Şimdi Ara

BU ÜÇLÜ NASIL UYUM SAĞLAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartı ilerde k serisi işlemciye geçebilirim diye z170 çipsetli seçtim.Ekran kartı olarak hd6850 var yeni seri ekran kartları gelene kadar bunu kullanacam.Sizce nasıl olmuş ?

• Dostum, ilerde geçerim diye düşünme ben sana güzel fiyata ayarlayayım hemen :)

http://www.incehesap.com/intel-skylake-i5-6600k-islemci-fiyati-28670/
    https://www.webdenal.com/gigabyte-ga-z170-hd3-ddr4_817014.html?ref=akakce&v=1.29.9 (DDR4 modelini aldığından emin ol)
    http://www.akakce.com/siparis/?p=177392&s=1&ref=akakce&v=1.72.3 (HX421C14FB/8 bunu kullanmalısın senin seçtiğin FB2 modeli ECC destekli yani az biraz daha yavaş ve genelliklede sunucularda kullanılır.)

TOPLAM : 1319.39 TL / KDV dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Battallboi -- 8 Haziran 2016; 15:00:05 >

• Hocam ilerde i7 li sistem düşündüğüm için şimdilik böyle bişey topladım.i5 6600k alırsam işlemci soğutucusu da almam gerekecek benimde bütçeyi aşıyor malesef.Ram uyarını da dikkate alacağım.Ayrıca sormak istediğim başka bi soruda anakartlar arasında ne gibi farklar var ?
  •  BU ÜÇLÜ NASIL UYUM SAĞLAR ?

direkt i7'li sistem kullanabilirsiniz. i5 6600k yerine çok daha mantıklı bence böyle tercih etmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

direkt i7'li sistem kullanabilirsiniz. i5 6600k yerine çok daha mantıklı bence böyle tercih etmek.

Öyle üst seviye bir işlemciye o anakart yakışmaz bence, chipset işlemciyi besleme konusunda yetersiz kalabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

Hocam aslında mantıklı bi seçim ama Battallboi dediği gibi o anakart pek içime sinmedi.2 tane ram slotu var.Uzun ömürlülük açısından iyi olmayabilir.Şimdilik tercihim z170 çipsetli bi anakart.İşlemcinin ilerde yeterli gelmediği durumda 6600k veya 6700k alıp hız aşırtıp kullanabilirim. Ama kendi topladığın sistemde anakart aklıma takılıyor.Pek fazla yorum da bulamadım açıkcası.

• Hocam sadece OC yapacağınızı varsayaraktan söylüyorum RAID, SLI ve M.2 SSD kullanmayacağınıza göre benim önerdiğim anakartın hiç bir eksiği yoktur. Arada ciddi bir fiyat farkı söz konusu kullanmayacağınız bir şey için para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Zaten i7 6700K ile kullanmak için anakart alacaksanız bunların hiçbirisi bir seçenek olamaz zira 480 liraya daha iyi anakartlar mevcut. Tamamiyle MSI'ın yaptığı süslemeden başka bir özelliği yok, beyaz ledler için ekstradan 100 TL ye kıyacaksanız siz bilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.