Şimdi Ara

Budist olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Budistlere özeniyorum arkadaşlar ne yapmalıyım...

Vikiden kısa bir alıntı yapmak istiyorum arkadaşlar. Ve imkanım olsa nepale gidecem, benim hatunu da kandırdım. Bi numara pilav yapıyolar diye, bakalım para işini halledersek gidecez...

"Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyon takipçisi bulunan din ve öğretiler topluluğu. İlk önce Hindistan’da ortaya çıkmış, daha sonra zaman içinde Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır.

Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Budizm'de öğretilerin ana çatısını meditasyon gibi içe bakış yöntemleri, reenkarnasyon denilen doğum-ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır.

Budizm, Sanskritçe ve Pali dillerindeki eski Budist metinlerinde 'uyanmış kişi - farkında olan' anlamına gelen Buddha kelimesinden türetilmiştir. "Tarihî Buda" da denilen Siddhartha Gautama, Budizm'in kurucusu olarak kabul edilir. Siddharta’nın hayattaki acıların kaynağını açıklamak amacıyla yaptığı uzun çalışmalar sonucu ızdırabı sona erdirecek bir mânevî anlayışa ulaştığı ve böylelikle Budalık'a eriştiği kabul edilir.

Budizm, Siddhartha Gautama'nın ölümünden sonra 500 sene boyunca Hint Yarımadası'nda, daha sonra Asya ve Dünya'nın geri kalanında yayılmaya başladı. Hindistan'da zamanla etkisini yitiren Budizm, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu kültüründe etkisini günümüze kadar devam ettirmiştir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumhuriyet. -- 2 Kasım 2012; 23:42:03 >

• Budist ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nepal'e giderek başla.
  • Ankara üniversitesi , Dil ve tarih-coğrafya fakültesi - hindoloji bölümüne bekleriz
  • kafayı kazıt
  • aksarayda şubeleri var formları doldurup budist olabilirsin ama aylık aidat vardı sanırım
  • Budist by mardinli serseri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sehit olmak istiyorum!
    12 yıl önce açıldı
    Arap olmak istermiydiniz
    2 yıl önce açıldı
    Cigolo Olmak istiyorum Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başlık ve mesaj birbirini tamamlıyor zaten.

konu kilit+çöp
  • Vikiden kısa bir alıntı yapmak istiyorum arkadaşlar. Ve imkanım olsa nepale gidecem, benim hatunu da kandırdım. Bi numara pilav yapıyolar diye, bakalım para işini halledersek gidecez...

"Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyon takipçisi bulunan din ve öğretiler topluluğu. İlk önce Hindistan’da ortaya çıkmış, daha sonra zaman içinde Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır.

Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Budizm'de öğretilerin ana çatısını meditasyon gibi içe bakış yöntemleri, reenkarnasyon denilen doğum-ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır.

Budizm, Sanskritçe ve Pali dillerindeki eski Budist metinlerinde 'uyanmış kişi - farkında olan' anlamına gelen Buddha kelimesinden türetilmiştir. "Tarihî Buda" da denilen Siddhartha Gautama, Budizm'in kurucusu olarak kabul edilir. Siddharta’nın hayattaki acıların kaynağını açıklamak amacıyla yaptığı uzun çalışmalar sonucu ızdırabı sona erdirecek bir mânevî anlayışa ulaştığı ve böylelikle Budalık'a eriştiği kabul edilir.

Budizm, Siddhartha Gautama'nın ölümünden sonra 500 sene boyunca Hint Yarımadası'nda, daha sonra Asya ve Dünya'nın geri kalanında yayılmaya başladı. Hindistan'da zamanla etkisini yitiren Budizm, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu kültüründe etkisini günümüze kadar devam ettirmiştir."

• Budist olma, nudist ol.
  • Budizm daha çok güzel bir yaşama tarzı gibi birşey bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: What's Up Man

Budizm daha çok güzel bir yaşama tarzı gibi birşey bence.

Ya ben de öyle düşünüyorum açıkçası yoksa buda falan pek umrumda değil. Meditasyon kısmı beni cezbediyor. Bir de dünyevi şeylerden uzaklaşıp nepalde bağdaş kurup pirinç yeme fikri de nedense hoşuma gidiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

quote:

Ya ben de öyle düşünüyorum açıkçası yoksa buda falan pek umrumda değil. Meditasyon kısmı beni cezbediyor. Bir de dünyevi şeylerden uzaklaşıp nepalde bağdaş kurup pirinç yeme fikri de nedense hoşuma gidiyor...

Meditasyon yapacağına dünyevi işlerden uzaklaş 2 rekat namaz kıl
    the bomb has been planted.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

quote:

Meditasyon yapacağına dünyevi işlerden uzaklaş 2 rekat namaz kıl
    the bomb has been planted.

O da bir seçenek tabii ki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.