Şimdi Ara

Bugün Alacağım. Yardım Lütfen! --- HP15S / HP Victus / Huawei D16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genel kullanım için almayı düşünüyorum. Ofis ve internet. Oyun oynanmayacak desem yeridir. PS5 var. Belki PS5 de olmayan bağımsız oyunları deneme maksatlı oynayabilirim.


    Burda benim en dikkatimi çeken ürün HP 15S tam bir fiyat performans ürünü gibi duruyor. Kullanıcı yorumu yok malzeme kalitesini bilmiyorum. Bu ürüne yakın özellikte Huawei var. Arada 2 bin TL fark var. Ayrıca ekranı 16'', kalavye arkadan aydınlatmalı. İşlemcisi i15.


    Alternatif olsun diye HP Victus koydum. Ram 8 GB. İşlemciler birbirine yakın.


    Bugün almayı düşünüyorum. Yardımcı olacak ve yorum yapacaklara teşekkürler.





    HP VICTUS 16

    https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-d1031nt-intel-core-i5-12500h-8gb-512gb-ssd-gtx1650-freedos-16-1-tasinabilir-bilgisayar-6g0l3ea-p-HBCV000038SLRV?magaza=Hepsiburada



    HUAWEI D16

    https://www.hepsiburada.com/huawei-matebook-d16-intel-core-i5-12450h-16gb-512gb-ssd-windows-11-home-16-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00002NKF5Q?magaza=Hepsiburada



    HP 15S

    https://www.hepsiburada.com/hp-15s-fq5003nt-intel-core-i7-1255u-16gb-512gb-ssd-15-6-ips-freedos-tasinabilir-bilgisayar-6g0g5ea-p-HBCV00003331OD?magaza=Tekramarket








  • Yorum yapacak var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olsam Huawei d16yı tercih ederdim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HP 15 (15S değil) i5 1235U işlemcili versiyonunu aldım. SSD led durum ledi arızalı geldi ve küçük bir detay olduğu için üstüne gitmedim. Bir kaç gün kullandıktan sonra ips panelin sıkıntılı olduğunu fark ettim. Ekran menteşesi sol alttan yamuk olduğu için ips panelde ışık sızmasına neden oluyordu. İş büyümeden iade süreci başlattım. Ayrıca işçilik çok iyi değildi. Alt kasa ve üst kasa birbiri ile tam örtüşmüyordu.


    Öte yandan, ilk iade ettiğim Lenovo ideapad 3'teki r5 5500u işlemciye göre i5 1235U Win 11 22H2 ile tam uyumlu çalışıyor. Cihaz neredeyse fanı açmıyor. 2K veya 4K video açınca devreye giriyor.

  • HP 15S olan modeli aldım. Hayırlısı bakalım. Bir yandan da içimde Huawei D16 kaldı ama HP de karar vermiş oldum.


    Donanım özellikler ve fiyatı ile bana fiyat/performans olarak çok uyguna geldi. Huawei ye 2000 TL daha fazla vermek içimden de gelmedi. Huawei de bileşenler sabit olduğu için upgrade yapılamıyormuş. HP de ise yaklaşık 7,5 saatlik kullanım süresi beni cezbetti.


    Kağıt üzerinde HP özellikleri güzel. Malzeme kalitesi olarak muhtemelen Huawei daha iyi diye düşünüyorum. Günlük ortalama 2-3 saat günlük işler, ofis programları, internet gibi işlemlere kullanacağım için çok takılmadım.


    Ürün de çok hızlı geldi. Cumartesi sipariş verip bugün elimde oldu. Freedos olduğu için onda çekincem var. Daha önce böyle kurulum yapmamıştım. Fiyatın düşük olmasındaki diğer etken de freedos sanırım?

  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Hocam bu şekilde yorum yapmanız pek hoşuma gitmedi. İnşallah hayal kırıklığına uğramam.

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Açılırken F9'a bas direkt boot menuden USB'yi seçebiliyorsun. Kurulum kolay. Ben de 15S düşünüyorum. 15 ile 15S arasında irili ufaklı farklar var. Anakartları farklı, soğutma fanı farklı.. 15S anakart ve soğutma olarak daha kaliteli görünüyor. 15'de birkaç önemli parçayı tek vida tutuyor.


    Kurulum sonrası günlük işlerde ısınma durumu konusunda beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Üç aydır uğraşıyorum. HP'den ziyade Lenovo'nun işleri bu kadar salması beni şok etti. Elimde 4 tane Lenovo var, hepsi taş gibi... :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 28 Kasım 2022; 16:25:53 >
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Hocam ürün geldi şöyle bir açtım hızlıca baktım. 5-10 dakika açık kaldı laptop. Dos ekranı olmasına rağmen orta kısmından hemen ısınmaya başlamıştı. :) Klavyenin olduğu kısım bombeli. Tuşlara bastıkça komple kasa aşağıya doğru esniyor.


    Yani iade mi etsem diye düşünüyorum. Aklımda Huawei D16 kaldı. Bunu da indirimli almıştım. 14 bin tl den 13.300 TL ye düşmüştü. Şimdi Huawei 15.900 TL.

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    "Klavyenin olduğu kısım bombeli" Benim cihada böyle bir sorun yoktu. İlk başlarda ısınma normal, bios güncellemesi sonrası düzeliyor. Kurulum esnasında ve Windows güncelleme alırken fan yüksek devirde çalışıyor. Ben de HP 250 G8 11.nesi i5 işlemcili model de var. Tüm kurulumlar bitip kullanmaya başlayınca youtube gibi sitelere girmediğiniz sürece fan çalışmıyor ya da en düşük devirde çalışıyor. R5 5500u Lenovo ideapad de ısınıyordu. Bunda yaz aylarında almış olmamın etkisi büyük. Buralar çok sıcak oluyor. Lenovo'nun fanı yapısından dolayı düşük devirde ıslık sürekli çalıyordu. Gece kullanımlarında rahatsız ediyordu. HP yaz aylarında ne yapar onu şuan bilemem. 10 bin lira bandında ne cihaz alacağımı şuan ben de bilmiyorum. Huawei D16 benim de gözüme takılıyordu. Cihaz tutunca fiyatını agresif artırdılar. Her hafta artıyor. Size de tavsiye vermeyeyim f/p cihazlarda güvendiğim dağlara kar yağdı. Ben tanıdıkların tamamına f/p Lenovo aldırdım. Şuan o kalitede cihaz yok piyasada. İade ettiğim HP bu:


    HP 15 Dizüstü Bilgisayar, 15.6'' FHD IPS, Intel Core i5-1235U, 8 GB Ram, 256 GB SSD, FreeDOS, Doğal Gümüş, 6Y800EA : Amazon.com.tr: Bilgisayar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 28 Kasım 2022; 16:43:54 >




  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Hocam cihaz bendekinin aynısı. Sadece lan girişi yok bende. Evde 10 yıllık Asus Vivobook var. Hala hissiyatı çok iyi. Taş gibi desem yeridir. Ama cihaz çok eski kaldı win10 ile beraber cihaz aşırı yavaşladı.


    Bu laptopu elime alınca böyle bir güvensizlik hissi oluştu. Tuşları ve malzeme kalitesi çok alt seviye gibi geldi. Tamamen plastik sanki. 2-3 daha fazla verip Huawei alabilirim. Ne bileyim karar veremedim!

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Hocam aldığım yeni cihazların önce içini bir açarım. Ram, İşlemci, m.2, soğutma sistemi vs incelerim. Ram eklemediğim cihaz yok. Yeni HP cihazıma m.2 de almıştım, iade yüzünden siparişi iptal ettim. HP 15 ve Lenovo ideapad 3 tamamen plastik hatta HP belirli bir kısmını geri dönüştürülmüş malzemeden üretiyor. HP'nin tüm bileşenlerini ince metal bir plaka tutuyor, geriye kalan sizin gördüğünüz her şey plastik. Bizim daha önce aldığımız f/p cihazlar bu laptoplardan bir gömlek üstünmüş. Şuan o cihazlar 16 bin lira civarında geziyor. Ancak o kadar para vermeyi düşünmüyorum. Elimdeki HP 250 G8'de aynı kasayı kullanıyor. Şu ana kadar kasa güvensizlik hissi yaşatmadı. Sadece klavyede bazı tuşlar lekeli görünmeye başladı. Klavyede ışıklandırma yok. O cihazı sadece ben kullanmıyorum, dikkat edilmediği için olmuş olabilir. Kasada sıkıntı yok.  





  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Hocam son kararınızı merak ettim. Cihazı iade ettiniz mi? İade etmeyip kurulum yaptıysanız ips ekranda ışık sızması var mı? Sanırım aynı cihazı tekrar alacağım. F/P başka cihaz bulamadım.

  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Cihazı iade ediyorum. İşlemi başlattım. Huawei D16 yı almaya karar verdim. Arada 2 bin TL fark var. İçime sinen bir cihaz olsun istedim açıkçası.


    Sadece kasasını görmek için bilgisayarı açmıştım. Dos ekranını gördüm 5 dakika açık kaldı ve kapadım. Bu 5 dakikalık sürede hemen ısınmıştı. Dediğiniz gibi F/P açısından bende başka laptop bulamamıştım. Fakat donanımı güçlü olsa da kasası bana sağlam hissiyatı vermedi. Tuşları olsun ekranı olsun.


    Huawei tabi önüme alıp inceleme fırsatım olmadı. Youtube da inceleme videoları ve yorumlar kalite hissinin baya iyi olması yönünde.


    + Fark olarak ne var. Malzeme kalitesi, kalvye arka ışıklandırma, 16.1 inch ekran 300 nit, 2 type-c ve 2 usb, type-c den şarj olması, Windows 11 kurulu olarak gelmesi. (Windows kurulu aynı özellikte bilgisayarlar genelde 1000 TL fazla oluyor.) Ayrıca normalde 16GB lık bu model 18.000 TL iken şu anda 16.000 TL.


    Eksi olarak şunu da eklemek istiyorum. Huawei lerde ram eklemesi yapamıyormuşuz. Bunu da belirteyim.


    Temel olarak bu farklar mevcut. HP' nin farkı i7 işlemcisi ve iris dahili ekran kartı onun bir tık iyi olmasını sağlıyor. i7 işlemcisi olarak 2 çekirdek daha fazla. Aşağıya karşılaştırma linkini de bırakıyorum.



    nanoreview.net
    Intel Core i7 1255U vs i5 12450H: performance comparison
    https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-1255u-vs-intel-core-i5-12450h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavericKFive -- 30 Kasım 2022; 9:32:1 >




  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Ben de HP'den vazgeçtim. i5 12450H'nin igpu tarafı 1235'e göre biraz geride kalıyor zira günlük kullanıma bunu fark etmezsiniz. 12450H işlemci olarak daha çok oyuncu bilgisayarlarında görüyoruz. Huawei bunu normal kasada kullanıyor. Erdi beyin incelmesini izlemenizi tavsiye ederim.


    Huawei nasıl başardı ? | MateBook D16 ve bilgisayarda yükseliş - YouTube

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Ben de Huawei D16 ile Macbook Air arasında kaldım, Vatan bilgisayara gidip malzemesine bakmak istedim, Huawei D16 neredeyse Macbook kadar iyi, sadece touchpad kısmı biraz daha kötü. Huawei'nin D15'leri ise çok daha kötü, klavyesi oynak, touchpadi de aynı şekilde. D16'nın kasa kompaktlığı da Macbook'a benzer, zaten malzemesi aynı galiba. Sonuçta ben başka sebeplerle (ekran boyutu, şarj, ısınmaması, genel kalite vs.) Macbook aldım ama Huawei de aynı premium hissiyatı verir. Sadece işlemcinin baz tdp değeri Amd apularına göre çok daha yüksek. Yük altında ısınma yapabilir. 1000 tl daha koyarım diyorsanız Macbook Air alabilirsiniz. Sadece basit ofis işleri yapacaksanız üzmeyeceğini söylüyorlar, ben de o amaçla aldım. Tabii ki grafik performansı Huawei kadar olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byklmcht -- 1 Aralık 2022; 2:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam inceledim. Dediğiniz gibi gpu olarak bir tık geride i5 1245. Dahili iris gpu olsaydı daha iyi olurdu. Bu modelde UHD Grafik kullanılmış. Gerçi ben iş ve genel kullanım için alıyorum. Aynı anda excel-word-10 adet browser sekmesi-outlook-arka planda utorrent gibi kullanımlar olabilir.


    Siparişi verdim bekliyorum bakalım. HP 15S i de iade alacaklar.


    Siz HP' den vazgeçmişsiniz. Başka model de karar verdiniz mi?

  • byklmcht kullanıcısına yanıt

    Ben genel amaçlı ve office işlemleri için aldım. Belki indirdiğim 4k videoları encode ederim arada. Aynı anda çok fazla işlem açık kalıyor ben pc kullanırken.


    i5 olan Huawei ile Mac Air arasında 1000 TL yoktur sanırım. 16 bin TL Huawei. Macbook' un güncel işlemcili modeli muhtemelen çok daha pahalıdır. Ayrıca mac os hiç kullanmadım alışamam sanırım.

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Macbook Air M1 8GB 256GB versiyonunu kastetmiştim. M2 çipli olanlar çok daha pahalı tabii ki.


    www.pt.com.tr
    Apple MacBook Air Bilgisayarlara Apple Eğitim indirimi ile sahip olun.
    https://www.pt.com.tr/macbook-air

    Bu sitede öğrenci ve ya öğretmen indirimiyle 17.000 TL'ye geliyor giriş seviye Macbook. M2 işlemcili olan 22.000 TL, tabii ki onda büyük bir fark var.


    Hayırlı olsun, uzun süre üzülmeden kullanın inşallah.

  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

    Selamlar, ben de D16 almayı düşünüyorum. Sizce nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.