Şimdi Ara

Bu sorunla hiç karşılaştınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen geceye kadar sorunsuz kullandığım kasımda topladığım bilgisayarım su koyvermeye başladı. hiç sorunsuz ilerleyen bilgisayar geçen gece aniden garip bi ses çıkartarak kendini kapattı ardından açtım tekrar kapandı. bu arada birbirlerine yakın olan harddiskleriminden birinin sıcaklık değeri 45 diğerinin 56 derece olduğunu gözlemledim. kapandığında bilgisayarın verdiği uyarı kırmızı yazıyla "" bir önceki overclock başarısız olmuştur"" gibisinden bir uyarıydı. işlemcim phenom ii x4 955 default olarak zaten 3.2 ghz de çalışan bir işlemci ben sadece 3.4 e çektim çarpanı arttırarak. yani sorunun overclock olmadığı konusunda eminim. o safhları geçtikten sonra bugun pc yi başlattıgımda windows boot manager ekranı çıktı ve bilgisayar açılmadı. 2 seçenek çıkıyor boot managerda
    1.si sistemi onar
    2.si ise windowsu normal olarak başlat.
    windows hiç bir şekilde zaten normal olarak başlamıyor o seçenegi seçtigimde resetleniyor makine. sistemi onarma işekleminde ise sistemde herhangi bir problem olmadığını söylüyor. bu işlemlerden sonra bios pilini çıkarttım taktım bu sefer windows normal olarak başladı. akabinde 1 saat içinde yine kapandı yine boot manager ekranına geri döndü yine bios pilini çıkartıp taktım yine açıldı. bütün bu işlemlerin biosla ne alakası var sorunun kaynagı anakartmı işlemcimi yoksa harddiskler mi daha once boyle bir sorunu duyan gören bilen arkadaşlar varsa fikir yürütürlerse çok memnun olurum zira bu sorun kafayı sıyırttıracak cinsten.

• fikir olan yok muuu
  • bıos guncellemesı olabılr mı ? .. bıosunuz guncel mı
  • Diğer hdd yi iptal edip sadece işletim yüklü hdd ile açmayı denediniz mi? Belki hddlerden biri bozulup diğerinin çalışmasını engelliyor da olabilir.
  • Harddiskler sata ise bağlantıları kontrol ediniz ve işletim sistemini kurduğunuz cd ile onarma yapınız sonrasına bakarız cihaz bir açılsında
  • Gerçekten garip..
  • evet dediklerinizi yaptım. biosu güncel, işletim sistemi yüklü olmayan harddiski cıkarttım kurulum diskiyle onarma yaptım bilgisayar normal bir şekilde açıldı. taa ki pcyi kapatıp tekrar açmaya çalıştığım zamana kadar. bilgisayar normal çalışırken yeniden başladığında tekrar windows boot manager ekranıyla karşılaşıyorm. bu aşamadan sonra pc yi tekrar açabilmenin tek yönetmi bios pilini cıkartıp takmak oluyor onun dışında bios pili cıkmadan ne onarmanın bi etkisi oluyor ne de başka bir şeyin sadece bios pilini cıkartıp taktıgımda windows boot manager ekranında repair degilde windows normal şekilde başlasın dedigimde windows başlıyor. pc kapanınca yine en başa dönüyorz. diğer harddiskin çalışmayı etkiledigi dogru tespit oldu. fakat her yeni başlangıcta boot manager ekranıyla karşılaşmamın ve düzeltme işlemi için bios pilini cıkartıp takmanın mantığını çözemedim neden pc başlamak için buna ihtiyac duyuyuor bir de sürekli bios pilini cıkartıp takmak anakarta bir zarar verir mi? sizce işletim sisteminin yüklü olduğu hdd demi sıkıntılı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.