Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
63
Favori
338.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt
    gb62,e-bus iletişim protokolünü destekliyor
    en iyi cevabı honeywell verir. resmi sitesine sorun ilgileniyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

gb62,e-bus iletişim protokolünü destekliyor
    en iyi cevabı honeywell verir. resmi sitesine sorun ilgileniyorlar
    Önerebileceğiniz bu yarlarda bir oda termostatı varmı peki?
  • Merhaba, bu kombi hâlâ alınabilir mi yoksa daha iyi modeller var mı piyasada?
  • Buderus modellerini düşünüyorsanız GB 72 modelini öneririm ben GB 62 modelini aldım yakıt tüketimi ve ısı perforsmanından memnunum ama ses sıkıntısı var GB 72 modelini komşumuza aldım GB 62 ile GB 72 modelleri arasında bariz ses farkı var.

• Arkadaşlar size bir kaç sorum olacak ; Evin Petekleri yeterli midir diye soracam aşağıya petek uzunluklarını yazacağım.

Kombi Buderus GB062 ....

140 metrekare kuzeybatıda ara katta oturuyorum. Isı yalıtım var bina 2 yıllık... Yer batman...

1) Salon :::>>> 60x60 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "2" tane petek var.
    2) Mutfak :::>>> 60x100 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "1" tane petek var.
    3) Oturma odası :::>>> 60x90 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "1" tane petek var.
    4) Çocuk odası :::>>> 60x60 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "1" tane petek var.
    5) Yatak odası :::>>> 60x70 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "1" tane petek var.
    6) Kordidor :::>>> 60x60 cm (yükseklik x uzunluk) boyutlarında "1" tane petek var.
    7) Banyo :::>>> "1" tane havlupan var.

A) Size sormak istediğim öncelikle 140 metrekare için Buderus GB062 kombi yeterli mi?

B) Salon peteklerinden bir tanesini büyütmeyi düşünüyorum. 90x140 cm Demirdöküm Panel Plus almayı düşünüyorum(nedeni bu kış 2 petek salonda olmasına rağmen salon ısınmıyordu diğer odalar gibi) Ya da peteklerin hepsini mi büyüteyim daha iyi verim alabilmek için

Konu ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 7 Mart 2019; 17:51:57 >

• Arkadaşlar Kombici aynı fiyatı verdi, siz olsanız buderus gb062 yi mi, Vailant 236/7-2 eco pure tec i mi yoksa demirdöküm nitromix i mi alırdınız?

• Hocam bu cihazların yanına nitromix i hiç koyma bi kere.
    Nitromix kullanıyorum sıkıntım yok ama kalite farkı mutlaka olur. Buderus gb062 değilde 072 olaydı kesinlikle buderus derdim.
    Forumda okuduğum kadarıyla 062 ler yerli montaj ve özellikle fan sorunu var 072 ler direk ithal olması gerek daha sorunsuz diye okumuştum
    Benim tercihim bu üç cihaz içinde vaillant olurdu. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübe eklerse daha net fikriniz olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLUESTREAM

Arkadaşlar Kombici aynı fiyatı verdi, siz olsanız buderus gb062 yi mi, Vailant 236/7-2 eco pure tec i mi yoksa demirdöküm nitromix i mi alırdınız?
    Vaillant’ın ısıtma gücü kalorifer devresinde de sıcak su devresinde de Buderus’a göre daha düşük. Buderus’un 30kw sıcak su kapasitesi var buna rağmen yetmeyebiliyor suların debisi yüksekse Vaillant hiç yeterli gelmez. Model kodunu verdiğiniz Vaillant ile Buderus denk teknik özellikte değiller o yüzden ikisi arasında buderus öne çıkar. Ama Buderus’ta da iki üretim var biri erp yönetmeliğine uygun olup model kodunun sonunda v2 ibaresi olan. Diğeri klasik pompalı olan. Benim gözlemime göre v2 olan biraz daha sesli çalışıyor klasik pompalı olanlara göre. Buderus alacaksanız bu iki versiyon arasında tercih yaparken dikkatli olun daha sonra ses sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız.

• Teşekkürler arkadaşlar. Gelen tesisatçı,120 metre karelik ev için Vailant 236/7-2 modelinin gayet yeterli olduğunu söyledi.Ev,İzmir'de orta katta. Ama 20 KW olması beni de düşündürmedi değil.

Buderus GB 062'nin fan sorunu olduğunu bilmiyordum. Bu gerçekten de herkeste yaşanan ve belirgin ses çıkartan bir sorun mu acaba? Bir de gelen ürünün hangi versiyon olduğunu nasıl anlayabilirim ki?
  • BLUESTREAM kullanıcısına yanıt
    Petek metrajı önemli kombi seçiminde. 24kw bir kombi yaklaşık 12mt peteğe kadar yeter.
    Yoğuşmalı kombiden verim alabilmek için de petek metrajının olabildiğince fazla tutulması gerekir ki kombiyi düşük derecelerde çalıştırdığınızda ev ısınsın. Bu durumda sizin evde yoğuşmalı kombi için yaklaşık 10mt petek boyu olması gerekir. Eğer daha azsa şuan Vaillant yeter. Ama sıcak su devresinin 24kw olması suların soğuk aktığı dönemlerde yetersiz kalabilir. Bundan dolayı tercihinizi ihtiyacınıza göre yapabilirsiniz. Buderusta fan sesi kronik değil. Çevremde çok fazla kullanan olmasına rağmen sadece bir akrabamızınkinin fanında bir ses problemi oldu o da kendiliğinden düzeldi. Yalnız versiyonlar arasında ses farkı büyük oranda var. Kutunun üzerinde erp ve gb062kdv2 yazan ses seviyesi daha yüksek olan versiyon ve tasarruflu modülasyonlu pompaya sahip olan versiyon. Diğeri de gb062kd versiyonu. Bu yıllardır satılan oldukça sessiz çalışan versiyon. Klasik 3 kademeli pompa var bunda da. Fiyatı modülasyonlu pompalıya göre bir miktar daha düşüktür. Son olarak tesisatçılara hiçbir zaman güvenmeyin çünkü bir kısmı sadece yüksek kar elde edebilmek müşterinin başını yakabiliyor.

• Merhaba,

Linkteki videoda,kombiden daha önceleri duymadığım sesleri çekmeye çalıştım.sıcak suyu açtığımda kombinin ön gösterge panelinin olduğu yerden bu şekilde bir yoğun ses gelmekte.Bu sorunmudur acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

alttan ısıtmada düşük kazan sıcaklığı gerekiyor 35-45c gibi.modülasyonlu oda termostatı kullandığınız için maximum kazan sıcaklığını referans alarak çalıştırıyor olabilir.mod oda term devre dışı bırakıp çalıştırmayı deneyin.kazan sıcaklığı 40c olsun.
    hocam iyi günler . alttan ısıtma net 130 m2 ev için buderus gb 062 düşünüyoruz . ancak kombici aristonun yoğuşmalı kombisini de çok övdü . sizce buderus gb062 mi alalım ariston mu ?

• Merhabalar,

Buderus On/Off Oda Termostatı takılmış eve bunu RC100 ile değiştirsem sadece termostatların kablolarını bağlamam yeterlı midir yoksa servıs mi çağırmalıyım.

(on/off yerıne rc100 taksam duvardakı bağlantı kabloları dısında bir ayar yapmaya gerek var mı )
  • bahadir808 B kullanıcısına yanıt
    kesinlikle gb62 , yerli üretim

• batu25 kullanıcısına yanıt
    2-3 tesisatçı geldi,hepsi 8.5 metre ile 8.8 metre arasında petek öngördü. Ev dediğim gibi İzmir'de orta katta bir ev. Su ve ısınma göz kapasiteleri göz önünde bulundurulduğunda Buderus gb 062 ve Vailant 236 /7-2 arasında hangi tercihte bulunurdunuz siz acaba? Bu petek boyutunda yoğuşma yapmaz mı bu kombiler. Ya da başka tavsiyeniz var mı? Ayrıca şu an için 2 odada ısınmaya ihtiyacım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLUESTREAM -- 5 Mayıs 2019; 18:41:49 >
  • BLUESTREAM kullanıcısına yanıt
    Kombi kazan sıcaklığı yükseldikçe yoğuşma verimi de düşer bu yüzden düşük kazan sıcaklığında ısınabileceğiniz büyüklükte petek kullanılması gerekir. Buderus için hatırladığım kadarıyla dönüş suyu sıcaklığının 55 dereceyi geçmemesi gerekiyor. Geçerse de yoğuşma yapar tabi ama beklenen verim elde edilmez. Sizin petek boyu belirttiğiniz şekilde olacaksa her iki kombide de sıkıntı yaşamazsınız. Kışın sular çok soğuk akmıyorsa bulunduğunuz yerde Vaillant da sizi üzmez, yine de kendi deneyimlerime göre sıcak su devresi daha güçlü olan kombi daha önce tercih edilmeli sıcak su kullanımında sorun olmaması adına.

• Üstad lar selamlar.
    Kombi ve tesisatı konusunda Buderus Gb062 ve GB072 forumlarında tüm yazılarınızı ve yazılanları okudum. Ben GB072 ERP alma hususunda kararımı ve siparişimi verdim. Dairem güneş ısısı suyu kullanıyor. Bununla ilgili "Bosch Solar Kiti" yetkili servisler ve müşteri hizmetleri dahil aramadık kimse bırakmamama rağmen bir türlü bulamadım. Tesisat hizmetini alan firmadaki arkadaşa sordurdum. En son Bosch kombilerle ilgili tüm kurslara gitmiş bir arkadaşını buldu. O da ben duydum ama hiç görmedim, böyle müşteri binde bir çıkar demiş. Kendi kombi konusunda danıştığım arkadaşım da bulamadı ürünü. Şimdi üste para GB072 sipariş etmekle hata mı ettim diye düşünüyorum.
    Bir de Gb062 vs Gb072 konusunda son yorumunuzu alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nephelin -- 28 Mayıs 2019; 0:15:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Merhabalar,

Buderus On/Off Oda Termostatı takılmış eve bunu RC100 ile değiştirsem sadece termostatların kablolarını bağlamam yeterlı midir yoksa servıs mi çağırmalıyım.

(on/off yerıne rc100 taksam duvardakı bağlantı kabloları dısında bir ayar yapmaya gerek var mı )
    Fikir verebılecek var mı arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.