Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdoganb E kullanıcısına yanıt
    Önce yatırım ve hayatı değiştirmek için plan yapılmaz ise insan ne uzar ne de kısalır. Borç içinde veya bir arabası ile veya bir evi ile sıradan bir hayat yaşayıp sıradan bir şekilde ölür. İşte ben bu sıradanlığa karşıyım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberNight

Önce yatırım ve hayatı değiştirmek için plan yapılmaz ise insan ne uzar ne de kısalır. Borç içinde veya bir arabası ile veya bir evi ile sıradan bir hayat yaşayıp sıradan bir şekilde ölür. İşte ben bu sıradanlığa karşıyım.
    Hocam çok şükür biriktirmeyi de yatırımı da öğrendim az çok.
    Araç ihtiyaç oldu, şimdiki arabam 110.000km geçti. Bebek olunca da geniş araç lazım oldu. Her sene araba değiştirmek istemiyorum, alıp 10 yıl kullanacağım. O yüzden Japonlara bakıyorum.
    Hayırlısı dedik bakalım.

• halil_41 H kullanıcısına yanıt
    100 bin mi? 100 bine siirte bile mal edemezsin.
    Arsa maliyetini hiç hesaplamıyorsunuz tabi. dairelerin en az yüzde 50-60'ı arsaya gidiyor. En basitinden demirin tonu 3.000 tl, 20 dairelik bir bina'da 600.000 TL'den fazla para demir ve betona gidiyor.

Ben sadece inşaat sektörü için yazmadım.
    İnşaat dediğinizde aklınıza sadece müteahhit geliyor bu sektörün 300 tane alt sektörü var.
    Mühendisinden tut yemek firmasına kadar. Ülkeyi ayakta tutan sektörlerden birisi. Ayrıca devlete aşırı derece bir vergi ve harç akışı oluyordu, tapu harcı, KDV, iskan, abonelik harçları, çevre harçları vs vs 100 tane harç.

Devlet bunları toplayamayınca sizin sırtınıza biniyor. İster alın ister almayın bundan kaçış yok. Piyasa canlanmadığı sürece devlet sırtınıza binecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 28 Eylül 2019; 20:23:37 >
  • Bırak araba almayı elimizdekinden olacağız neredeyse vergiler, sigorta akaryakıt fiyatları yedek parça ve işçilik fiyatları çok can yakar oldu benim bindiğim araç alt tabanı 2003 model...

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberNight

Siz batacağınıza bırakın kapitalist şirketler batsın. Paranızı akıllıca kullanın. Paranızı yönetmesini bilin. Köle olmayın.
    otomobil ücretinin yarısını devlet alıyor geri kalanın da ancak %10-15ini firmanın sahibine kalıyor eğer bunu da alamıyorsa zaten opel, rover, saab vd. otomobil şiketleri gibi batıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Eylül 2019; 20:34:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makpiyal

Almanya ya yeni gelen biri tanıdık vasıtasıyla iyi bir iş bulursa günde 8 saat 4,5 gün çalışıp net 2100 euro alabilir. 4 çocuğu varsa yaklaşık 850 euro da ona alır. Vergi indirimi ile birlikte 3000 euro. Güzel bir daire kirası ortalama 1000 euro desek. Aracı olsa bunun 2005 model otomatik golf otomatik 3500 euro. Yakıt 1.20 -1.30 seviyelerinde. Ayda 100 litre harcasa ki çok zor iki depo. 120 150 euro yakıt desek 1150 aylık 50 euro araç vergisi 1200. Tabi kiranın içinde elektrik su ve gaz da var. Market burada çok ucuz. Mesela yarım kilo nutella 1 euro 70 cent :) mesela fındıklı çikolata 65 cent. Cips 70 cent, etin kilosu 6 7 euro. Sütün litresi 60 cent. Kısacası 4 kişilik bir aile 300 euro ya kral gibi yer içer bir ay. Ne etti abi. 1500 euro. 500 euro ıvır zkvira havaya gitti diyelim. Yani kontur, çocuk harçlığı, gezme yeme içme. Geri kalanına ne yapmak istiyorsanız artık. Kısacası kimse Almanya ile Türkiye yi kıyaslamasın. Bu insanlar da çalışkan insanlar. Burada emeklilik yaşı 67. Ama 75 de bile insanlar çalışıyor. Burada köylüleri n villasi var mercedesi var son model.. Türkiye gibi değil. Burada devlet kimseyi maddi sıkıntıya sokmuyor.. Çocuk yardımı, doğum yardimi, mülteci olarak geldi isen mobilya yardımı. Kıra yardımı, daha aklıma gelmeyen bir sürü destek veriyor. Sizden de iyi çalışma bekliyor. Yani emeğinizin karşılığını aldığınızı çok iyi hissediyorsunuz. 2013 model 5.20 baktım geçen 11.500 euro 137.000 de otomatik. Kazasız boyasız. Fark ortada beyler.
    Bizde dövlet ençok asgari ücretle çalışan garibanı söğüşlüyor neredeyse soluduğumuz havaya dahi vergi alacaklar zenginler sanatçılar vergi kaçırıyor çok kıyak bir ülkede yaşıyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Paranız varsa ve değerini koruyamiyorsaniz, ev veya araba almanız daha mantıklıdır.
    Dolar alıyorum, altın alıyorum, diyorsanız ve sadece al, al, yat yapıyorsanız gene koruyamazsiniz.
    Gram altın 100 liradan 273 liraya çıktı sallama
    Al yastık altı yap ama zekatını ver

• quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

Gram altın 100 liradan 273 liraya çıktı sallama
    Al yastık altı yap ama zekatını ver

Alıntıları Göster
    Kaçinci yıldan kalmasın?
    Sen öyle yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Ben de 150.000TL'ye 1.0Polo alan insanları gördükçe ülkenin geleceğine dair umudum kalmıyor.

Alıntıları Göster
    Duygularımız karşılıklı hocam..

Cehaletin yüksek olduğu ülkelerde olayları protesto etme kültürü yoktur. Daha çok şükürcülük hakimdir. Kendini sürekli daha kötüsü ile kıyaslama hakimdir..
  • needacar kullanıcısına yanıt
    En boşu hocam 1.5 .

• Yanlış anlaşılcak birşey yok hocam bende sizin gibi düşünüyorum Yaşadığımız sıkıntılar hep AKP'nin getirdiği bolluktan oldu.

Ne demişler? Nerde bolluk orda bolluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Tasarruf edin ayagıyla ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan hainden başka birşey degilsin,o almasın ben almayayım ekonomi çarkları nasıl dönecek son numaranız bumu ?
    Bankaların paraya ihtiyacı var. Tasarruf edip paranızı bankada tutun. Bankalar kredi verebilsin ki AKP yüzünden IMF'ye gitmeyelim.

Ama harcadıkça paraya ihtiyacın olacak ve IMF'ye gitmek zorunda kalacaksın.

Şimdi otur düşün bakalım hangimiz hain?

2 sene önce kriz uyarıları için açtığım konularda da hain diyenler vardı. Şimdi nerede o arkadaşlar çok merak ediyorum?

Forumda sesleri solukları çıkmaz oldu..
  • kesinlikle doğru ama motosikletlerde uçmuş gitmiş. en kötüsü araba parasına . bi ybr olsaydı 3-4 çok iyiydi
  • istanbulda gece 12 den sonra taksi haricinde eve gidiş gelişin yok gibi birşey. metrobüs falan demeyin metrobüse gitmek için ara hatlar yok, metrobüsten eve dönmen için ara hatlar yok.

marmaray desen evime 50 metre mesafede istasyonu var, 11 de falan uzun trenler bitiyor bir esprisi kalmıyor.

araba yoksa motor alıcaz başka alternatif yok 2 3 sene sonra 2. el 883 alır takılırım kafama göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Full'un en fullu nün en full Golf'ü 100.000tl'den 1 kuruş fazla etmez.

Sizin gibi bilinçi tüketicileri tebrik ediyorum

Alıntıları Göster
    ne 100' kardeşim ya max 65 bin'dir ederi belki daha ucuz nedir malliyeti bunun

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Araba acenten falanmı var bu kadar içerlenmişsin

• Ev alınır araba konusunda emin değilim , dövizde 6 aydan aya roketler geri gelmez ama araba fiyatları dolar 7 miş gibi zam gördü her zaman dövizin önünde gidiyor, orantısız fiyatlar.dovizde parayı korumuyor %20-30 hep enflasyondan geride kalıyorsun.

• Equris kullanıcısına yanıt
    O arkadaşlar neredeler ben söyleyeyim. Hepsi sayenizde uzaklaştırıldı hemde sınırsız ve bizler sizden hem ekonomi ve tasarruf dersi alıyoruz hemde pisliklerden arınıyoruz

• Zaten bu forumda takılanların yüzde 90 ı çocuk ehliyet yok para yok araba alacakları falan da yok

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.