Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
292.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OTM-P cihazına yabancıyım o konuda maalesef fazla bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troyantik

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Demirdöküm Plus öneririm piyasada yaygındır, diğer petekler ile aynı marka ve model olması şart değildir. Altta vana olmaması mümkün değil, muhtemelen dönüş vanası var.

zebza ilginiçin teşekkürederim başka bir başlıkta halmoid kullanıcı adlı bir arkadaş otmp cihazı olanlar 75 75 54 ayarlarının gereksiz olduğunu yazmış bunu cihaz otomatik olarak yapıyor diyor ki daha önce kendiside bu ayarları tevsiye etmiş.şimdi otmp varsa servis ayarlarını fabrika ayarlarındamı çalıştırmalıyız anlamadım kafam iyice karıştı

Alıntıları Göster
    quote:

zebza ilginiçin teşekkürederim başka bir başlıkta halmoid kullanıcı adlı bir arkadaş otmp cihazı olanlar 75 75 54 ayarlarının gereksiz olduğunu yazmış bunu cihaz otomatik olarak yapıyor diyor ki daha önce kendiside bu ayarları tevsiye etmiş.şimdi otmp varsa servis ayarlarını fabrika ayarlarındamı çalıştırmalıyız anlamadım kafam iyice karıştı

Aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum.OTM-P kullanıyorum.Servis ayarlarını 75 75 72 yapmalımıyım? Yoksa oynamayayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akavuk -- 16 Aralık 2013; 18:35:53 >

• Arkadaşlar bu termostatta şöyle bir sorunda yaşıyorum bazen.Örneğin 21,5 tan 22 'ye çıkartıyorum kombi hemen devreye girmiyor.24-25-26 yada daha yükseğine çıkartıyorum bu sefer ekranda alev işareti çıkıyor ve çalışmaya başlıyor.Enteresan.Benim yapmam gereken bu termostat için farklı bir ayar mı var acaba? Ne dersiniz?Böyle sorunla karşılaşan oldu mu?
  • Arkadaşlar benim kombi bugünlerde hep 17 M3 yakıyor daha altına inmiyor :( otm p de var ama gene aynı kombi hep aynı derecelerde yanıyor aslında 40 43 arası geziyor ve evin sıcaklığı 23 C sabit. O derecelerde gezerken arada bi uyuyor 30 C lere düşüyor ama benim kombi hala 17 M3 den aşağıya inmiyor çözümü nedir bir sorun mu var acaba?
  • Tüketiminiz oldukça fazlaymış gerçekten.Tabi tüketiminizi arttıran etkenleri de bilmek lazım yorum yapabilmek için.Yani eviniz ısı yalıtımlı mı,alt ve üst katınız dolu mu,cihazınızı oda termostatı ile mi kullanıyorsunuz,petek ölçüleriniz nedir,eviniz kaç metrekare,petekleriniz çapraz mı bağlı,devirdaim pompasını hangi değerde kullanıyorsunuz?
    Biraz uzun oldu ama,bu olayda çok profesyonel olmadığımı belirterek cevabınıza istinaden yardımcı olmak isterim...

@bugurlu
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Evim ısı yalıtımlı.Üst katım dolu.Alt katım bodrum bodrumun üstüne izalasyon için köpük yapılmış durumda.Evet otm p ile kullanıyorum.9M petek var.135 M2 evim.Evet çapraz bağlı petekler.3. kademede pompa.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • bugurlu Biraz geç oldu kusura bakmayın.3 yıldır OTM-P termostat ile çalıştırdığım kombimizdeki yakıt sarfiyatını arttıran etkenlerden bence en önemlisi ve hatta birinci sebebi,kafasına göre çalışan,amacı modülasyon dahi olsa cihazı devamlı devreye alıp çıkararak ve hatta çoğu zaman çok uzun bir süre devreden çıkarmayarak çalıştıran,çok bilmiş oda termostadımızdır.Ikinci sebebi devirdaim pompa güç kademesi.Türlü türlü denemelerimde 2. Kademenin en sağlıklı kademe olduğu kanaatine vardım.Diğer forum sayfasında bu oda termostadımız ile yaşadığım sıkıntıyı yazmıştım.Oradan okuyabilirsiniz.Petek 9 metre,yoğuşma için yeterli diye düşünüyorum ancak bulunduğunuz odada,odanızın metrekaresi ile takılan radyatör boyu da çok önemli.Benden size çok basit ikinci bir öneri radyatör boyutlarınızı arttırmak olacaktır.Böylelikle aynı sarfiyatla uzattığınız ölçüde fazla ısınabilirsiniz.Hemde yüksek sıcaklıklarda dahi yoğuşma yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar OTM Pde tespit ettiğim ,yaşadığım prrblemleri daha evvel yazmıştım hatırlarsanız.Bugün GENERAL HT 300oda termostadını aldım.Progranabilir bir oda termostadı ancak modülasyon yapmıyor.79 TL.Sitesinde BUDERUS ile uyumlu olmadığı yazıyor fakat çalışma prensibi on off termostat tarzında olduğu için uyumlu olduğuna inandım ve gerçektende uyumlu çıktı.0,5 derece hassasiyetinde çalışıyor.Yani örneğin 21 e ayarladınız.21,5 e geldiği zaman çıt diye bir ses ile kombiyi kapatıyor,20,5 de açıyor.Yani klasik termostadın modern hali gibi. Sadece dijital ve progranabilir.Halen deneme aşamasındayım.Tecrübelerimi paylaşacağım...
  • Bildiğim kadarıyla rc10 da buderus gb012 ile çalışıyor ve modülasyonlu bir kumanda değil. Bu konuda bilginiz var mı?
  • senolars kullanıcısına yanıt
    RC 10 modülasyonlu...

Buderus'ta anolog aç/kapa cihazı saymazsak, modülasyonsuz dijital bir kumanda yok...
  • Kusura bakmayın yanlış aklımda kalmış, rc10'da haftalık programlama yoktu galiba onunla karıştırdım galiba. Kombiyi almadan önce araştırırken buradaki bir firma rc10 ile satıyordu gb012leri. Ben otmli istediğim için internet üzerinden almıştım.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolars -- 23 Aralık 2013; 22:21:09 >
  • senolars kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah :)

Dediğiniz gibi RC 10'da hiçbir proğram yapamıyorsunuz; iki önemli özelliğinden birisi modülasyonlu olması, diğeri ise 0,1C hassasiyeti...
  • Evet arkadaşlar tahminlerim ufak ufak çıkıyor gerçekten.Bahsettiğim oda termostadını bugün saat 7 gibi taktım ve ilk mesajımı yazdım.Şu an itibariyle durum şöyle.Çocuklarım okuldayken ev ısısı genelde 19 dereceler bulunuyor.Saat 15 gibi bu sıcaklığı 21.5 civarına alıp gece yarısı 18 dereceye ayarlayıp yatardik OTM P ile ve daha öncede belirttiğim gibi istediğimiz ısıya gelmesine rağmen saatlerce çalışır ve doğalgaz tüketirdi.Bu cihazı oda 19 derece iken taktım,kombi radyatör derecesini 65'e aldım.Ve şu saate kadar sadece 2 metreküp yaktı.Cihaz istediğim gibi istenilen sıcaklığın 0.5 derece üzerine gelip duruyor.Veee en önemli nokta şu kombi kapanmasına rağmen birincisi diğer termostatda iken devirdaim pompası hemen hemen hiç durmazdi bunda ise tamamen duruyor,dolayısı ile önceden radyatörlerde örneğin en son ısı 55 derece iken OTM P devreyi kestiğinde ortalama 5 dakika içerisinde radyatörler buz gibi olurken,şu anda kombi devreden çıkmasına rağmen nerdeyse 45 dakika sonra bile radyatörler sıcacık.Buda kombi çalışmamasına rağmen evin sıcak kalmasını sağlıyor.Tespitlerim şimdilik bu kadar.Gelişmeleri yazacağım.

• Tabi cihaz hassasiyeti 0.5 değilde 0.1 olsaydı 21 e ayarladığınızda 21.5 e kadar değil 21.1'e gelir ve durur,20.5'e geldiğinde değil 20.9'da çalışır.Bu bahsettiğim cihaz 75 tl.Diğer cihazı bilemiyorum.Yanlış hatırlamıyorsam buderus'un tamamen analog termostadı 60 tlden aşağı satılmıyor.Bakalım hayırlısı..
  • Analog cihaz boşta duruyor, daha tasarruflu olur düşüncesiyle otmpyi sonradan almıştım. Analog kumanda 1 derece hassasiyetle çalışıyor. Otmp ve bahsettiğiniz kumanda 0,5 hassasiyetle çalışıyor. rc 10 gerçekten uyumlu çalışıyorsa 0,1 hassasiyetle çalıştığı için daha iyi gibi sanki. Elde ettiğiniz sonuçlar iyi gibi görünüyor. Minimum 1 hafta deneyip sonuçları değerlendirmek lazım. @alperenxxx
  • Tabi RC 10 güzel bir cihaz.Fakat 240 tl civarında.Yani bana göre pahalı biraz.
  • Abiler bizim kombide aada sirada duruyor daha once durnazdi kendi kendine kapaniyor bazen bi sirun var ama ne sorun oldugunu cozenedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar otm-p kumandanın k4 tuşuna basınca ilk çıkan parametre --- olarak gözüken dış hava sıcaklığı göstergesini çalışır duruma getirmek için nasıl bir donanım (sensör, algılayıcı vs.) takmak lazım ve cotronic kart üzerinde hangi konnektöre bağlamak gerekiyor, bilgisi olan varsa ya da bilgi alabileceği bir bayi tesisatçı firma vs. olan varsa sorup cevabını paylaşırsa çok sevinirim, bir de bu dış ısı göstergesi kombinin çalışmasına müdahale ediyor mu acaba?
  • Dış hava sensörü taktırmanız gerekmektedir,evet kombinin çalışmasına müdahale ediyor,bağlantı konusunda maalesef kesin bir bilgim yok yanıltırım.
  • teşekkür ederim, internette aradım ama dış hava sensörü satan bir mağaza bulamadım, acaba yalnız servisten mi temin ediliyor? fiyatı nedir acaba. Ya da ürünün bir kod numarası varmı otm-p gibi?
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.