.

2 tablet çok değil mi? eco program malum minimum su ile çalışır. tamamen durulanır mı o 2 tablet? bence durulanmaz. parlatıcıyı zararlı diye kullanmıyorsunuz sanırım ama 2 tabletle de durulanmamış bulaşıklarla karşılaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Biz uzun zamandır parlatıcı kullanmıyoruz buyüzden de bulaşıklar ıslak kalıyordu program sonunda, dün finish hepsi bir aradada tabletten iki tane koydum makineye birini deterjan kutusuna birini de bulaşık sepetinin içine ekonomi programında çalıştırdım, program sonunda tatmin edecek düzeyde kuruydu bulaşıklar. Bundan sonra böyle kullanmayı planlıyorum.

2 tablet çok değil mi? eco program malum minimum su ile çalışır. tamamen durulanır mı o 2 tablet? bence durulanmaz. parlatıcıyı zararlı diye kullanmıyorsunuz sanırım ama 2 tabletle de durulanmamış bulaşıklarla karşılaşabilirsiniz.

Ekonomi programı 2.35 dakika bayağı bir uzun bi de su tüketimi 13 litre yani iyi durulanmadığını sanmıyorum çünkü kapağı açtığımda ne makinenin dibinde köpük vardı ne de bulaşıkların üzerinde tortu leke vb. hiçbir şey yoktu. Kurutmayı da iyi yapmıştı.

Bugün de Süper70 programına yine aynı şekilde 2 tane koydum yine sonuç çok iyiydi, bence eğer finish hepsi bir arada tablet kullanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim benim gibi memmun kalacağınıza inanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ekonomi programı 2.35 dakika bayağı bir uzun bi de su tüketimi 13 litre yani iyi durulanmadığını sanmıyorum çünkü kapağı açtığımda ne makinenin dibinde köpük vardı ne de bulaşıkların üzerinde tortu leke vb. hiçbir şey yoktu. Kurutmayı da iyi yapmıştı.

Bugün de Süper70 programına yine aynı şekilde 2 tane koydum yine sonuç çok iyiydi, bence eğer finish hepsi bir arada tablet kullanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim benim gibi memmun kalacağınıza inanıyorum.

benim kullandığım modelde eco programı 3 saat civarı ve su tüketimi 7 litre. ancak auto programlarda 17 litreye kadar çıkabiliyormuş kirlilik durumuna göre.

benim kişisel fikrim, gözle görülmese bile 2 tabletin mutlaka kalıntı bırakacağı yönünde. parlatıcı zararlı diye kullanımından kaçarken deterjan kalıntılı bulaşıklara maruz kalınabilir. üstelik her yıkama için 2 tablet ekonomi ve çevre açısından da riskli.

internette evde kolayca hazırlanabilen bulaşık makinesi deterjan tarifi buldum. tuz-soda ve sanırım borakstan oluşuyordu. bunu denemeyi planlıyorum bir de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim kullandığım modelde eco programı 3 saat civarı ve su tüketimi 7 litre. ancak auto programlarda 17 litreye kadar çıkabiliyormuş kirlilik durumuna göre.

benim kişisel fikrim, gözle görülmese bile 2 tabletin mutlaka kalıntı bırakacağı yönünde. parlatıcı zararlı diye kullanımından kaçarken deterjan kalıntılı bulaşıklara maruz kalınabilir. üstelik her yıkama için 2 tablet ekonomi ve çevre açısından da riskli.

internette evde kolayca hazırlanabilen bulaşık makinesi deterjan tarifi buldum. tuz-soda ve sanırım borakstan oluşuyordu. bunu denemeyi planlıyorum bir de.

Doğru diyorsunuz belki gözle görünmeyen kalabilir ama bir dahaki sefere yıkama esnasında kapağı açıp bakıcam köpük seviyesi ne kadar bir de ilk durulama sonunda aynı işlemi yapıcam eğer köpük ilk durulamadan sonra gitmişse bu şekilde devam ederim ama gitmemişse eski kullanıma geri dönerim.

Yazdığınız tarifdeki tuz bulaşıkları çizmez mi?

• bilmem...çizer mi ki? düşünmedim hiç. siz yazınca acaba dedim....olmadı önce eski tabak-bardakları yıkamayı denerim dicem ama ev yeni kurulduğu için herşey yeni
  • quote:

bilmem...çizer mi ki? düşünmedim hiç. siz yazınca acaba dedim....olmadı önce eski tabak-bardakları yıkamayı denerim dicem ama ev yeni kurulduğu için herşey yeni

Bana çizer gibi geldi yani sonuçta tuz suda hemen çözünmüyor ve makine içinde ya da metal eşyalarda da paslanma olabilir.

Mesela makinenin kullanım kılavuzunda tuz kutusu kapağı açık kalırsa ya da tam kapanmazsa olabilecekler yazıyordu içinde metal eşyalarda paslanma olabilir gibi bir şeyler de yazıyordu ordan yola çıkarak söyledim sonuçda ikisi de tuz.

Ben denemenizi tavsiye etmem.
  • Tuz metallerde paslanma yapar, cam eşyalarda da korozyona neden olur. Bu yüzden tavsiye etmem.

Ben de elimdeki tabletleri bitirince arap sabununu deneyeceğim. Nasılsa doğal bir malzeme. Pis kokuyor ama napalım :) Güzel sonuç alırsam makineyi sıcak su musluğuna bağlayıp sürekli yoğun 70'C+arap sabunu+sirke kullanmayı planlıyorum. Deterjana vereceğim parayı elektriğe veririm. 1,6kw tüketimle 50'C ön yıkama+70'C yıkama+3 durulama+70'C parlatma ile bulaşıklar iyi yıkanır en azından.

2 tablet bence fazla. Pril makinede çok rahat durulanıyor, hiç sabun kalıntısına rastlamıyorum. Zaten bu yüzden de kurutma performansı berbat :) Çelik eşyalarda benek benek su izi bırakıyor, bu da beni deli ediyor. Gerçi ben makineyi aşırı dolduruyorum, bir keresinde seyrek doldurup ekonomi programında yıkadım çok güzel çıkardı. Tabi düşük miktarda parlatıcı eklemek zorundayım. Parlatıcı kullanmayı da hiç istemiyorum.

Finish ise 1 tablette bile sabun kalıntısı bırakabiliyor. Elimde 100'lük kutuda 2 yıldır bitmeyen Finish var. Tableti göze yerleştirirken 3-4 parçaya kırıyorum. O zaman hem daha iyi performans veriyor, hem de iyi durulanıyor. Ancak tablet kullanmanın hiçbir konforu kalmıyor. 2 tablet kullanıyorsanız mutlaka son durulama aşamasında kapağı açıp suyu kontrol edin.

Arap sabunu başarılı olmazsa da Calgonit veya Bind toz ile yola devam edeceğim. Tabletlerin kalitesinde çok düşüş var.

• arap sabununu kullanmayı ben de düşünmüştüm ama başka bir forumds kullanıcı yorumlarını okuyunca vazgeçtim.

arap sabunu, elma sirkesi hatta parlatıcıyla kullanıldığında bile camlar buğulu gibi, tam kurumamış, makinenin tabanı beyaz bir katman kalınıtlı ve filtrelerin de aynı şekilde beyaz bir katman kalıntılı bıraktığı yazılmış. kullananlar da tekrar deterjana geri dönmüş benzer yorumları üstelik birden fazla kişi yapmışlar. sanıyorum iyi durulanmıyor ve bu kalıntı olayı ortaya çıkıyor. çünkü arap sabunu acaip köpüren bişey.
  • Çok köpük zararlı haklısınız. Ama denemekte fayda var, belki dozunu iyi ayarlayamıyorlardır.

Zaten yoğun 70'C programında deterjan kullanmasam bile neredeyse temiz çıkar bulaşıklar Arap sabununun da az katkısı olsun. Dozajı iyi ayarlanırsa belki 70'C de iyi çözünebilir.

İyi sonuç verirse mükemmel olur benim için. Çünkü bulaşık makinesi deterjanlarının kötü yıkaması ve kalıntı bırakmasından çok rahatsızm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tuz metallerde paslanma yapar, cam eşyalarda da korozyona neden olur. Bu yüzden tavsiye etmem.

Ben de elimdeki tabletleri bitirince arap sabununu deneyeceğim. Nasılsa doğal bir malzeme. Pis kokuyor ama napalım :) Güzel sonuç alırsam makineyi sıcak su musluğuna bağlayıp sürekli yoğun 70'C+arap sabunu+sirke kullanmayı planlıyorum. Deterjana vereceğim parayı elektriğe veririm. 1,6kw tüketimle 50'C ön yıkama+70'C yıkama+3 durulama+70'C parlatma ile bulaşıklar iyi yıkanır en azından.

2 tablet bence fazla. Pril makinede çok rahat durulanıyor, hiç sabun kalıntısına rastlamıyorum. Zaten bu yüzden de kurutma performansı berbat :) Çelik eşyalarda benek benek su izi bırakıyor, bu da beni deli ediyor. Gerçi ben makineyi aşırı dolduruyorum, bir keresinde seyrek doldurup ekonomi programında yıkadım çok güzel çıkardı. Tabi düşük miktarda parlatıcı eklemek zorundayım. Parlatıcı kullanmayı da hiç istemiyorum.

Finish ise 1 tablette bile sabun kalıntısı bırakabiliyor. Elimde 100'lük kutuda 2 yıldır bitmeyen Finish var. Tableti göze yerleştirirken 3-4 parçaya kırıyorum. O zaman hem daha iyi performans veriyor, hem de iyi durulanıyor. Ancak tablet kullanmanın hiçbir konforu kalmıyor. 2 tablet kullanıyorsanız mutlaka son durulama aşamasında kapağı açıp suyu kontrol edin.

Arap sabunu başarılı olmazsa da Calgonit veya Bind toz ile yola devam edeceğim. Tabletlerin kalitesinde çok düşüş var.

Dediğiniz gibi son durulama suyunu bi kontrol edeyim eğer köpük varsa normal kullanıma devam ederim ama yoksa 2 tabletle devam ederim zaten tabletler bir acayip olmuş üstündeki mavi katman genişlemiş ve yumuşamış elim değmeden dökülüyor acaba bu neden oluyor başkalarında da gördüm aynı şekilde, ama nedenini anlayamadım.

• Bendekiler de öyle, naylonunu açtığım an bir kısmı toz olarak dağılıyor. Eskiden böyle değildi, kalitesizliklerine bağlıyorum.

Eskiden tablet kullanmanın bir konforu vardı. Artık tablet kullanmak işkence gibi geliyor bana.
  • Ne oldu da kaliteyi bukadar düşürdüler ki gerçi bence quantum satılsın diye hepsi bir aradayı bozdular bir nevi strateji uyguluyorlar yalnız müşteri kaybettiklerinden haberleri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tuz metallerde paslanma yapar, cam eşyalarda da korozyona neden olur. Bu yüzden tavsiye etmem.

Çeşitli deterjan ve programla denemelerimin sonucunda ulaştığım sonuç şu oldu. Quantum dışında tabletlerin hepsi berbat. Quantum ise pahalı. Temizliğe diyeceğim yok ama özellikle ekonomik programlarda kurutma yetersiz.

Benim aldığım önlemler ise şunlar oldu. Su girişini kombiye bağlayıp yoğun 70 programında, Bim'den aldığım Bind tabletleri kırarak kullanıyorum. Tablete ek olarak tuz ayarım 3'cü kademede. Parlatıcı yerine kullandığım sirke ise 5. kademede.

Sonuç ise eskiye göre çok daha iyi. Kurutma performansı mükemmel olmasa da iyi. Plastiklerin iç kısmında halen biraz ıslaklık oluyor. Ancak plastik malzemelerin üstü, teflon ve çelik malzemeler ışıl ışıl.

Bu arada ben makinanın kurutma süresinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Daha doğrusu yoğuşmanın yeterli olması için kapağı hemen açmamak gerekiyor bence. 30 dakika kadar kapağı açmadan tutunca daha iyi kurutma performansı aldığımı söyleyebilirim. Daha sonra kapağı açarak içerideki hala sıcak olan buharı tahliye edebilirsiniz.

Kısacası sıcak programlarda deterjan bence pek de önemli değil. 50 tanesi 8 lira olan tabletler bitince en ucuz toz deterjanı alıp deneyeceğim. Arap sabunu da doğru miktar tutturulursa az kirli bulaşıklarda tatmin edici sonuç veriyor. Ben deterjandan, parlatıcıdan kısıp elektriğe suya yatırdım parayı. En azından temizlendi mi, deterjan eridi mi, kuru çıkacak mı gibi endişelerim kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamorphoses -- 11 Temmuz 2012; 14:32:21 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.