Arkadaşlar bu yıl bende sizler gibi sınava girdim. Sınav öncesi o kadar şey yaşandı , sınav zordu - kolaydı. Daha sonra hepimizin bildiği gibi bu kopya skandalları yaşandı. Bende sizler gibi baya etkilendim. Ama bugün birşey farkettim ki ne yaparsak yapalım gene olan bizlere olucak. Devletin hali belli bir KPSS skandalını bile artık mevzunun ucu kime dokunuyorsa 9 aydır aydınlatamadılar. Dosyayıda ilerde kapatmaya çalışıyorlar gibi bir his var. Bu insanlardan herşey beklenir bu sınav iptal edilirse bir sonraki sınav başka birşey çıkarırlar. Mevzu sadece YGS mevzusu değil bana göre. En basitinden kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum kişinin adına göre ayarlanan optiklerde 40 soruluk bir kitapçığa neden 45 ' lik bir cevap anahtarına ihtiyaç duyuldu. +5 ne içindi ? Aslında sorulması gereken o kadar çok şey var fakat karşımızda şuan için ( yine benim düşünceme göre ) sağlıklı bir Devlet ve Devletin kurumları bulunmadığı için cevap yok. Demem oki tepkinizi tabiki gösterin fakat Lys ' e çalışmayıda aksatmayın. Sonuç olarak sınav iptal olsada olmasada biz o LYS ' e gireceğiz.
Hepinize başarılar dilerim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Sizler bence lys çalışmalarınızı sakın aksatmayın. Akla en uygun çözümü devletimiz bir şekilde bulacaktır diye düşünüyorum.
Sınavın komple iptali faydadan çok zarar getirebilir bu nedenle eğer bilgilerin sınav öncesinde sızdırılması gibi bir durum varsa ve buna göre başarı sağlayan kişiler varsa bu çok kolaylıkla tespit edilebilir. 1.700.000 kişi ile uğraşmanın bir anlamı yok. Sınav sonuçlarına göre ilk 1.000-10.000 veya 20.000 kişinin soru kitapçıklarını bir bir incelersin. Bakarsın soruları çözerek mi doğru şık ka ulaşmış, çözmeden mi doğru şık ka ulaşmış. Çözmeden çözmeye bile uğraşmadan doğru şık ka ulaşanlar varsa tek tek ayıklarsın ve sadece bu kişilerin sınavını iptal edersin olur biter. Sınavda hakkıyla başarı sağlamış kişilerinde mağduriyetini bu şekilde engellemiş olursun. Benim naçizane görüşüm bu. İnşallah herkes için hayırlısı olur..
quote:
Orijinalden alıntı: Özkan
Arkadaşlar bu yıl bende sizler gibi sınava girdim. Sınav öncesi o kadar şey yaşandı , sınav zordu - kolaydı. Daha sonra hepimizin bildiği gibi bu kopya skandalları yaşandı. Bende sizler gibi baya etkilendim. Ama bugün birşey farkettim ki ne yaparsak yapalım gene olan bizlere olucak. Devletin hali belli bir KPSS skandalını bile artık mevzunun ucu kime dokunuyorsa 9 aydır aydınlatamadılar. Dosyayıda ilerde kapatmaya çalışıyorlar gibi bir his var. Bu insanlardan herşey beklenir bu sınav iptal edilirse bir sonraki sınav başka birşey çıkarırlar. Mevzu sadece YGS mevzusu değil bana göre. En basitinden kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum kişinin adına göre ayarlanan optiklerde 40 soruluk bir kitapçığa neden 45 ' lik bir cevap anahtarına ihtiyaç duyuldu. +5 ne içindi ? Aslında sorulması gereken o kadar çok şey var fakat karşımızda şuan için ( yine benim düşünceme göre ) sağlıklı bir Devlet ve Devletin kurumları bulunmadığı için cevap yok. Demem oki tepkinizi tabiki gösterin fakat Lys ' e çalışmayıda aksatmayın. Sonuç olarak sınav iptal olsada olmasada biz o LYS ' e gireceğiz.
Hepinize başarılar dilerim.
Öküzün altında buza aramayalım ben geçen senede girdim cevap kağıdı yine 45'lik ti.Burda en büyük sıkıntı kitapçıkların hatalı ayarlanması.Bu iş çok ciddi.Ösym başkanıda senin gibi öküzün altında buza arayınca rezil duruma düştü işte.Hiç şüppe duymadan olayı savundu.Kezara Cumhurbaşkanı,Milli Eğitim Bakanı,Hükümet sözcüleride aynı hatayı yaptı.Ösym başkanı baştan beri olaya şüppe ile yaklaşsaydı bunlar yaşanmayacaktı.Benim fikrim oradaki bilim adamları yada profesörler bu kadar kolay bir hata yapamaz.Bunun için iptalede kendinizi alıştırın.Benim olası tahminim iptal olursa eski usül öss yapılır yani alt tarafı sayısalsan fazladan türkçe,tarih,felsefe coğrafya;eşit ağırlıkçıysan fazladan tarih felsefe,fen bilimler;sözelciysen fazladan matematik,fen bilimler çözeceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: ceko1905.
......... iptal olursa eski usül öss yapılır yani alt tarafı sayısalsan fazladan türkçe,tarih,felsefe coğrafya;eşit ağırlıkçıysan fazladan tarih felsefe,fen bilimler;sözelciysen fazladan matematik,fen bilimler çözeceksin.
Bu teknik olarak mümkün değil bence. Çünkü sadece YGS puanıyla öğrenci alan birçok bölüm var. Ayrıca bildiğiniz gibi puan türlerinin ayrı ayrı hesaplanmasında Ygs puanları da hesaplamaya giriyor. Ben Ygs nin iptal edileceğini sanmıyorum, olsa olsa yukarıdaki mesajımdaki çözüm yöntemiyle sorun hallolacaktır diye düşünüyorum. Ama yine de Ygs iptali olursa da YGS nin mutlaka tekrarlanması gerekecektir..
CEVAP ANAHTARI GÖZÜME TAKILDI
muhtemelen birden fazla sınava göre ayarlanmış kağıtlar bunlar .. ondan başka bir sınavda 45 soru soruluyordur belki ...
quote:
Orijinalden alıntı: Egé
Bu teknik olarak mümkün değil bence. Çünkü sadece YGS puanıyla öğrenci alan birçok bölüm var. Ayrıca bildiğiniz gibi puan türlerinin ayrı ayrı hesaplanmasında Ygs puanları da hesaplamaya giriyor. Ben Ygs nin iptal edileceğini sanmıyorum, olsa olsa yukarıdaki mesajımdaki çözüm yöntemiyle sorun hallolacaktır diye düşünüyorum. Ama yine de Ygs iptali olursa da YGS nin mutlaka tekrarlanması gerekecektir..
Bu teknik olarak tek yol.Bir daha ygs yapılması demek çok zor olur.Ygs puanıyla öğrenci alan bölümlerin puanı birinci bölüm sorularına göre hesaplanacak.Bu arada yanlış biliyorsun diğer puantürlerine ygs puanı eklenmiyo.Diğer puanlar hesaplanırken ygs deki testlerde dikkate alınıyor.Diğer puan türüde hesaplanırken birinci ve ikinci bölüm dikkate alınır biter.Eğer sınav iptal olur yeniden ygs yapmaya kalkarlarsa kaos büyür.Zaman çok dar!
quote:
Orijinalden alıntı: Egé
quote:
Orijinalden alıntı: ceko1905.
......... iptal olursa eski usül öss yapılır yani alt tarafı sayısalsan fazladan türkçe,tarih,felsefe coğrafya;eşit ağırlıkçıysan fazladan tarih felsefe,fen bilimler;sözelciysen fazladan matematik,fen bilimler çözeceksin.
Bu arkadaşında dediği gibi bildiğim kadarıyla mümkün değil. Çünkü sene başı açıklanan sınav sistemine göre 2 aşamalı yapmak zorundalar. Ve misalen Ygs ' nin puanımıza etkisi %40 olarak sene başında belirlendiği için bu saatten sonra ona bile müdahale edemezler.
Bu arkadaşında dediği gibi bildiğim kadarıyla mümkün değil. Çünkü sene başı açıklanan sınav sistemine göre 2 aşamalı yapmak zorundalar. Ve misalen Ygs ' nin puanımıza etkisi %40 olarak sene başında belirlendiği için bu saatten sonra ona bile müdahale edemezler.
Bunu uygulamak için her türlü imkanlar ellerinde.Senin YGS dediğin eski sistemde birinci bölüm puan hesaplama yöntemi değişmez.
Aslında bunu tartışmanın hiçbir anlamı yok. Ösym başkanı eğer sınav iptal edilirse ne yapılacağını açıkladı..
ÖSYM Başkanı 1 milyon 400 bin cevap kağıdının okunduğunu ancak Danıştay’ın iptal kararı olursa da sınavı yenileyeceklerini açıkladı.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS’de ”şifre” iddialarına ilişkin, ”Danıştayın YGS’yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacağız ve sınavı en kısa sürede yapacağız” dedi.
ÖSYM Başkanı Demir, Rixos Otel’de Ankara temsilcileri için düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Bir gazetecinin ”sınavın iptal edilip edilmeyeceği” yönündeki sorusu üzerine Demir, ”Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir olgu söz konusu değildir” yanıtını verdi.