< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 2 Nisan 2021; 22:25:54 > |
bu sene sıralamalar nasıl gelir sizce (3. sayfa)

-
-
Bu kadar iyimser olma be hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
19,76 gibi yani biraz 20’ye yakın -
1- İnsanlar 1.5 yıldır eve hapsolmuş durumda. Gençlerin büyük çoğunluğu bunalıma girdi, herkes ailesiyle kavga etmeye başladı. İlk başlarda insanlar okulda harcadıkları vakti ders çalışmaya ayırırken artık herkes sosyalliğin eksikliğini çekmeye başladı ve bu da ders çalışmalarını etkiledi.
YANİ HERKES EVDE HARIL HARIL DERS ÇALIŞIYOR DİYE BİR ŞEY YOK. TAM TERSİ KÖTÜ ETKİLENEN DE BÜYÜK BİR KİTLE VAR. OKUL/DERSHANE İNSANLARA SOSYALLİK VE REKABET SUNUYORDU. BU 2 ŞEY SINAV İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.
2- Bu maddeyi de pek mantıklı bulmuyorum. Her sınav sisteminde ilk sene afallama olur ancak sonraki seneler öğrenciler artık sistemi çözdü sınav çok kolay anlamına gelmez. TUS yıllardır yapılıyor, o zaman herkes derece yapardı ?
3- Bu dediğin doğru youtube büyük nimet ancak yine okulda yüz yüze verimli bir şekilde işlenen dersin yerini tutmuyor. Yine de kaynakların artmasının rekabeti arttırdığı bir gerçek.
4- Evet bu doğru. Bilgisayar mühendisliğinin yükselişinin sebeplerinden birisi de bu mesela. İnsanlar yurtdışına çıkabilmenin yollarını arıyor daha 17-18 yaşlarında.
Benim bu sene sıralamalarla ilgili genel yorumum da 2020'den daha iyi 2019'dan kötü geleceği yönünde. Eğer eleyici bir TYT ve Orta-Zor arası bir AYT MAT gelirse 2019'a yakın gelecektir sıralamalar. 12. sınıflardan çalışmayı bırakan çok fazla insan var çünkü bu çocuklar 4 yıllık lise hayatının 2 yılını evde geçirdiler, bu ciddi psikolojik şeylere yol açar. Seneye dershaneye yazılırım korona biter rahatça hazırlanırım diye düşünen çok fazla insan olduğunu tahmin ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 3 Nisan 2021; 10:48:20 >
-
Pandemide çok çalışan da var rehavete kapılan da. Kısıtlı gözlem olanaklarınızla tüm öğrencilerin adına karar vermek yanlış. Geçen seneki gibi kolay sınav olursa 2020×3 bile olur. Ama ösym önümüze boru gibi sınavı koyarsa kaçacak delik ararız. Her zamanki gibi kartlar ösymnin elinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sınavı gormeden bunlari konusmaniz o kadar boş ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1'e katılıyorum. 2020'de dershanemde kabataşlı birçok öğrenci vardı ve hiçbiri neredeyse formunu kaybetmedi pandemi başlayınca. ilk 10k tam odaklanmış olduğu için oralarda çok oynama olmadı ama 10k-50k arasındaki öğrencilerde baya bir oynama gördüm. pandemi olmasa 20k içine girecek insanlar 40k-50k arasında takıldı.
ayrıca diğer dediklerinize de katılıyorum. 2018'de kolay olup sonuçların bu kadar iyi gelmesinin bir sebebi de o dönem piyasada kitap yoktu. ygs-lys kitaplarının kapaklarını değiştirip tyt-ayt yazıp koymuşlardı piyasaya.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X