Şimdi Ara

bu sorunun cevabı ne olmalı we didnt buy anything because...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Kafama bir soru takıldı cevabını bulamadım. Soru şu; We didnt buy anything. Because we dont have ..... money. boşluğa any mi gelmesi lazım enough mı. teşekkürler.

• We didnt buy anything. Because we dont have ..... money.

DIDNT kullandığı için ANY kullanılabilir.

We couldn't buy anything. Because we didn't have ENOUGH money. Hiçbirşey alamadık, çünkü yeterli paramız yoktu. Yeterli paramız olsaydı alabilecektik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muangtusi -- 30 Eylül 2012; 12:30:12 >
  • ben de öyle düşünmüştüm. enough olsa kesin yanlış oluyor mu peki? any yoksa enough kullanılır mı?
  • olabilir. Enough yoksa any de kullanılabilir. ENOUGH daha pozitif bir anlam içerir.
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muangtusi

olabilir. Enough yoksa any de kullanılabilir. ENOUGH daha pozitif bir anlam içerir.

Enough kullanılırken "Had enough" olması gerekmez mi? İlk cümlede did kullanmış;

We didnt buy anything. Because we dont had enough money.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S. Todd -- 30 Eylül 2012; 12:45:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • had değil.l didn't have olmalı.

Olumlu olsaydı: O zaman had olurdu. Olumsuz olunda didn't have olur. Yada hadn't da olabilir.

................................Because we hadn't enough money.
    ................................Because we didn't have enough money.

didn't have daha iyi kullanım için.

DONT HAD olmaz. Aralarında zaman uyumsuzluğu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muangtusi -- 30 Eylül 2012; 12:55:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The ve This/That farkı nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muangtusi

had değil.l didn't have olmalı.

Olumlu olsaydı: O zaman had olurdu. Olumsuz olunda didn't have olur. Yada hadn't da olabilir.

................................Because we hadn't enough money.
    ................................Because we didn't have enough money.

didn't have daha iyi kullanım için.

Tamam anladım, sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S. Todd -- 30 Eylül 2012; 12:55:37 >
  • dont have didint ya da farklı da olabilir öğrenmek istediğim baştaki didnt buy yani bişey almadık sonrasında yeterli paramız yoktu ya da hiç paramız yoktu. bunlardan hangisinin mantıklı olduğu. bir sınava girdim ve süre olduğundan sadece buy ve enough yerleştirdim. diğer seçeneklere bakamadım. 10 sn falan vardı süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RİCARDOQUARESMA

dont have didint ya da farklı da olabilir öğrenmek istediğim baştaki didnt buy yani bişey almadık sonrasında yeterli paramız yoktu ya da hiç paramız yoktu. bunlardan hangisinin mantıklı olduğu. bir sınava girdim ve süre olduğundan sadece buy ve enough yerleştirdim. diğer seçeneklere bakamadım. 10 sn falan vardı süre.

We didnt....... anything. Because we dont have ..... money.

seçeneği buy- enough işaretlemişsin galiba.

Eğer didnt - dont have 'leri yanlış hatırlamıyorsan, bu soruyu soran hoca için her iki seçenek de doğru olabilir. ÇÜNKÜ

.............becasue we dont.......... kullanmış. didnt - dont uyuşmazlığı var soruda zaten.

We don't buy anything because we don't have any money. Biz hiç birşey almayız çünkü bizim paramız olmaz. (Her iki cümlede GENİŞ ZAMAN)

Bu şekilde olursa ANY cevap.

• peki soru şöyle olursa

we didnt buy anything. because we didnt have .... money.

burda hiç birşey almadık çünkü paramız yoktu yani any daha mantıklı gibi duruyor. hiçbirşey almadık çünkü yeterince paramız yoktu da paramız yetmedi alacağımız şeyler daha pahalıydı diye düşündüm. başta couldnt olsaydı enough kesindi ancak any var ise şıklarda ki 4 tane sürüklemeli şık vardı biri buy idi sürükledim diğerlerini hatırlamıyorum. öğrenmek istediğim any yok ise hiçbirşey almadık çünkü yeterli paramız yoktu demek enough kullanmak doğru oluyor mu? teşekkürler herşey için.
  • mantıken olur. Enough da kullanılabilir.
  • We couldn't buy anything because we didn't have enough money = Alamadık paramız yetmedi gibi

We didn't buy anything because we didn't have any money = Almadık çünkü para yoktu
  • quote:

Merhaba. Kafama bir soru takıldı cevabını bulamadım. Soru şu; We didnt buy anything. Because we dont have ..... money. boşluğa any mi gelmesi lazım enough mı. teşekkürler.

Hiçbirşey satın almadık. Çünkü paramız yoktu.

Öncelikle bu gecmiş cümlesi.

"Yeterli" yersizdir. Çünkü hiçbirşey satın alamamışlar. Para yetmezliği yok çünkü zaten para ortada yok.

We didn't buy anything because we didn't have any money.

"Because" karşılaştırma, ithaf cümlesi icin kullanılmıyorsa asla cümle başında gelmez. Köprü görevi yapar...

Hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

quote:

Merhaba. Kafama bir soru takıldı cevabını bulamadım. Soru şu; We didnt buy anything. Because we dont have ..... money. boşluğa any mi gelmesi lazım enough mı. teşekkürler.

"Yeterli" yersizdir. Çünkü hiçbirşey satın alamamışlar. Para yetmezliği yok çünkü zaten para ortada yok.

"Because" karşılaştırma, ithaf cümlesi icin kullanılmıyorsa asla cümle başında gelmez. Köprü görevi yapar...

Hepsi bu.

any yoksa enough olur mu peki. kurala aykırı bir durum olur mu enough olursa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

quote:

Hepsi bu.

any yoksa enough olur mu peki. kurala aykırı bir durum olur mu enough olursa.

Hayir. Her ikisini de kullanabilirsin.

Ancak hicbirsey alinmadigi icin "yeterli para yoktu" yerine "hicbir para yoktu" kullanabilirsin.

"Any" de olur "enough" da. Grammer sorunu olusturmaz...

• eyvallah saol any yoktu galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.