Şimdi Ara

bu yasaklar şaşırtıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böcekler dahil hiçbir canlının öldürülmesine izin verilmeyen ABD’nin Arkansas eyaletinde kocanın karısını ayda bir dövmesi normal karşılanırken, birden fazla dövmesi yasaklanıyor.
    - Little Rock kasabasında caddede öpüşenler hapisle cezalandırılırken, Kaliforniya’da Pasifik kıyısında kelebekleri rahatsız etmek, San Francisco’da kirli iç çamaşırıyla arabanın camını silmek, kilisede günah çıkartırken ağlamak yasak.
    - Kentucky eyaletinde aynı erkekle 4 kez evlenip boşanmak yasaklanırken, Michigan’da kadının saçı kanunen kocasına ait sayılıyor. Ayrıca aynı eyalette arabada sevişmek de yasaklar arasında.
    - Indiana eyaletinde, maymunlara sigara içirilmesi ve tiyatro saatinden 4 saat öncesine kadar sarımsak yenilmesi yasak.
    - Pennsylvania’da evlilik töreni sırasında damat veya gelin sarhoşsa tören iptal edilmek zorunda.
    - Teksas’ın Utah bölgesinde kuşların otobanlarda yol önceliği bulunuyor. West Virginia’da ise doktorlar, yanında başka biri olmayan kadınlara anestezi yapamıyor.
    - Kanada’da yağmur yağarken çimler sulanamıyor, Kanata bölgesinde de kapı ve pencerelerin pembe renge boyanması zorunlu tutuluyor.
    - İskoçya’da kapıyı çalarak tuvalet ihtiyacı olduğunu belirten kişiyi içeri almak zorundasınız.
    - Pazar günleri İsviçre’de çamaşır asmak, İskoçya’da ise balık tutmak yasak.
    - Tayland’da iç çamaşırsız gezmek yasaklanırken, Singapur’da metroda sakız çiğneyen tutuklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 5 Nisan 2008; 6:54:01 >







  • Zaman zaman ilginç yasaklar adı altında böyle listelerle karşılaşıyoruz. Bu listedekilerden çok çok fazlası var. Çoğu internet ortamında uydurulmuş şeyler ama içlerinden bazıları gerçek. Bu ilginç yasaklar da genelde Amerikan eyaletlerinde geçer. Vakti zamanında bir olay oluyor ve o gün bu gündür o yasak o şekilde kalıyor.

    Ben de doğru mu gerçek mi bilmem başka bir yasak buldum
    quote:

    Londra Limanı’na giren kraliyet gemileri liman polisine bir fıçı rom vermek zorunda.


    Eski çağların rüşvet geleneğinin hukuka yansıması herhalde.
  • quote:

    Teksas’ın Utah bölgesinde kuşların otobanlarda yol önceliği bulunuyor


    bu ne ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Zaman zaman ilginç yasaklar adı altında böyle listelerle karşılaşıyoruz. Bu listedekilerden çok çok fazlası var. Çoğu internet ortamında uydurulmuş şeyler ama içlerinden bazıları gerçek. Bu ilginç yasaklar da genelde Amerikan eyaletlerinde geçer. Vakti zamanında bir olay oluyor ve o gün bu gündür o yasak o şekilde kalıyor.

    Ben de doğru mu gerçek mi bilmem başka bir yasak buldum
    quote:

    Londra Limanı’na giren kraliyet gemileri liman polisine bir fıçı rom vermek zorunda.


    Eski çağların rüşvet geleneğinin hukuka yansıması herhalde.


    hahay :) ılgınler vallahı.
    bagzıları bence de yalan. daha bırsuru bırsey okudum bır ara yapıstırıcam buraya. sasırdım kaldım coguna.




  • TABUTTA DEPRESYON TEDAVİSİ

    Hayattan bunalanlara bu tedavi uygulanıyor. Bir şirket, yaşarken cenaze töreni yapıyor.

    Güney Kore’de şu sıralar, depresyonla savaşan ya da hayatlarından sıkılıp yeni bir hayata başlamak isteyenler için düzenlenen “Yeniden doğuş” cenaze törenleri çok moda. Daha iyi bir gelecek isteyen Koreliler, Korea Life Consulting isimli şirkete giderek kendilerine “sahte” cenaze töreni düzenliyorlar. Yeniden doğmak isteyen kişi önce gelecekle ilgili dileklerini dile getiriyor. Yakınlarına yazdığı vasiyetnameyi yüksek sesle okuyor.

    Ardından da tabutun içine giriyor. Töreni düzenleyen kişi çınlayan sesiyle ayini gerçekleştiriyor ve ardından tabut kapatılıyor. Bu sırada “ölen” kişi için ağıtlar yakılmaya başlıyor. 15 dakika sonra tabut yeniden açılıyor ve insan yeniden doğuş ritüelini yerine getirmiş oluyor. Tören için kişi başına 355 dolar alınıyor. “Sahte” cenaze töreni kimi kesimler tarafından “şarlatanlık” ve “dolandırıcılık” olarak ifade ediliyor. Ancak bu sayede yeniden doğduğuna inanan bir çok kişi hayatlarında ve işlerinde daha başarılı olduğunu iddia ediyorlar. Üç yıl içinde 50 bin kişi kendisi için yeniden doğuş töreni yaptırdı. Hatta ülkenin en büyük elektronik devlerinden olan Samsung, geçen yıl 900 çalışanını, paralarını bizzat kendisi ödeyerek bu törene gönderdi. Gumi’deki Samsung fabrikasının insan kaynakları sorumlusu olan Kim Hee-jin, “Bu kişilerin iş performanslarında gözle görülür bir değişim oldu. Çok büyük verim aldık” dedi.




  • Çoğu abartı gibi geliyor bana:/
  • BU BAŞLIGI İLGİNC HABERLER DİYE DEĞİTİRSEM Mİ NE? :)


    BABASINI BOĞMAYA KALKTI

    18 yaşındaki İspanyol genç, oyun konsolunu kapatan babasını konsolun kablosuyla boğmaya teşebbüs etti. Oyunda geldiği level'ı 'save' edemeden babasının makinayı kapatmasıyla çılgına dönen delikanlı, joystick'in kablosunu babasının boynuna dolayıverdi. Gürültüye gelen anne, aklını kaçıran çocuğu ile kocasını zorlukla ayırdı.

    YENİ DÖKÜLMÜŞ BETONA DÜŞTÜ

    Şimdi aktaracağımız olay, yaş betona isminizin baş harflerini yazmaktan biraz daha ileriye geçiyor. Hırvat inşaat işçisi, 11 metrelik çatıdan, yeni dökülmüş betonun üstüne düştü. 27 yaşındaki işçi Mİlan Krajnic, mucize eseri yaralanmadan atlattı badireyi. İnşaatın ustalarından biri olan Krajnic, betonun yumuşak olduğunu, çünkü işçilerden birinin karıştırma işini beceremediğini söyledi. Krajnic, 'Nomalde bu elemana tekmeyi basardım ama bu kez affettim' dedi.

    ÖLDÜĞÜ 1 YIL SONRA ANLAŞILDI

    Bu da inanılmaz: Avustralya'lı bir adamın öldüğünü, 1 yıl boyunca farkeden çıkmadı. Jorge Chambe'nin cesedi, Sydney'deki devlet lojmanındaki yatak odasında çürümüş halde bulundu. Olayı soruşturan dedektif Ian Prye 'Korkunç bir durum. Adam evinde ölüyor ve 1 sene boyunca bir farkeden çıkmıyor' diye konuştu.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sendenbenden

    Çoğu abartı gibi geliyor bana:/



    belki de öyledir. bilemiyoruz işte ne kadra gercek ne kadar yanlıs.
  • Bu yasaklar kanun değil.
    O an için hakimlerin aldığı kararlardır.
  • Bütün dünyada idama karşı çıkan,izin vermeyen Amerika'da yılda ortalama 80 infaz yapılıyor.(Dip not.)
  • quote:

    BABASINI BOĞMAYA KALKTI

    18 yaşındaki İspanyol genç, Oyun konsolunu kapatan babasını konsolun kablosuyla boğmaya teşebbüs etti. Oyunda geldiği level'ı 'save' edemeden babasının makinayı kapatmasıyla çılgına dönen delikanlı, joystick'in kablosunu babasının boynuna dolayıverdi. Gürültüye gelen anne, aklını kaçıran çocuğu ile kocasını zorlukla ayırdı.



    Yalnız buna pek şaşırmadım aynısının birazcık daha azını evde elektirikler gittiğinde dolaplardan hıncımı alarak sinirimi geçirdiğimden biliyorum...

    Yada PES'te 2 kere joystick kırdığımı biliyorum.Tuşu basmıyınca...

    Menejerlik oynarken kaç arkadaşımın monitoru kırdığını bilgisayarı tekmelediğinide biliyorum:)
  • İki İngiliz, Kurban Bayramı için alınan üç koyuna tecavüz ederken yakalandı.

    Cezayir’deki petrol istasyonunda çalışan iki İngiliz, Kurban Bayramı için alınan üç koyuna tecavüz ederken yakalandı

    Olayı anlatan Hasi Mesut şehrindeki Amerikan petrol şirketi Schlumberger benzin istasyonu şefi, “30 çalışanımız Kurban Bayramı için 3 koyun aldı.

    Bayrama kadar istasyonun arka kısmındaki bahçede beslemeye karar verdik. Koyunları bağladık ve işimizin başına döndük. Meğerse iki sapık İngiliz çalışanımız, koyunları gizlice ambara götürmüş. Orada başlamışlar -anlatmaya utanıyorum ama- tecavüz etmeye...

    Restoran görevlileri ve korumalar, sesi duyunca ambarı basmış ve ikisini yaka-paça müdürün odasına götürmüş. Sonra da ikisini kovduk” dedi. Talihsiz koyunların daha sonra kesilip kesilmedikleri ise açıklanmadı.
  • Teşekkür notu bırakıp gittiler. Geride kalanın intihardan başka çaresi yoktu.

    ABD'nin New Jersey eyaletinde, hapisten kaçan iki mahkumun not bırakarak yardımları için teşekkür ettikleri gardiyan intihar etti.

    Avukatı tarafından yapılan açıklamada, gardiyan Rudolph Zurick'in, evinin bodrum katında, kafasına ateş ederek intihar ettiği belirtildi.

    Avukat Michael Mitzner, evli ve 4 yaşında bir kız çocuk sahibi olan Zurick'in, dedektiflerce sorgulandığını ve inceleme sürecinde yetkililerle işbirliği içinde olduğunu ifade ederek, ''İntihar edeceğine dair hiçbir işaret yoktu'' dedi.

    Mitzner, müvekkilinin suçsuz olduğu iddiasını da tekrarladı.

    Geçtiğimiz yıl 15 Aralık'ta, New Jersey'in Union bölgesindeki hapishaneden kaçan Otis Blunt ve Jose Espinosa adlı iki mahkum, arkalarında, 'Gardiyan [Zurick], gerekli aletler için teşekkürler. Sen gerçek bir dostsun. İyi tatiller' yazılı bir not bırakmıştı.

    Kazdıkları tünelden avluya çıkan, oradan da üzeri jiletli duvarı aşarak kayıplara karışan mahkumlar, tünelin girişini, 1994 yılında gösterilen ''The Shawshank Redemption'' (Esaretin Bedeli) adlı filmdeki gibi bikinili kadın resimleri ile gizlemişlerdi.İki mahkum hala yakalanamadı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.