Şimdi Ara

bu sistemde overclock'a ihtiyaç varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarı toplayalı 2 hafta oldu,sistemi yazayım sizde bana overclock yapsam ne kadarlık bi artış olur söyleyin,yada yaptığıma değermi..

Amd Athlon 5200+ x2 64
    MSi k9n ultra 2f
    Veritech 2x1 ddr2 800 mhz ram
    Palit GeForce 8600 gt sonic+ 256 gddr3
    Asus 350 watt,ta9a1 kasa

" If you can't change the world, change your world .. "
  • Yaptığın işe bağlı olarak değişir ama
    hızaşırtma bir fantezidir.

yani şöyle sorayım o zaman,bu sistemde uygun koşullar sağlandığında max o.c seviyesi nedir ve default değerlerle arasında aşırı performans artışı görülebilirmi,özellikle oyunlar gibi grafik tabanlı ünitelerde ?
  • ekran kartini bilemiyorum, 5200+ saniyorum ki 90nm windsor çekirdekli ve normal hızı 2.6 ghz . zannediyorum ki stok fan ile ve fazla zorlamadan 3ghz seviyesine çıkar. zorlayarak biraz 3,3 seviyelerini görebilir fakat iyi soğutma gerekir ve anakartin da istenen voltajı verebilmesi ve stabil olması.

2.6 dan 3.0 a çikartirsan göreceğin artış fazla olmayacaktır, eğer bahsettiğimiz şey oyun ise. ekran kartinin overclock potansiyelini bilmiyorum fakat 5200+ o karta darboğaz yaratmaz.

overclock yapman o işlemciyi büyük bir fayda yaratmaz, overclock yapilacaksa ve bundan kazanç sağlanmasi isteniyorsa ailenin düşük frekansta çalişan işlemcileri seçilir. bunun sebebi aslinda teoride bu işlemcilerin aynı olmasıdır, üretim sürecinde aynı parça(disk) silikondan kesiliyorlar, yani aynı çekirdeğe sahip aynı ön belleğe sahip işlemcilerin en düşüğü ile en yükseği aslinda aynı işlemcidir. silikonun(waffer) kenarlarindan kesilenler veya pazarlama stratejisi gereği ortasina daha yakin kesilenler bile düşük frekansa ayarlanip oyle satiliyor, ortasindan kesilenler(ortaya gittikçe daha kaliteli hale geliyor) daha yüksek frekans ile etiketlenip satiliyor. misal 4000+ alıp 3ghz seviyesine çıkartsan iyi bir kazanç olurdu, veya 5200+ yerine 5000 black edition alabilirdin(onun da çarpan kilidi açık). sen de 3ghz seviyesine çıkarsın yüksek ihtimal ile fakat çok büyük bir fark bekleme yine de overclock heyecanı ve 400mhz için değer bence :D eheh

• çok teşekkür ediyorum ayrıntılı ve açıklayıcı bu yazıya vakit ayırdığınız için..

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

ekran kartini bilemiyorum, 5200+ saniyorum ki 90nm windsor çekirdekli ve normal hızı 2.6 ghz . zannediyorum ki stok fan ile ve fazla zorlamadan 3ghz seviyesine çıkar. zorlayarak biraz 3,3 seviyelerini görebilir fakat iyi soğutma gerekir ve anakartin da istenen voltajı verebilmesi ve stabil olması.

2.6 dan 3.0 a çikartirsan göreceğin artış fazla olmayacaktır, eğer bahsettiğimiz şey oyun ise. ekran kartinin overclock potansiyelini bilmiyorum fakat 5200+ o karta darboğaz yaratmaz.

overclock yapman o işlemciyi büyük bir fayda yaratmaz, overclock yapilacaksa ve bundan kazanç sağlanmasi isteniyorsa ailenin düşük frekansta çalişan işlemcileri seçilir. bunun sebebi aslinda teoride bu işlemcilerin aynı olmasıdır, üretim sürecinde aynı parça(disk) silikondan kesiliyorlar, yani aynı çekirdeğe sahip aynı ön belleğe sahip işlemcilerin en düşüğü ile en yükseği aslinda aynı işlemcidir. silikonun(waffer) kenarlarindan kesilenler veya pazarlama stratejisi gereği ortasina daha yakin kesilenler bile düşük frekansa ayarlanip oyle satiliyor, ortasindan kesilenler(ortaya gittikçe daha kaliteli hale geliyor) daha yüksek frekans ile etiketlenip satiliyor. misal 4000+ alıp 3ghz seviyesine çıkartsan iyi bir kazanç olurdu, veya 5200+ yerine 5000 black edition alabilirdin(onun da çarpan kilidi açık). sen de 3ghz seviyesine çıkarsın yüksek ihtimal ile fakat çok büyük bir fark bekleme yine de overclock heyecanı ve 400mhz için değer bence :D eheh

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kapatır mısınız?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.