Şimdi Ara

BU SORUNA BİR YARDIM EDİN LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, forumdaki s-video ile ilgili tüm başlıkları okudum ve imzamdaki laptopu 70 ekran Arçelik TV'me bağlayıp film izlemek istedim. Laptopumdaki s-video çıkış 7 pinli. TV'de sadece scart ve anten kablosu var. Bunun için şu kabloları ve scart adaptörünü temin ettim.

1. Scart adaptör (üzerinde sağ ve sol ses ve sarı renkli s-video)
    2. Laptopdaki yere uygun olarak bir ucu 7 pinli s-video diğer ucu sarı s-video kablo. (bu kablo laptoptan scarta çeviren aparatmış satıcı öyle dedi)
    3. Bu aparatı scarta bağlamak için iki ucu erkek sarı s-video kablo
    4. Ses içinde bir ucu laptoptaki kulaklık giriş yerine ve diğer ucu iki sol ve sağ hoparlörler için kablo

tüm bu kabloları taktım. ekran kartının sürcüsünü güncelledim. 2. Monitör olarak seçim yapmak istediğimde seçenek aktif olmadı. bağlantıyı bir türlü sağlayamadım. ekran kartına tek ekran bağlı diyor. acaba nerede hata yapıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arada aparat olan kabloda belki sorun vardır diye satıcıdan yenisiyle değiştirdim ancak hiç bir değişiklik olmadı. çok sinir bozucu. nasıl yapacağım konusunda yardımda bulunursanız çok sevinirim. değerli bilgilerinizi bekliyorum.

hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisatan -- 18 Mayıs 2007; 12:56:40 >

• koskoca forumda cevaplayan yok. dizüstü sahipleri hiçbiriniz tv'ye bağlantı yapmadınız mı?
  • gelişimiş-ekranlar-tvyi seçip sonrada tv yi zorla gibi biş vardı burayı denedinmi?
    ayrıca sestemi olmuyor?
  • slm,

belirttiğin şekilde yaptım ama gene olmadı.
  • peki ya FN tusuyla yada biosta hem lcd hemde tvyi sectin mi benimkinde hem biosta hemde klavye kısa yoluyla yapılıyor ve cok kolay 2 hamlede oluo is bi notebooktan gelen kablo birde scar girişi okdir...
    Asus A3E
  • quote:

Orjinalden alıntı: Herşeyi Bilen Adam

peki ya FN tusuyla yada biosta hem lcd hemde tvyi sectin mi benimkinde hem biosta hemde klavye kısa yoluyla yapılıyor ve cok kolay 2 hamlede oluo is bi notebooktan gelen kablo birde scar girişi okdir...
    Asus A3E

bugün yani bir kablo seti aldım. İngiliz malı. Diğeri çin malıymış. Bugün tekrar deneyeceğim. Belirtmiş olduğun FN+F4 tuşu bende kısayol. evet eski kablo takılıyken onu da yaptım ama olmamıştı. Biosta öyle bir seçenek göremedim. Akşama tekrar dneyeceğim. İlgine için teşekkür ederim.
  • belki tvnin ayarlarında bir problem vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

belki tvnin ayarlarında bir problem vardır.

slm, tv 70 ekran arçelik. forumda okuduğum kadarıyla çok eski tv'lere bile görüntü aktarabilenler var. 55 ekranlara bile. tv'de sadece av tuşuna basmak yeterli oluyor diye biliyorum. zaten ayarlarında başka bir şey de yok. bakalım yeni kablo setiyle satıcı kesin sonuç alırsın dedi. ama gerçekten kaliteli bir şeye benziyor. durumu buraya yazacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

belki tvnin ayarlarında bir problem vardır.

slm, yeni aldığım kablo seti ekranı tanıdı. TV olarak. ancak TV'ye görüntü aktarımı yapamadım. siyah ekran görünüyor AV yazıyor. bir bilen el atsın bu işe. işletim sisteminin etkisi olur mu? şöyle adım adım anlatan biri olursa bu tür sorunlarla karşılaşanlara da referans olur.
  • slm,

laptop tv'yi görüyor ancak bir türlü görüntü ve ses aktarımı olmuyor. ben TV'nin bu özellikleri desteklemediğini düşünüyorum. bu işi bilen bir arkadaş aşağıdaki linke bakarsa tv'nin özelliklerini görecektir. kaç gündür uğraşıyorum sinirlerim bozuldu. artık bu işe bir el atın ve sorunu çözelim. TV'nin özellikleri pdf formatında aşağıdaki linkte. herkese teşekkürler.

http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/7852070100.pdf
  • merhaba arkadasım. bende bu konuyla ilgili yaklasık 1 haftadır ugrasıyorum. laptop un 7 pinli s-video tv-out cıkısından televizyonun scart girisi arasında baglantı kurma denememe ilk olarak 7 pinli s-video cıkısını composite cıkısa ceviren bir cevirici ve tv nin scart a bagladıgım ve scart ı composite ve s-video cıkısına ceviren ceviriciler aracılıgıyla composite kablo (vcd dvd video kablosu genellile sarı uclu olur) ile baglayarak bir baglantı olusturmaya calıstım. ancak laptop bu baglantıyı tanımadı. elektronikcilere sordugumda bu tur ceviricilerin genellikle video kamera vs gibi tasınabilir urunlerde kullanıldıgını geniş kapsamlı olmadıgı için basarısız olabilecegimi soylediler ve s-video cıkısı olan bir goruntu arabirimi ile dogrudan s-video baglantısı yapmamın daha dogru oldugunu soylediler. yani cıkıs s-video ise tv yede s-videodan baglamalıymısım. bende bunu iki ucu 4 uclu s-video cıkısı olan bir kablo edinerek denemek istedim. kabloyu bagladıgımda laptop tv yi gordu ama yine goruntu alamadım aslında tam olarak alamadım sayılmaz cunku tv nin "av" tusuna bastıgımda laptop un masaustunu cok kısa bir sure goruyor gibi olup (net bir goruntu degil) hemen kayboluyor du.. kablo baglantısını kontrol ettigimde 4 pinli s-video kablosunun bir ucundaki 4 metal pinin dısındaki 5. siyah renkli pin in kırıldıgını gordum. sımdı saglam bir kabloyla tekrar deneyecegim.. bi sonuc aldıgımda tekrar yazarım.. umarım sorunu hallederim cunku cidden sinir bozucu bisey..

• quote:

Orjinalden alıntı: ccs_2

merhaba arkadasım. bende bu konuyla ilgili yaklasık 1 haftadır ugrasıyorum. laptop un 7 pinli s-video tv-out cıkısından televizyonun scart girisi arasında baglantı kurma denememe ilk olarak 7 pinli s-video cıkısını composite cıkısa ceviren bir cevirici ve tv nin scart a bagladıgım ve scart ı composite ve s-video cıkısına ceviren ceviriciler aracılıgıyla composite kablo (vcd dvd video kablosu genellile sarı uclu olur) ile baglayarak bir baglantı olusturmaya calıstım. ancak laptop bu baglantıyı tanımadı. elektronikcilere sordugumda bu tur ceviricilerin genellikle video kamera vs gibi tasınabilir urunlerde kullanıldıgını geniş kapsamlı olmadıgı için basarısız olabilecegimi soylediler ve s-video cıkısı olan bir goruntu arabirimi ile dogrudan s-video baglantısı yapmamın daha dogru oldugunu soylediler. yani cıkıs s-video ise tv yede s-videodan baglamalıymısım. bende bunu iki ucu 4 uclu s-video cıkısı olan bir kablo edinerek denemek istedim. kabloyu bagladıgımda laptop tv yi gordu ama yine goruntu alamadım aslında tam olarak alamadım sayılmaz cunku tv nin "av" tusuna bastıgımda laptop un masaustunu cok kısa bir sure goruyor gibi olup (net bir goruntu degil) hemen kayboluyor du.. kablo baglantısını kontrol ettigimde 4 pinli s-video kablosunun bir ucundaki 4 metal pinin dısındaki 5. siyah renkli pin in kırıldıgını gordum. sımdı saglam bir kabloyla tekrar deneyecegim.. bi sonuc aldıgımda tekrar yazarım.. umarım sorunu hallederim cunku cidden sinir bozucu bisey..

ilgin için teşekkür ederim. bu akşam bir 72 ekran tv'de deneyeceğim. bakalım ne olacak. sonucu buraya yazasan sevinirim.

• slm, 72 ekranda da sonuç alamadım. durum şöyle: laptop tv'yi görüyor. ekran bağlı diyor. ancak ekran kartı ayarlarından tv, laptop+tv ya da tv+laptop seçimlerinde görüntü aktarımı olmuyor. diğer senaryo 2. monitörü seçip çözünürlüklerini laptop ve tv'nin düşürüp ikinci monitörü seçip masaüstümü bu ekrana genişlet seçili yine sonuç yok. yok yok yok. kocaman yok. geçen haftadan beri uğraşıyorum sinir oldum, pişman oldum. sinirlerim bozuldu. ekran bağlı olması demesi görüntü aktarımını yapması gerekmez mi? yoksa öylesine görüyor da bir şey yapmıyor? sizden ricam bu işi bana adam akıllı basıl yapacağım onu özetle anlatmanız. hoşçakalın.
  • tekrar slmlar arkadasım ben yeni kabloyla deneme henuz yapmadım ama sana bi kac bildigimi aktarayım. bilgisayar teknik servisinde calısan bir arkadasımın dedigine gore normal bir tv kartının tv-out cıkısı ile gunumuz notebook larının tv-out cıkısı arasında belirgin bir frekans gucu farkı warmıs. bu yuzden laptopların s-video cıkısını direk tv nin (tabi oda varsa) s-video cıkısına baglarsan sonuc alabilirsin. ama tabi bu tvler de gunumuz plazmaları lcd leri yada belki sansa ileri teknoloji bir gunumuz televizyon işte. ama soyle bir cozumde war yaklasık 50 usd civarı goruntu decoderleri var. bununla istedigin goruntu sinyalını (RF) anten sinyaline cevirebiliyorsun. fakat zaten tv ye gonderdigin goruntunun kalitesi dusuk birde bu decoderin işlemleri sırasında kalite dusecek bu secenek pek karlı gozukmuyor. ben yinede aramalara fikir alısverisine devam ediyorum. yeni kabloyla denememden sonra yine yazacagım...
  • hocam ekran kartı ayarları gelismis ayarlar dan tvyi zorla diyorsun ve birde gözden kaçırdığın birsey var laptopta çozunurlugu 800\600 yapman lazım çoçunurluk tvde düsüktür
    sen laptopta 1024\768 veya daha ustu ise tvde görüntü gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccs_2

tekrar slmlar arkadasım ben yeni kabloyla deneme henuz yapmadım ama sana bi kac bildigimi aktarayım. bilgisayar teknik servisinde calısan bir arkadasımın dedigine gore normal bir tv kartının tv-out cıkısı ile gunumuz notebook larının tv-out cıkısı arasında belirgin bir frekans gucu farkı warmıs. bu yuzden laptopların s-video cıkısını direk tv nin (tabi oda varsa) s-video cıkısına baglarsan sonuc alabilirsin. ama tabi bu tvler de gunumuz plazmaları lcd leri yada belki sansa ileri teknoloji bir gunumuz televizyon işte. ama soyle bir cozumde war yaklasık 50 usd civarı goruntu decoderleri var. bununla istedigin goruntu sinyalını (RF) anten sinyaline cevirebiliyorsun. fakat zaten tv ye gonderdigin goruntunun kalitesi dusuk birde bu decoderin işlemleri sırasında kalite dusecek bu secenek pek karlı gozukmuyor. ben yinede aramalara fikir alısverisine devam ediyorum. yeni kabloyla denememden sonra yine yazacagım...

slm, o zaman senin dediğine göre ekran kartımın yeni olması nedeniyle tv'ye görüntü göndermiyor. yani bir frekans farkı olması nedeniyle. bilgi paylaşımını denemenden sonra bekliyorum. hoşçakal.

• quote:

Orjinalden alıntı: cem650

hocam ekran kartı ayarları gelismis ayarlar dan tvyi zorla diyorsun ve birde gözden kaçırdığın birsey var laptopta çozunurlugu 800\600 yapman lazım çoçunurluk tvde düsüktür
    sen laptopta 1024\768 veya daha ustu ise tvde görüntü gelmez

slm, belirtmiş olduğun şekilde tv'yi zorla demişdim ve tv görünmüşdü. her iki çözünürlüğü 800/600 yapmıştım ancak olmamıştı. bir kez daha deneyeceğim. olmadı arada bulunan aparat kablo da sorun var sanıyorum. onu değiştireceğim. çünkü tv'yi görüyor ancak görüntü ve ses aktarımı yapamıyor. hoşçakal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.