Şimdi Ara

Bu Soru Tipini Nasıl Yapıyorsunuz . . ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu parçanın anlatımıyla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır. ?
    A)benzetme yapılmıştır.
    B)gözlemlere yer verilmiş.
    C)farklı duygulardan yararlanılmış.
    D)niteleyici sözcüklere yer verilmiş.
    E)karşılaştırmaya yer verilmiş.

Böyle soruları nasıl bozuyorsunuz ben pragrafi okuyorum sonra şıklara geçiyorum ama aklımda kalmıyor 1-2 tanesini eliyorum ve bidaha oluyorum. Bu sorular en kısa nasıl çözülür ? ? ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzetme, farklı duyular, niteliyici sözcükler, gözlemler genelde öznel parçalarda oluyor. Karşılaştırma ise ikisinde de yer alabilir. Eğer şıklardan cevabı bulamadıysam paragrafı hızlıca okuyorum. Ve sonuca geçiyorum.
  • Secenekleri oku karsilastirma benzetme filan yaz uste kisaca bnz. ,krs. gibisinden sonra hizlica oku paragrafi tik koy bulduklarina mesela cok hizli olmaz ama oburunden daha iyi.Asil tavsiyem kitap oku daha rahat tutarsin uzun cumleleri aklinda kolay gelsin

• Önce şıklar sonra paragraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bionic. -- 5 Ekim 2012; 15:35:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

Önce şıklar sonra paragraf

:-) bazen sıklari oluyorum pragrafi okuyorken sıklari unutuyorum :-) :-)

• Paragraf çözerken altyapın varsa (paragraf çözüp,kitap okuyorsan)yoğun bir şekilde okuayarak kolaylıkla yapabilirsin.Baktın olmuyor cümleleri tek tek oku ve okuduğun her cümle için alttan uygun şıkkı ele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Selçuk

Paragraf çözerken altyapın varsa (paragraf çözüp,kitap okuyorsan)yoğun bir şekilde okuayarak kolaylıkla yapabilirsin.Baktın olmuyor cümleleri tek tek oku ve okuduğun her cümle için alttan uygun şıkkı ele.

bu mantıklı gibi 2 satırda olabilir .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ? ? ?yorumlar

• Ben sayılsalcıyım fakat Türkçede birtek bu sorularda zorlanıyorum geneldede boş bırakıyorum bir türlü basit bir çözüm yolu bulamadım bu tür soru kalıpları için şıkları okuyup parağrafa geçiyorum bu defa şıkları unutuyorum.Tek tek değerlendirmeye kalksan seçenekleri 5dk geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

Ben sayılsalcıyım fakat Türkçede birtek bu sorularda zorlanıyorum geneldede boş bırakıyorum bir türlü basit bir çözüm yolu bulamadım bu tür soru kalıpları için şıkları okuyup parağrafa geçiyorum bu defa şıkları unutuyorum.Tek tek değerlendirmeye kalksan seçenekleri 5dk geçiyor.

aynen kardeş benimde aynı oluyor. Ygsde 7 tane kesin böyle çıkacak

• up.

• Yine işe yarar yöntem @Ahmet Selçuk un söylediği yöntem ilk cümleyi okuyup şıklarla karşılaştırmak.
  • Ben önce şıkları okurum sonra paragrafı okurken şıkları elerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.