Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.456
Cevap
31
Favori
286.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolars

    quote:

    Orijinalden alıntı: cartman1907

    selamlar.. ben de bu kombiden kullanıyorum fakat ayarlar için hem kombi hem de otm-p kullanım kılavuzuna ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz acaba? okuduğum postlarda sanırım Senolars'da kılavuz mevcut bana da yollayabilirseniz sevinirim..Teşekkürler..

    özel mesaj ile mail adresinizi yazarsanız OTM-P kılavuzu mailinize gönderebilirim.

    selamlar su adrese yollayabilirseniz sevinirim : jugoplastica@hotmail.com

    çok tesekkur ederim..
  • arkadaşlar kombinin ve termostatın ilk elektrik verildikten sonra yapılması gerekenleri kısaca (dereceleri ve ayarları) yazarmısınız?
    manuel veya otomatik



    teşekkürler
  • Kombiden ve OTM-P kumandadan kalorifer suyu sıcaklığını 70 derececeye ayarlayın.(Modülasyonlu çalışması için sıcaklık değerini yüksek tutmanız gerekiyor. Kumanda sıcaklığı kendisi ayarlıyor. 40-45 arası oluyor genelde)
    Kullanım suyu sıcaklığını da kendi konforunuza göre ayarlayın.
    Kumandada el işareti olursa manuel olarak çalışıyor kumanda. Oda sıcaklığını yuvarlak düğmeden ayarlıyorsunuz, sıcaklık istediğiniz dereceye gelince otomatik olarak duruyor. Sıcaklık düşmeden aynı sıcaklıkta tutarak çalışmaya devam ediyor.
  • Değerli arkadaşlar GB012 ile ilgili geçen sene başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum sizlere.Kombiyi ilk defa aldım ve montajını yaptıktan sonra yoğuşma suyu tahliye hortumunu epey uzunca bağlamıştım.Bu dönemde kombi OTM oda termostatı ile kullanmama rağmen 60 CN ın altına düşmüyordu bir türlü.Neyse kombinin altına dolap yaptırdıktan sonra bu hortumu epey kısattım ve bir anda sanki kombi rahatlamış gibi 40-45 C. arasında çalışmaya başladı.Bunun teknik manada bir açıklaması var mı bilmiyorum ama başımdan geçtiği için anlatayım istedim.Şimdi oda termostatını 70 C. kalörifer suyu sıcaklığına ayarlıyorum.Kombi başlıyor çalışmaya 50 C. ye kadar bir 10 dakika çalışıyor sonra duruyor .Tekrar çalışıp 40 C. ye geliyor.Ama önceden direk 70 C. ye çıkar uzun süre öyle çalışır 50 - 60 C. nin altına pek inmezdi.Sizce nedri bunu hikmeti ??
    Biraz uzunca oldu ama bide oda termostatı ne kadar güvenli bilmiyorum.Bazen ev sıcacık oluyor bi bakıyorum 20 C. bazen üşüyorum bi bakıyorum 21 C.Başka bir termometre bulup karşılaştırma yapmak istiyorum.Vee son olarak bir tavsiye kombiler için üretilmiş regülatörlerden tavsiye etmişlerdi aldım.Bu cihazların kartları oldukca pahalı.Her ne kadar 170-250 V arasında problemsiz çalıştığı söylense e tedbir almak gerekli zannımca.Güle güle kullanmanız dileklerimle.
    [/size
    ]




  • sanmıyorum öyle bir şey olacağını nihayet tahliye hortumudur o alet önceden yaktığın dönemki ısı ile şimdiki arasında fark vardır diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolars

    quote:

    Orijinalden alıntı: ducato777

    OTM-P programlanabilir cihazın uyum sağlamadığı BUDERUS kombi varmı. BUDERUS 12 ye olmaz dedi. Kombici. Yalancımı bu adam. OTM-PO markasımı nereden temin edeceğiz. Resmi varmı. Teşekkürler.

    http://www.kombipazar.com/?urun-546-Buderus-OTM-P--Modulasyonlu-ve-Programlanabilir--Kumanda-Paneli

    Site ile herhangi bir bilgim yok ama kumanda OTM-P kumanda bu.
    Bu kumanda sadece gb012 ye özeldir.
    başka buderus kombilerle uyumlu değildir.
    Kombici kafadan sallamış

    teşekkürler.




  • slm ben amasyadan yazıyorum bu yıl doğaldaza geçecez tesisat döşenecek kombi konusunda çok kararsısız buderus öncelikli ama her biri ayrı fiyat ayrı öneri sunuyor kumandalı, kumandasız 12 lik yeter yok 42 lik daha iyi evimiz 135 metre kare 3+1 mutfak tam ortada ve kombi tam ortada kalıyor nasıl bi kombi daha uygundur bu kumanda denilen şey tam olarak ne işe yarar bilgi verebilir misiniz lütfenn birde buderus mu bosh mu öncelik hangisinde tercih konusunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xXmimikXx

    slm ben amasyadan yazıyorum bu yıl doğaldaza geçecez tesisat döşenecek kombi konusunda çok kararsısız buderus öncelikli ama her biri ayrı fiyat ayrı öneri sunuyor kumandalı, kumandasız 12 lik yeter yok 42 lik daha iyi evimiz 135 metre kare 3+1 mutfak tam ortada ve kombi tam ortada kalıyor nasıl bi kombi daha uygundur bu kumanda denilen şey tam olarak ne işe yarar bilgi verebilir misiniz lütfenn birde buderus mu bosh mu öncelik hangisinde tercih konusunda


    Buderus gb 012 sizin işinizi fazlasıyla görecektir. Evin içine montaj yaptıracaksanız sessizlik açısından da iyidir. İsterseniz kumanda olmadan da kullanabilirsiniz. Kumandayı gazdan tasarruf için kullanıyoruz. Gereksiz gaz harcamasının önüne geçilmiş oluyor bir nebze de olsa kumanda sayesinde. Buderus mu bosh mu derseniz, bosh hakkında yeterli bilgiye sahip değilim ama aşağı-yukarı ikisi de aynı fabrikadan çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolars -- 15 Ekim 2011; 17:57:44 >




  • cevabınız çok tşkr ediyorum şimdi tekrar eşimle fiyat aldık gb 042 çok iyi 012 ile kıyaslanamaz 012 5 yıl kombilik yaparsa 042 ise 10.15 yıl kombilik yapar diyorlar aralarındaki fark 850
    gb 042 kombi......rc 50 kumanda.... radyatör vanaları ve 1,20 lik bi radyatör ile 5.000 lira
    gb 012 diğer aynı 4.150 aynen bilmeyince bir fikir de yürütemiyoruz
    ben tekrar ricam kıyaslama yaparsak artıları nelerdir 042 ile 012 nin bu kadar fark ödemeye değer mi??
    bir de benim burda nette gördüğüm fiyatlarla servislerin bize verdiği kombi ve kumanda fiyatları arası epey var onlara fabrikadan daha hesaplı geleceğini düşünüyorum bu yıl doğolgaz yanacak evlerin çok olması ve işlerinin yoğunluğu sebebiyle tolerans payıda vermiyorlar el mecbur yaptıracağız

    bi ricam da tesisatı döşetirken nelere dikkat edelim dirsek az koydurun okumuştum bi yerde ne kadar doğru
    çok olmadım demi :)) şimdiden teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXmimikXx -- 15 Ekim 2011; 19:43:49 >




  • 5 yıl mı daha fazla mı kombilik yapacağı konusunda, neye göre söylüyorlar bilmiyorum. Ben Gb 012 kullanıcısıyım, ve kombimi 1 yıldır kullanıyorum, memnunum. Tesisatçı veya kombi satıcısı olmadığım için diğer kombilerle kıyaslama yapabilecek bilgi birikiminde görmüyorum kendimi. Zaten bu sayfayı açmaktaki amacımız gb 012 kullananlar arasında bilgi alışverişi yapmaktı.
    Bildğim kadarıyla çok fazla dirsek kullanılmaması ve kullanılan boruların oksijen bariyerli olmasına dikkat etmek gerekiyormuş.
    Kombi tercihine gelince eğer 850 TL fazla verebilyorsanız ben olsam biraz daha verip gb 022 alırım.
  • Selamlar Arkadaşlar...
    elektrik kesintisinde veya kombi elektriği kapatılıp açıldığında OTMP , kalorifer devresinin
    sıcaklığını 10 dereceye düşürüyor.Kullanım suyu ayarlanan değerde kaldığı halde, kalorifer
    devresini tekrar 70c ye ayarlamak gerekiyor.
    Bu bir problem midir , güvenliğe yönelik yapılmış bir opsiyon mudur ?
    Opsiyon ise bu durumun iptali nasıl yapılır?
    Şenol Bey , siz böyle bir durumla karşılaştınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deltadx

    Selamlar Arkadaşlar...
    elektrik kesintisinde veya kombi elektriği kapatılıp açıldığında OTMP , kalorifer devresinin
    sıcaklığını 10 dereceye düşürüyor.Kullanım suyu ayarlanan değerde kaldığı halde, kalorifer
    devresini tekrar 70c ye ayarlamak gerekiyor.
    Bu bir problem midir , güvenliğe yönelik yapılmış bir opsiyon mudur ?
    Opsiyon ise bu durumun iptali nasıl yapılır?
    Şenol Bey , siz böyle bir durumla karşılaştınız mı?




    Özellikle elektriğini kesip denedim. Saat ayarı bozuluyor ama kalaorifer sıcaklık ayarı 70 derecede kalıyor. Ama bildiğim kadarıyla 30 derceden daha düşük bir sıcaklığa da ayarlanamaması gerekir. OTM-P kumandadan 70 dereceye ayalayınca kombinin kendisinden de 70 dereceye ayarlamak gerekiyor.




  • kombi servisi bizim ayarı 65 yaptı, 21-22 derece de kullanın yeterli olur dediler. siz 70 derece demişsiniz bi önemi olur mu? kombi zaten sürekli değiştiriyor su sıcaklığını aletin ekranından gözüküyor 50-55 gördüm en fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szasstam

    kombi servisi bizim ayarı 65 yaptı, 21-22 derece de kullanın yeterli olur dediler. siz 70 derece demişsiniz bi önemi olur mu? kombi zaten sürekli değiştiriyor su sıcaklığını aletin ekranından gözüküyor 50-55 gördüm en fazla.

    Bana da servis 65-70 ayarla demişti. Ben de 70 dereceye ayarladım. Ama dediğiniz gibi otomatik olarak kendisi ayarlıyor. Yani 65 veya 70 önemli değil.
  • Selam...

    OTM-P kullanım kılavuzunu yollayabilir misiniz?

    Mail adresim:

    ziozio@mynet.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sec35

    Selam...

    OTM-P kullanım kılavuzunu yollayabilir misiniz?

    Mail adresim:

    ziozio@mynet.com

    Teşekkürler senolars...
  • Ben teşekkür ederim...
  • OTM-P kullanım kılavuzunu yollayabilir misiniz

    Mail adresim: Deliprof37@windowslive.com
  • LÜTFEN ACİL CEVAP (KARARSIZ KALDIM)
    Antalya'da oturuyorum. 300 metrekare dublex evim var, kombi taktıracağım. Müteahhitin önerisi 25.000kcal'lik bir kombi.
    ben;

    1) BUDERUS GB012 YOĞUŞMALI KOMBİ 22.000KCAL

    2) BAYMAK BRÖTJE 31Fİ 30.000KCAL.

    ARASINDA KARARSIZ KALDIM. BUDERUS SATAN YETKİLİ ZATEN HERYERİ DEVAMLI KULLANMAZSINIZ, KULLANSANIZ BİLE ANTALYA'DA YAŞIYORUZ YİNE DE YETERLİ OLUR DİYOR. GÖNLÜM KALİTELİ, SERVİSİ İYİ OLAN MARKAYI UCUZA ALMAK.

    ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
  • Evimiz apartmanın en üst katı çatı dublex 300m2, yönü güney doğu, yalıtımı gayet iyi diye biliyoruz. salon duvar kalınlığı 35cm. Müteahhitin önerisi 22.500kcal imiş . Herhalde Antalya olduğu için diye düşünüyorum.

    1) SALON 50 m2 - 110x60+110x60+110x60 cm 3 petek var
    2) MUTFAK 15m2 - 60x90 cm 1 petek
    3) ANTRE 10m2 - 80x60 cm 1 petek
    4) YATAK ODASI 14,50m2 - 90x60 cm 1 petek
    5) YATAK ODASI 15,50m2 - 90x60 cm 1 petek
    6) YATAK ODASI 19,50m2 - 120x60 cm 1 petek
    7) SOYUNMA ODASI 6m2 40x60 cm 1 petek
    8) BANYOLAR 40x60+40x60 2 petek
    9) ÜST KAT SALON 50m2 -100x60+100x60+80x60 cm 3 petek
    10) ÜST KAT BANYO 40x60cm 1 petek

    NE TİP BİR KOMBİ ÖNERİRSİNİZ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.