Şimdi Ara

Bu ses kartındaki tum girisler analog mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    resimdeki coax giris disindaki tum giriler analog mudur?

2. sorum şu..
    digital girişi olmayan 5.1 sistemim var. Bu girişlere (yani 6 adet girişe ) bu ses kartından çıktı alıp nasıl verebilirim. çünkü ses kartında 3 adet 5.1 için çıkış var. (4. 5. 6. jacklar)

Tşk.

• ses kartınızın marka ve modelini yazmamışsınız
    int ses kartınızın marka modelini araştırırsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz
    -coax girişi dışındaki tüm girişler analog dur.
    -bu durumda coax bağlantı kullanamazsın fakat creatıve audigy 2 zs ,x-fi gamer ve üstü ses kartları uygun player yardımı ile analog bağlantıda digital 5.1 desteği vermektedir ses kartınızın böyle bir desteği verip vermediğini araştırınız
  • Tşk.

resimdeki ses kartı zaten benimki değil :)

ama girişler aynı..
    Bu yüzden o resmi koydum..

dediğim gibi analog 5.1 vestel ses sistemim var.
    ses kartı üzerinde 1 adet ön, 1 adet arka, 1 adet sw+center çıkışı var. ben bu 3 çıkışı vestel üzerindeki 6 giriş ile doğru olarak ilişkilendirebilirmiyim?

yani bir şekilde çevirici kullanıp dolby digital (5.1) sesi, ses sistemine gönderebilirmiyim??
    Yani benim kabaca düşüncem şöyle (yanlış olabilir...)
    3 adet çıkışın herbiri bir ara kabloya (girişi 1 adet çıkışı 2 adet olan) girecek. Bu ara kablonun çıkıları (toplam 6 adet), benim ses sistemime girecek.

Fakat bu durumda sw ve center sesi nasıl ayrıştırılacak? çünkü sw ve center tek bir çıkıştan aktarılıyor..

Yoksa mutlaka çıkışı coax tan alıp bir digital-analog çevirici kutu ile mi 5.1 ses alde edebilirim?

İnşallah anlatabilmişimdir.

Tekrar tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebercet2006 -- 5 Ekim 2010; 13:24:43 >

• 1-öncelikle ses kartınızın marka modeli nedir buraya yazın bakalım analog girişten digital 5.1 desteği veriyor mu?
    -sanırım dediğiniz şekilde yapılabilir ses sisteminizin arkasını görmeden birşey diyemem yinede 6 girişin olduğu yerde 5.1 ch gibi birşeyler yazması lazım
    -sw center ayrımını ses kartı yapar orasını düşünmenize gerek yok
    -coax bağlantı kullanacaksanız dolby digital decoder kullanmalısınız bu pahalı bir çözüm olur sıfırı yok ikinci elde jazz de 005-006 gibi yada creatıve ddts 100 olabilir 2. elde jazz lar 60-100 tl arası creatıve ise 250-300 tl arası satılıyor
    -diğer bir çözüm ses kartınızın dolby digital 5.1 desteği yoksa desteği olan yeni yada 2. el bir ses kartı edinmek olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

1-öncelikle ses kartınızın marka modeli nedir buraya yazın bakalım analog girişten digital 5.1 desteği veriyor mu?
    -sanırım dediğiniz şekilde yapılabilir ses sisteminizin arkasını görmeden birşey diyemem yinede 6 girişin olduğu yerde 5.1 ch gibi birşeyler yazması lazım
    -sw center ayrımını ses kartı yapar orasını düşünmenize gerek yok
    -coax bağlantı kullanacaksanız dolby digital decoder kullanmalısınız bu pahalı bir çözüm olur sıfırı yok ikinci elde jazz de 005-006 gibi yada creatıve ddts 100 olabilir 2. elde jazz lar 60-100 tl arası creatıve ise 250-300 tl arası satılıyor
    -diğer bir çözüm ses kartınızın dolby digital 5.1 desteği yoksa desteği olan yeni yada 2. el bir ses kartı edinmek olabilir

Destekleriniz için tşk.

ses kartım on board adresi yandahttp://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=diRYz5oR6oCEgWLw

eğer olursa bu anakartta olurhttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p55a-ud6_10.html

Hangi yolu izlemem daha mantıklı sizce ?

Tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebercet2006 -- 5 Ekim 2010; 14:31:52 >

• -benim görüşüme göre verilen bilgilerde öyle bir özellikten bahsedilmemiş ama sizi bu konuda yanıltmak istemem isterseniz ikinci bir konu açarak anakartınızda analog bağlantıda 5.1 dd özelliğinin olup olmadığını sorabilirsiniz
    -buna göre eğer yoksa
    1- sadece bilgisayarda kullanacaksanız
    2.el audıgy 2 zs
    sıfırda x-fi gamer ve üstü
    2-bilgisayar dışı harici bağlantı içinde kullanırım derseniz dvd player media player uydu alıcı tarzı
    decoder olabilir.
    ben olsam 2.el audiğy zs falan alırım tahminen ses sisteminiz de çok üst seviye değil fazla para harcamam tercih sizin
    -arkadaşım şuandaki sisteminiz ile analog 5.1 ses alabilirsiniz tüm yukarıdaki yazdıklarım dolby digital 5.1 ses alabilmeniz içindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 5 Ekim 2010; 14:43:27 >
  • Sizin ihtiyacınız aşağıdaki adreste görülen kablolardan. Kalite ve fiyat değişken tabi. Anakartınızın kitapçığında hangi uçları nereye bağlayacağınız açıklanmıştır. Ona göre bağlar, KMPlayer tarzı bir programla da ayarları yapıp 5.1 dinleyebilirsiniz.

http://www.kablocenter.com/v2/35mmstereorcakablo150mt-p-77.nhs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

................
    -arkadaşım şuandaki sisteminiz ile analog 5.1 ses alabilirsiniz tüm yukarıdaki yazdıklarım dolby digital 5.1 ses alabilmeniz içindir

Lütfen bilgisziliğimi mazur görün...
    benim derdim 5.1 ses almak..
    yani 6 hoporlerden ayrı ayrı ses gelmesini saglamak. (efekt ayrı, konusma ayrı vs.)

Ben 5.1 diyince ya dolby digital yada dts yapılarını anlıyordum. Analadigim kadarıyla ikiside digital.

Ama bir de analog 5.1 diye bir kavram var.

Benim mevcut yapıda 3 adet çıkışın herbiri bir ara kabloya (girişi 1 adet çıkışı 2 adet olan) girecek. Bu ara kablonun çıkıları (toplam 6 adet), benim ses sistemime girecek şekilde yapmam en doğru şekil gözüküyor.
    Bu durumda analog olarak 5.1 sesi iletmiş olacağım. Bu sekilde 6 hoporlerden ayrı ayrı ses gelmesini saglayabilirim diyorsunuz.
    Bu sekilde yapmakla digital coax tan sesi alıp analoga cevirip (bir cevirici ile) benim zaten analog olan ses sistemine girişi yapmam arasında ses kalitesi olarak fark olur mu?

Tekrar tşk.

• -vitex arkadaşımın gösterdiği kablodan 3 tane alarak analog 5.1 bağlantı yaparsınız
    - o çevirici dediğiniz şey bir decoderdir aslında mesela creatıve hts 610 gibi birşeydi bunun görevi analog 5.1 desteği olmayan amfi(amfi:mesela hi-fi ses sistemlerinin amfisi gibi) lere diğital bağlantı ile analog 5.1 desteği kazandırmaktır.yani siz zaten analog ses istiyorsunuz sesi digital alıp analog çevirici ile çevirmenize gerek yok çünkü zaten size ses kartınız analog 5.1 desteği veriyor. eğer anakartınızda sadece optic yada coax çıkış olsaydı yeşil siyah turuncu çıkışlar olmasaydı böyle bir decoder ile sisteme analog 5.1 özellik kazandırılabilirdi.
    -ses kalitesi açısından hiçbir fark toktur.
    -analog 5+1: böyle bir sistem stereo dur kırmızı beyaz iki kablo ile bağlanır genelde sub arkasında cd,aux girişi vardır bil. kullanılacaksa iki kabloda birbirine bağlanır ve stereo çıkışa dönüştürülür bütün kolonlar aynı sesi verir.
    -analog 5.1: böyle bir sistem gerçek 5.1 dir 3 kanaldan bağlanır yeşil turuncu siyah ön arka ve merkez/sub kanallarından oluşur
    digital 5.1: böyle bir sistem ses kaynağından digital 5.1 kodlanmış bir sesin bu sesi çözen ses kartı yada decodere gelmesi ve sesin çözülmesi ve 3 kanallı ses sistemine analog bağlantıdan gönderilmasi ile elde edilir
    ben teşekkür ederim yardım edebildiysem ne mutlu

• quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Lütfen bilgisziliğimi mazur görün...
    benim derdim 5.1 ses almak..
    yani 6 hoporlerden ayrı ayrı ses gelmesini saglamak. (efekt ayrı, konusma ayrı vs.)

Ben 5.1 diyince ya dolby digital yada dts yapılarını anlıyordum. Analadigim kadarıyla ikiside digital.

Evet ikisi de dijital

quote:

Ama bir de analog 5.1 diye bir kavram var.

Analog 5.1 diye birşey yok aslında. Burada söylenmek istenen sesin iletim şekli. DD veya DTS sesi ya oynatıcı cihazda (bilgisayar, DVD palyer vs.) çözüp ampliye analog olarak gönderirsiniz (sizin yapacağınız gibi) yada coax/optic üzerinden dijital olarak ampliye gönderirsiniz ampli çözer. Aradaki fark DD/DTS sesi hangi cihazın çözdüğü. Eğer ampli çözebiliyorsa dijital aktarım daha iyi ama çözemiyorsa analog aktarım da rahatlıkla yapılabilir.

quote:

Benim mevcut yapıda 3 adet çıkışın herbiri bir ara kabloya (girişi 1 adet çıkışı 2 adet olan) girecek. Bu ara kablonun çıkıları (toplam 6 adet), benim ses sistemime girecek şekilde yapmam en doğru şekil gözüküyor.
    Bu durumda analog olarak 5.1 sesi iletmiş olacağım. Bu sekilde 6 hoporlerden ayrı ayrı ses gelmesini saglayabilirim diyorsunuz.
    Bu sekilde yapmakla digital coax tan sesi alıp analoga cevirip (bir cevirici ile) benim zaten analog olan ses sistemine girişi yapmam arasında ses kalitesi olarak fark olur mu?

Tekrar tşk.

Ampliniz DD/DTS sesleri çözemediğine göre yapabileceğiniz başka bir şey yok zaten. Önceki mesajda da dediğim gibi o kablodan 3 tane alın (mümkünse daha kaliteli bir kablo tercih edin) bilgisayardan bağlayıp keyfinize bakın.

• Mesajları -THIEF- arkadaş ile aynı zamanlarda yazmışız sanırım, o gönderirken ben yazmaya başlamışım. Kendi mesajımı gönderdikten sonra sonra gördüm mesajı. Yanlış anlaşılmasın.
  • yanıtlarınız için çok tşk. Bu ses işi gerçekten sandığımdan çok daha derin..:)

kabloları alıp ilk denememden sonra basarılı/başarısız oldugumu yazarım..:)

bu arada yanlış anlamadıysam, yeni bir bir şey daha öğrendim..

örneğin DTS ile sıkıştırılmış bir müzik praçasını DVD playerımda dinlemek istediğimi ve DVD playerıma bir ampli (bunada 5.1 ses sistemi bağlı) bağlı olduğunu düşünelim.

1. senaryo
    Eğer DVD player ve Ampli de DTS desteği yok ise geçmiş olsun.. Yapacak bir şey yok..

2. senaryo
    Eğer DVD playerda DTS ses desteği var ama Ampli de DTS desteği yok ise DVD de sesi çözerek analog olarak ampli inputuna gönderirim. Zaten bu durumda artık ses artık sıkıştırılmış ses değil. Çözüldü. Ve digital veriden analog sinyale çevrilmiş oldu.Bu durumda yine gerçek 5.1 ses (yani her hoporlerden farklı ses çıkması) alabilirim.

3. senaryo
    Eğer DVD playerda DTS ses desteği yok ama Ampli de DTS desteği var ise ve DVD den digital output varsa (coax,optik) )DVD de sesi çözmeden digital doğrudan (pass through ) olarak ampli inputuna gönderirim. Bu durumda yine gerçek 5.1 ses (yani her hoporlerden farklı ses çıkması) alabilirim.

4. senaryo
    Eğer DVD playerda DTS ses desteği var ve Ampli de DTS desteği var ise çözme işlemini hangisinin yapacağını ben belirleyebilirim. Gerçi bunu nasıl yaparım bilmiyorum. Bu durumda yine gerçek 5.1 ses (yani her hoporlerden farklı ses çıkması) alabilirim.

Ben şimdiye kadar DTS ile kodlanmış bir müziği dinleyebilmek için hem source(video player,pc) kısmında, hemde ampli kısmında DTS ses çözücüsünün mutlaka bulunması gerektiğini düşünüyordum. Ama anladığım kadarıyla durum farklı.

Sn vitex,
    "Ampliniz DD/DTS sesleri çözemediğine göre yapabileceğiniz başka bir şey yok zaten." demişsiniz.
    Benim aplimin üzerinde digital hiç bir input yok. Yani tüm girişler analog. arkasında girişler 3 ana bölümde 6 adet giriş için 5.1 girişi denmiş. 2 adet ayrıcana giriş var. bunlara stereo denmiş. bir de aux girişleri var ayrıca.
    Benim sormak istediğim, eğer bir amplide digital giriş yok ise, doğal olarak bu ampli DD ve DTS çözemez mi dmek bu?

Hepinize emeklernizi için tekrar çok tşk.
    valla hakkınızı helal edin.

• Sayın zebercet2006,
    Olayı doğru anlamışsınız, senaryolarınız genel anlamda doğru.

quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Ben şimdiye kadar DTS ile kodlanmış bir müziği dinleyebilmek için hem source(video player,pc) kısmında, hemde ampli kısmında DTS ses çözücüsünün mutlaka bulunması gerektiğini düşünüyordum. Ama anladığım kadarıyla durum farklı.

Bu söylediğiniz de doğru ancak küçük bir ekleme yapalım; oynatıcı sesi çözmeli yada SPDIF (coax/optik) üzerinden çözmeden aktarabilmeli. Anfi tarafında ise, ya SPDIF üzerinden gelen sesi çözebilmeli yada 5.1 analog ses girişi olmalı (her amplide olmayabiliyor). Yani oynatıcı çözemiyorsa aktaracak, aktaramıyorsa çözüp 6 kanal gönderecek (bazı oynatıcılar çözüp 2 kanal gönderebiliyor). Aynı şey ampli tarafı için de geçerli.

quote:

Sn vitex,
    "Ampliniz DD/DTS sesleri çözemediğine göre yapabileceğiniz başka bir şey yok zaten." demişsiniz.
    Benim aplimin üzerinde digital hiç bir input yok. Yani tüm girişler analog. arkasında girişler 3 ana bölümde 6 adet giriş için 5.1 girişi denmiş. 2 adet ayrıcana giriş var. bunlara stereo denmiş. bir de aux girişleri var ayrıca.
    Benim sormak istediğim, eğer bir amplide digital giriş yok ise, doğal olarak bu ampli DD ve DTS çözemez mi dmek bu?

Hepinize emeklernizi için tekrar çok tşk.
    valla hakkınızı helal edin.

Aslında bu söylediğim daha çok bir varsayımdı. Eğer DVD'li bir ses sistemi ise kendi oynattığı DVD lerde sesi çözebilir ancak dışardan dijital ses almayabilir. Ama normal bir ampliyse ve dijital girişi yoksa DD/DTS sesi çözmesi beklenmez zaten. Burada sesi bilgisayardan aktaracağınıza ve ses sisteminizde dijital giriş olmadığına göre, dediğim gibi başka yapabileceğiniz birşey yok.

• sağolun..

benim ses sitemim VESTEL HT-728DT .
    resimlerini ekledim.

sizlerden ogrendiğim kadarıyla benimkinin arkasında digital giriş maalesef yok.
    Dolayısıyla bu ses sistemi için kesinlikle DTS, Dolby Digital ses çözümünden veya DTS, Dolby Digital desteğinden bahsedilemez. Yanılıyormuyum?
    Bu ses sistemi ancak kendisine gönderilen analog sinyalleri alabilir zaten analog sinyallerde sıkıştırma formatı (dts,dd gibi) ile gönderilmez.

Benim amacım da zaten bu ses sisteminden, ses kaynağından (pc, dvd player) bağımsız gerçek 5.1 ses alabilmek.

Benim bu ses sistemi için şu an kullanmayı düşündüğüm ses kaynağı 2 adet.

1-) Pc den ses kartı ile (asus p5q3)
    2-)LCD tv (samsung c650)

PC den sea kartı ile aktarım için en uygun methodun 3 adet bir ucu 3,5 jack diğer taraftaki 2 ucu rca(kırmızı/beyaz) olan kablo olduğunu netleştirdik. Ve ben bu şekilde gerçek 5.1 ses alabileceğim.
    Yeterki oynattığım film 5.1 destekli olsun. Yazılımım bunu çözsün. ve ses kartındaki 3 adet analog çıkıştan göndersin. Bundan sonra 6 hoperlorden farklı ses gelecek, aynı değil. Buraya kadar doğru mu?? :))

LCD TV arkasında ise çıkışlar şöyle
    -optik(digital)
    -coax (digital)
    -kulaklık çıkışı (analog-3,5-stereo muhtemelen)
    -scart (buaraya bir tane scart rca çevirici takıp(2 adet rca çıkışlı beyaz kırmızı), konumunu output yapınca herhalde stereo alırım diye düşünüyorum.)

Sorum şu...
    Amplinin arkasını gördünüz..
    benim LCD Tv yi bağlarken kulaklık veya scarttan çıkış alıp (bu çıkışlar muhtemelen stereo) ve çıkışları altı adet kabloya çevirsem (bir ara kablo ile) ve bu altı ucu amplinin arkasındaki 5.1 lik bolume taksam ben gercek 5.1 ses alabilirmiyim. Yoksa bu teknik olarak imkansız mı?
    İmkansız ise benim LCD tv den gerçek 5.1 ses almam için hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

Şimdiden tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebercet2006 -- 6 Ekim 2010; 14:14:29 >

• zebercet2006 arkadaşım
    direk sorunuza cevap vereyim
    -lcdtv nizi uydu alıcı yada dvd player ile kullandığınızı varsayıyorum
    -burada tercih edileck şey sesi lcd den mi yoksa ana kaynaktan mı almanız gerktiğidir
    -ses her zaman yapılabiliyorsa ana kaynaktan alınmalıdır. sesi önce lcd ye aktarmak ve sonra yeniden lcd den ses sistemine aktarmak seste kayıplara neden olabileceği unutulmamalıdır. yani ben size mümkünse ana kaynaktan direk ses sistemine bağlantı yapmanızı tavsiye ederim
    -eğer lcd ana kaynağa scart ile bağlı ise scart stereo ses ilettiğinden dolayı lcd ye nasıl bağlarsanız bağlayın analog 5.1 değil ancak analog 5+1 ses yani stereo sesi 5 kanala dağıtılmış alırsınız her kanaldan aynı ses gelir
    -eğer lcd ana kaynağa hdmı kablo ile bağlı ise bu kablo görüntüyü full hd ye kadar hemde sesi 7.1 e kadar aktarabildiğinden hdmı li bağlantıda ses sistemini lcd ya bağlayarak analog 5.1 ses alabilirsiniz
    -bu yöntemlerden başka eğer ana kaynağınızda component çıkış yani 6 kablo ile bağlayabileceğiniz yada analog 5.1 (dvd player larda olabilir) çıkış varsa anakartınızın çıkışı gibi bunun dışında anakartınızdaki gibi optik/coax digital çıkış varsa digital decoder kullanarak direk ses kaynağından digital 5.1 çıkış alarak bağlantı yapabilirsiniz
    -eğer dvd player yada diğer kaynakların hangi kaynağa bağlantı yapılacaksa çıkışlarını burada belirtirseniz uygun bağlantı için yardımcı oluruz
    -biraz karışık oldu ama umarım açıklayıcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 6 Ekim 2010; 22:58:47 >

• sağolun hocam...

ben aslında durumu şöyle açıklıyayım.
    1-) LCD TV den direkt çıkış almak istememin sebebi şu.
    Bende samsung c650 serisi LCD TV var. mkv player TV nin içine gömülü durumda. Aynı zamanda TV de DVB-C(mpeg4) HD tuner de var. Teledünya HD yayınlarını herhangi bir receiver veya set top box kullanmadan izliyorum.
    Şimdi gerek bu TD de bulunan hd yayınlar, gerek oynattığım mkv dosyaları dolby digital 5.1 ile encode edilmiş. TV bunları decode edebiliyor. Benim bunları, bendeki analog girişli 5.1 sistemle dinleyebilmem için LCD ten çıkış almam gerekir diye düşünüyorum.
    Anladığım kadarıyla stereo alınan bir ses çıkışı sadece, 5+1 yani 6 adet kolonun herbirinden aynı ses gelmesi şeklinde dinlenebiliyor.5.1 kesinlikle olmuyor.

2-) dvd player olara resimdeki vestel dvd-r 500 cihazını kullanıyorum. bunda da ses çıkışı olarak kırmızı/beyaz strereo çıkış ve digital coax,optik çıkışlar var. Bir de scartlar var ama ses için kullanılabilirmi bilmiyorum...
    Anladığım kadarıyla burada da 5.1 ses almak istiyorsam dvd üzerindeki digitak çıkışlardan birinden çıkış alacağım, bir tane digital-analog decoder ile decode işlemini yapıp, ses sistemindeki 6 adet analog rca girişine giriş yapıp gerçek 5.1 ses elde edebileceğim.

3-)önceki mesajlarınızda ".......ses kartınız analog girişten digital 5.1 desteği veriyor mu??" diye bir soru sormuştunuz.. Bu ne demek? Açabilirseniz sevinirim.

Tşk.

• zebercet arkadaşım bir soru soracağım
    -lcd tv nizin arkasında component çıkış olmalı (kırmızı mavi yeşil) yani yani 2 ucu kırmızı 2 ucu beyaz 3 er kablo ile lcd nizden çıkış alabilecekseniz eğer lcd niz 5.1 decode edebiliyorsa tahminimce bu şekilde olacaktır ben hiç böyle bir çıkıştan ses almadığım için bilmiyorum. bu işler deneye deneye bağlaya bağlaya oluyor ben deneyerek ve araştırarak öğrendim.
    - bence siz önce lcd tv nizin 5.1 e decode edip etmediğini öğrenin
    ediyorsa component bağlantıyı deneyin
    etmiyorsa digital decoder almaktan başka çareniz yok
    -dvd player ise digital bağlantıdan başka 5.1 desteği yok ancak 5+1 ses alırsınız ancak dvd player değiştirmeyi düşünürseniz hdmı çıkışlı yada direkt 3 kanallı analog 5.1 (ses kartı gibi) çıkışı olan dvd player edinebilirsiniz
    (http://www.circuitcity.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=5705382&SRCCODE=CCDAFFL&cm_mmc_o=-ddCjC7BBTkw**%20**zuubkbzfwlCjC-d2CjC-uu&id=k3736&sessionid=gan_700346770 )
    acaba lcd tv niz bu mudur bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 7 Ekim 2010; 12:26:34 >

• quote:

zebercet arkadaşım bir soru soracağım
    -lcd tv nizin arkasında component çıkış olmalı (kırmızı mavi yeşil) yani yani 2 ucu kırmızı 2 ucu beyaz 3 er kablo ile lcd nizden çıkış alabilecekseniz eğer lcd niz 5.1 decode edebiliyorsa tahminimce bu şekilde olacaktır ben hiç böyle bir çıkıştan ses almadığım için bilmiyorum. bu işler deneye deneye bağlaya bağlaya oluyor ben deneyerek ve araştırarak öğrendim.
    - bence siz önce lcd tv nizin 5.1 e decode edip etmediğini öğrenin
    ediyorsa component bağlantıyı deneyin
    etmiyorsa digital decoder almaktan başka çareniz yok
    -dvd player ise digital bağlantıdan başka 5.1 desteği yok ancak 5+1 ses alırsınız ancak dvd player değiştirmeyi düşünürseniz hdmı çıkışlı yada direkt 3 kanallı analog 5.1 (ses kartı gibi) çıkışı olan dvd player edinebilirsiniz
    (http://www.circuitcity.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=5705382&SRCCODE=CCDAFFL&cm_mmc_o=-ddCjC7BBTkw**%20**zuubkbzfwlCjC-d2CjC-uu&id=k3736&sessionid=gan_700346770 )
    acaba lcd tv niz bu mudur bilgilendirirseniz sevinirim

Hocam TV nin linki altta yer alıyor...
    http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=HQ&CttFileID=2849876&CDCttType=UM&ModelType=N&ModelName=LE32C650L1W&VPath=UM/201003/20100302143500531/BN68-02558A-00L06_0217.pdf

Ben component çıkıştan sadece görüntü gönderebileceğimi sanıyordum. Bu dediğiğinize göre analog ses te taşıyabilirim.
    Verdiğim linke bakarsanız benimkinde de component (girişmi çıkışmı bilmiyorum) var. Fakat sizin gönderdiğinizden linkten yapı olarak farklı. sizin gönderdiğiniz LN serisi. benimki LE serisi...

Sağol Hocam..

• zebercet 2006 arkadaşım
    -şuan lcd tv nizin arka bölümünü inceledim görülüyor ki ses sisteminizi lcd tv nize yada dvd player inize hiçbir şekilde analog 5.1 bağlayamıyorsunuz ancak sadece 5+1 olur
    -eğer illaki 5.1 istiyorum derseniz
    1-ya harici bir decoder alıp (hem optik hem coax çıkışlı) sesi optik ile lcd ye coax ile dvd player e bağlar görüntü içinde dvd player ın görüntüsünü scart ile aktarırsınız .scart ile stereo ses de gelebileceğinden tv sesini kısarsınız yani kapatırsınız.
    2- ecuz ev sinema paketlerinden alırsınız.görüntüyü hdmı üzerinden seside optik ile bağlarsınız sorunsuz olur digital 5.1 dahi ses alırsınız seçim sizin.
  • quote:

zebercet 2006 arkadaşım
    -şuan lcd tv nizin arka bölümünü inceledim görülüyor ki ses sisteminizi lcd tv nize yada dvd player inize hiçbir şekilde analog 5.1 bağlayamıyorsunuz ancak sadece 5+1 olur
    -eğer illaki 5.1 istiyorum derseniz
    1-ya harici bir decoder alıp (hem optik hem coax çıkışlı) sesi optik ile lcd ye coax ile dvd player e bağlar görüntü içinde dvd player ın görüntüsünü scart ile aktarırsınız .scart ile stereo ses de gelebileceğinden tv sesini kısarsınız yani kapatırsınız.
    2- ecuz ev sinema paketlerinden alırsınız.görüntüyü hdmı üzerinden seside optik ile bağlarsınız sorunsuz olur digital 5.1 dahi ses alırsınız seçim sizin.

Çok tşk. verdiğiniz bilgiler için..

digital girişli yeni nesil 5.1 ses sistemi almak istesem (DVD,video player olmadan) tavsiye edebileceğiniz kucuk boyutlu ses sistemleri var mı?

Ben bunu film izlerken kullanmayı hedefliyorum..
    Kullanacağım salon yaklaşık 35m2. Zaten sesini cok da acma sansim yok..
    amacım ortlama kaliteye sahip 5.1 bir ses elde etmek..

Tşk.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.