Şimdi Ara

Bu Uyarı Işığı Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
28.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabada giderken ara ara şu uyarı lambası yanıyor kırmızı renkte. Kitapçıklar kayıp olduğu için öğrenemedim ne olduğunu buraya sorayım dedim. Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
     Bu Uyarı Işığı Nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bu Uyarı Işığı Nedir?

Gösterge panelinizde üçgen içinde bir araba işaretiyle karşılaşırsanız, aracınızın bir sorun yaşadığını bildiren bir uyarı ışığıdır. Bu ışık, farklı renklerde ve şekillerde görünebilir ve genellikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunları gösterir:

• Kırmızı üçgen içinde araba: Bu ışık, acil bir sorunu, örneğin fren sistemi arızası veya motor aşırı ısınması gibi, işaret eder. Aracınızı güvenli bir şekilde durdurun ve derhal bir servise başvurun.
    • Kırmızı üçgen içinde araba işareti: Bu ışık, "chery engel uyarısı" olarak da bilinir ve aracınızın otomatik frenleme sisteminin devre dışı kaldığını gösterir. Sistemi tekrar etkinleştirmek için araç kılavuzuna bakın.
    • Üçgen içinde araba işareti: Bu ışık, genellikle ABS (kilitlenmeyen fren sistemi) veya ESP (elektronik denge programı) arızası gibi çeşitli sorunları gösterir. Aracınızı en kısa sürede bir servise götürün.
    • Mercedes üçgen içinde araba işareti: Bu ışık, çoğu Mercedes aracında bulunur ve genelde fren balatalarının aşındığını veya fren hidroliği seviyesinin düşük olduğunu gösterir. Aracınızı bir servise götürerek fren sisteminizi kontrol ettirin.

Araba uyarı ışıkları, aracınızın sağlığı hakkında önemli bilgiler sağlar. Bir uyarı ışığıyla karşılaşırsanız, sorunu en kısa sürede belirlemek ve düzeltmek için aracınızı bir servise götürmeniz önerilir. Bu, daha ciddi sorunların önlenmesine ve aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip mesafe uyarısı.

• Kırmızı renkli mesafe ikaz lambasısürüş sırasında yanıyor ise (mersedes e serisi üçgen içinde araba simgesi ne anlama geliyor) a. Öndeki araca olan mesafe seçilen hıza göre çok az. Mesafeyi arttırın. b. Kırmızı renkli mesafe ikaz lambası sürüş sırasında yanıyor. Ayrıca bir ikaz sesi duyarsınız: kaza tehlikesi Öndeki araca çok yüksek hızla yaklaşıyorsunuz. DISTRONIC yolunuz üzerinde sabit bir engel algıladı. Derhal fren yapmaya hazır duruma gelin. Trafik durumunu daha dikkatli takip edin. Fren yapmanız veya bir engelden kaçınmanız gerekebilir.

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    baba0392 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam genelde gazlayıp öndekine yaklaşıp yol isterken oluyordu dikkatimi çekmişti asr filandır diyordum aniden yüklendiğim için ama sonra kafama takıldı asr neden kırmızı uyarsın diye. Bir şeyi daha öğrenmiş oldum 2 nizede çok teşekkür ediyorum.

• Yakın takibe göre. Benim c kasada en ufak makasta bip bip diye ötüyor maşallah baya da sesli. Takip mesafesi azsa sadece yanıyor ama.

• Önde araç olunca yanıyor hızlı bir şekilde gereğinden fazla yaklaşınca dıt dıt dıt diyor ama fren yapmıyor

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Bir soru daha soracam. Emniyet kemeri ikazından sonra 4 tane bip sesi geliyor onun nedeni nedir acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 tane mi yoksa siz takana kadar 4 defa öyle öttüğü için mi ? Emniyet kemerinde 4 defa bipin benim bildigim bir anlamı yok.

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Onu bilemeyecem açıkçası. İlk değişik uyarı sesi geliyor biraz daha audideki gibi. Sonra 4 defa saatli bomba gibi ses geliyor. Merak ettim bende sordum :)

• Araca uygun kullanım kılavuzlarını nette bulmak mümkün. Bulup kaydedin, her zaman lazım olur.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Araştırdım da indir2bileceğim bir döküman bulamadım. W211 kasanın var benimki w212 kasa bulamadım maalesef. Araba bir arıza lambası uyarı lambası yaksa bilmeyecez lazım dediğiniz gibi. 45 bin bakımına gittiğimde mengerlerden isterim verirler belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Araştırdım da indir2bileceğim bir döküman bulamadım. W211 kasanın var benimki w212 kasa bulamadım maalesef. Araba bir arıza lambası uyarı lambası yaksa bilmeyecez lazım dediğiniz gibi. 45 bin bakımına gittiğimde mengerlerden isterim verirler belki.

Kitapçık farklı da olsa işaretler ve anlamları aynıdır.
    Şuaradan baktım

Bu mesafe takip uyarısının menüler içinde ayarı vardır(benim aracımda var), zayıf/orta/yüksek gibi, sürekli uyarıyor ise; yüksekten ortaya alabilirsiniz.

Anladım hocam.

Menü türkçe değil ingilizce ve kullanışlı değil audi mmi veya bmw idrive gibi karışık biraz. Kurcalarken direksiyon üstündeki sağ tuşa basıp settingse gelince distronic plus menüsü var orayı kurcalayacam anlaşılan. Ne olduğunu bilmediğim için pek karıştırmıyorum oraları. Bir türkçe yapabilsem iyi olacakta.

Hocam gece gece kafama takıldı indim kurcaladım ama pek birşey anlayamadım. En iyisi mengerlere gittiğimde bir kitapçık talep etmrk gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.