Şimdi Ara

BU TRANSİSTÖRÜN ADI NEDİR ? MUADİLİ VAR MIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde + ve - belirleme cihazı var. cihaz şu şekilde çalışıyor. " cihazın KIRMIZI ve SİYAH olmak üzere ağzı maşalı 2 tane kablosu var. 1 tane YEŞİL LED , 1 tane de KIRMIZI LED var. ve mesela bir pilin ya da başka bir kaynağın hangi ucunun + , hangisinin - olduğuna bakacaksınız. SİYAH maşalı kablo - , KIRMIZI maşalı kablo da + ya bağlanması gerekiyor. eğer doğru bağlarsanız KIRMIZI LED yanıyor , yanlış bağlarsanız YEŞİL LED yanıyor.cihazın çalışması bu şekilde. ve devrede 7 tane diyot , 2 tane direnç , 2 tane led ve 1 tane de transistör var,başka da hiç bir şey yok. 36V kadar olan devreleri bu şekilde kontrol edebiliyorsunuz. ben de bu devreden 1 tane daha yapacağım. ASIL SORUM ŞU : size sormak istediğim devredeki transistörün üzerinde " MPC 337 CBE " yazıyor.bu transistörü internette araştırdım fakat bulamadım.bu transistörün gerçek adı bu mu? ya da bunun muadilini biliyor musunuz?

• devre resmi...

• son resim...

• Netten bende araştırdım bulamadım.
    Malzemeler fazla değil şemasını çıkarıp paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışayım.
  • kuvvetle ihtimal bc337 dir...
  • bc337dir
  • eğer bc337 ise
    internetten bulduğum bir bilgiye göre muadili bc546
    siz tabikii datasheet'lerini kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since1983 -- 19 Aralık 2011; 23:47:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.