Şimdi Ara

Bulaşan Virüsü Sildikten Sonra Ses Gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğlen 3 civarıydı, bilgisayar bir anda donuverdi kasadan reset bile atamadım. Kendi kendine kapanıp açıldı ve 2 adet trojan virüsü tespit etti, nerede olduğuna bakmadan sildim ve engelledim. Windows Defender kullanıyorum.

Sonrasında ses gitti , restart attım. Bilgisayar ilk açıldığında MSI Gaming No. 1 resmiyle bilgisayar açılıyordu, enteresan olarak aynı şekilde resim geliyor, ekran kararıyor tekrar aynı resim geliyor ve öyle bilgisayar açılıyor.

Sildiğim trojanın nerede olduğunuda keşfettim aygıt yöneticisinden.

High Defination Audio Denetleyicisi

Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)
    {İşlem Başarısız}
    İstenen işlem, başarısız oldu.

Olaylar Sekmesi;

Aygıt geçirildi:
    Device PCI\VEN_8086&DEV_A170&SUBSYS_F9821462&REV_31\3&11583659&0&FB was migrated.
    Last Device Instance Id: PCI

Aygıt yapılandırıldı:
    Device PCI\VEN_8086&DEV_A170&SUBSYS_F9821462&REV_31\3&11583659&0&FB was configured.
    Driver Name: hdaudbus.inf

Aygıt başlatılmadı:
    Device PCI\VEN_8086&DEV_A170&SUBSYS_F9821462&REV_31\3&11583659&0&FB had a problem starting.
    Driver Name: hdaudbus.inf
    Class Guid: {4D36E97D-E325-11CE-BF

Cihaz silindi:
    Device PCI\VEN_8086&DEV_A170&SUBSYS_F9821462&REV_31\3&11583659&0&FB was deleted.
    Class Guid: {4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Windows Defenderdan ne yaparsam yapayım koyduğum engeli kaldıramıyorum, algılanan tüm öğelerdende silmiştim, yapabileceğimiz birşey varmı? Format atmak istemiyorum çünki 500gb oyun var harddisk'te.

Not: Bilgisayarda şuan 2 kere MSI Gaming No. 1 dönmesi dışında hız anlamında hiçbir yavaşlama yok, gayet hızlı.

Sistem bilgilerim;

MSI B150M Bazooka Anakart
    MSI Gtx 970 Tiger
    Corsair 8GB Tek Slot 2133Mhz Ram
    İ5 6500 İşlemci Lazım olabilir diye bunlarıda ekliyorum şimdiden teşekkürler

• Sürücüyü indirip kurmayı denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet denedim, windows defender müsade etmiyor açılmasına, geçmişte engellenen dosyaların engelini açmak için bir yerde yok sanırım formata mahkumum..

Toplama Bilgisayar benimkisi, internetten almıştım oem pro key'i , key falanda duruyor format atsam sıkıntı yaşayacağım birşeyle karşılaşırmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 13 Kasım 2015; 18:56:38 >
  • Windows Defender devre dışı bırakılamıyor mu?
  • Bıraktım düzelmedi, hem bıraksam ne olacak virüs programı yok. Üstelik şuan temiz format attım düzelmedi. Atamamışsındır diyceksiniz ama temiz attım yani.

Gelişmişi seçtim bütün ayrılmış yerleri biçimlendirdim formatla dedim.

Ses yok şuan

• Ayrıca anti malware yükleyip silmiştim. Sildikten sonra service executable anti malware diye bi dosya pc ilk açıldığında disk kullanımını %100e çekiyodu. Oda duruyor hala...

Gidip 1tblık harddisk alsam 0 mış gibi sıkıntısız kurabilirim değil mi?

• Konu güncel ++ Sorun devam etmekte, temiz format attım ama hala aygıtı görmüyor. Çok anlayan biri değilim PCI veri yolu 0 diyor? Bilgili birine haber verirseniz çok sevinirim gerçekten şuan moralim bozuldu. Donanımsal bir şey değil inşallah.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum .İlk olarak Trojan virüsü bulaştı nerde oldugunu bulamadım Eset Anti Virüs programıyla bilgisayarı tarattım ve Trojan virüsünü sildi. Siler silmez Pc yeniden başlattım ve Ses simgesi bir anda çarpı işareti oldu. sorunu çözmek için nerdeyse bir günümü harcadım ama bulamadım tek çare olarak format gerektiğini düşünüyorum fakat tek korkum sesin düzelmemesi lütfen sorunun çözümünü bulan varsa yardımcı olsun !!!

Windows7
  • Lighting_0 L kullanıcısına yanıt
    SlimDrivers ile ses driverlarını tekrar kurun.

Kolay Gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.