İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Birkaç sene sonrasını merak ediyorum. Şuanda 5000 lira civarlarında ekran kartları var. Gtx titan x vb. İ7 6700K bu ekran kartlarını besleyebilir mi? Sizce imzamdaki sistem ile , 3-4 sene sonra sağlam bir ekran kartı değişikliği ile yola devam edebilir miyim? Yoksa yine baştan sonra herşey değişmeli mi ?
Öncelikle baktığım kadarıyla monitörünüz 1080p. Bu durumda elinizdeki kart zaten bu çözünürlüğe yeter de artar bile. Şu anda zaten en güncel işlemciyi kullanıyorsunuz. Bu işlemci tekli kartlarda her ekran kartını destekler. Titan kartlara verilen afaki paralar "bence" oyun için çok çok fazla. Zaten o monitöre GTX 1070 de GTX 1080 de fazla gelecek. O yüzden benim fikrim şu an için masraf yapmayın. Seneye yeni seri kartlar çıkınca bunu satıp güncel olan ekran kartını alırsınız. Ha illa ki masraf yapıcam derseniz de GTX 1080 alın derim. Ama bu sefer yüksek FPS lerde monitör yüzünden Tearing dediğimiz yırtılma sorunları yaşayacaksınız. Şu anda mantıklı olan masrafı monitöre yapmanız olur. 2K veya 144 Hz. G-Sync li bir monitör almanız daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: acaluka
Öncelikle baktığım kadarıyla monitörünüz 1080p. Bu durumda elinizdeki kart zaten bu çözünürlüğe yeter de artar bile. Şu anda zaten en güncel işlemciyi kullanıyorsunuz. Bu işlemci tekli kartlarda her ekran kartını destekler. Titan kartlara verilen afaki paralar "bence" oyun için çok çok fazla. Zaten o monitöre GTX 1070 de GTX 1080 de fazla gelecek. O yüzden benim fikrim şu an için masraf yapmayın. Seneye yeni seri kartlar çıkınca bunu satıp güncel olan ekran kartını alırsınız. Ha illa ki masraf yapıcam derseniz de GTX 1080 alın derim. Ama bu sefer yüksek FPS lerde monitör yüzünden Tearing dediğimiz yırtılma sorunları yaşayacaksınız. Şu anda mantıklı olan masrafı monitöre yapmanız olur. 2K veya 144 Hz. G-Sync li bir monitör almanız daha iyi olur.
Hocam öncelikle teşekkür ederim.
Yazmayı unutmuşum. Ben kasayı genelde Tv'ye bağlıyorum. Samsung 55HU8500 UHD Curved ile kullanıyorum ki oldukça kaliteli ve güçlü bir Tv 'dir. Ayrıca monitörü de ilerleyen dönemlerde değişltireceğim. Şimdilik limiti aştığım için 4k monitörlere yönelemedim. Ben şuan ekran kartımdan ve sistemden memnunum. Şunu merak ediyorum ; diyelim ki 2 sene sonra 4k çok iyi bir monitör aldım. Ramleri de 32 yaptım. Diğer tüm parçalar sabit kalırsa ; sistem Gtx 1080 in 2 katı gücünde bir ekran kartını darboğaz oluşturmadan besleyebilir mi? Yani Psu zaten kesinlikle yetecektir.Ram 32 olunca o da yeter. SSD zaten mevcut. Anakart ve i7 6700K bu güçte bir karta yetecek midir ?
Merak ettiğim konu bu.
anl90
kullanıcısına yanıt
Ram ile ilgisi yok olayın. Tabi dönemin şartlarına göre 32 GB ram iyi olabilir. Bu işlemci rahatlıkla 2 nesil sonrasının ekran kartlarını sorunsuz destekleyecek güçte hocam. Zaten K srisi olduğu için bir miktar OC yaparsanız altından rahatlıkla kalkar. 4K için bence bir süre daha beklenmeli. Tekli kartlar hala bence yeteri kadar güçlü değil 4K için.