arkadaşlar bu yıl okullardan gelen puanlar düştü. mesela geçen yıl mf3 te diyelim 515 ile alan bir yere okul puanı 70 olan biri 445 ham puanla girdi.şimdi aynı bölümün puanı bu yıl 505-510 arası bir puana mı geriler yoksa ösym taban puanları yükseltip bu olayı dengeler mi?yani geçen yıl gibi 445 ham puan alan mı girecek yine bu bölüme?yoksa puanlarda düşme mi olacak?
rehberlik hocam bana Üniversite puanlarında 10-15 arası bir puan değişmesi olucak dedi
15 puan düşer gibi, 10 puan okul puanı farkından 5 te sayısal isen tm ye geçenler falan
bende merak ediyorum ... Ösym bi açıklama yapmazsa tercih döneminde hepimiz göreceğiz ama herşey tercih klavuzuna bağlı olacak..(Bu da tercih hatalarına sebep olabilir
15 felan düşerse iyi olur. Bu iş en çok okul birincisi olanları etkileyecek Düz lisede okul birincisi 75 alırken şimdi en yüksek 60 alabilecek Banada 40 Gelse Ygs+ yds :370 yapsam +40= 410 Mis yeter hehe
En düşük kaç gelecek mesela geçen sene 50 ile 75 arasındaydı şimdi?? nolacak ya??
ösym puanlara müdahale edemez çünkü puanları ösym değil öğrenciler belirliyo. okul puanı düşürüldüğü için taban puanları da düşer
Bunu ben de merak ediyorum bakalım nolucak bu sene şu katsayılar kalkamsı yüzünden..İnş 3-4 puan en az da olsa düşme olur ünilerde
quote:
Orijinalden alıntı: ThunderVolt
quote:
Orijinalden alıntı: Epiru3
5 te sayısal isen tm ye geçenler falan
Bunu ben de merak ediyorum bakalım nolucak bu sene şu katsayılar kalkamsı yüzünden..İnş 3-4 puan en az da olsa düşme olur ünilerde
ilk 8-9 bin arası (mf 3 için)öyle bir düşme olmaz bence zaten o kısımdakiler tıp yazıyor genellikle hukuka falan yönelmezler. (benim belirttiğim 515 puanı 8-9 bin aralığında)
Okullardan gelen puan düştü mü 31 puan geliyor zaten bana daha ne kadar düşebilir ki
önemli olan sıralama puanlara bu kadar çok takmayın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme