bu sene bana biz daha yakiniz sampiyonluga gibi geldi daha cok erken olsa da
Ozellikle bu 6+0+4 kurali ve yapilan transferler ve bizim yuksek ihtimal Avrupa'da yarisamayacak olmamiz uzerine gelisti bu dusuncem
sizin fikirlerinizi merak ediyorum
Galatasaray yine favoridir bence, kadro kalitesi daha yüksek ama belli olmaz tabii futbol bu.
Son 10 hafta kalana kadar yine belli olmaz diye düşünüyorum
Kasımpasha.
Besiktas Önder Özenle cok buyuk bir adim atti bence iyi transfer , calismalar da yapiyolar ama sampiyonluk sansi gormuyorum pek sonlara dogru duserler yine
Neden şampiyonluğa daha yakınsınız bi söyler misin ? Şu an dışarı çık , 100 tane GS ve FB harici bi takım taraftarına sor , yine %80-90 Galatasaray-Fenerbhaçe ikilisinden Galatasaray daha yakın diyecekler.
6+0+4 gelse gelmese de favori biziz.
Drogba + Sneijder'in performansları daha artacak.Bizim kadromuz her türlü daha iyi.Fenerbahçe'de Sow , Yobo , Volkan , Gökhan Gönül hariç gerisi vasat oyuncular. Melo , Selçuk , Drogba , Sneijder , Chedjou , Muslera , abartıldığı kadar olmasa da Burak , yeter de artar bu sene de şampiyonluk için.
Benim şampiyonluktan kuşkum yok , zaten çoğumuz şampiyonluktan ziyade Avrupa'da başarıyı düşünüyoruz.Ama onu da 6+0+4 ile engelleyecekler büyük ihtimal.
Bu sene galatasaray'ın işinin ben de daha zor olduğunu düşünüyorum. Geçen seneki kadroya takviye yapmayı bırakın, şu aptal yabancı kuralı yüzünden kaliteyi bile koruyamıycaz gibi görünüyor. Buna, Avrupa'da yarışmayan rakipleri de eklersek işimiz daha zor. Ancak iki yıldır 9 -10 puan farklarla şampiyon olduğumuz gözden kaçmamalı. Yani hala şampiyonluğun ilk favorisi GS'dır.
6+0+4 bizi ligde etkilemez.Çünkü yerli kadrosu olarak da çok iyiyiz, sakatlık olmazsa. Selçuk,Hamit,Burak ve Semih'in kalitesi ortada zaten. Bunun yanında Erman,Emre,Hakan,Gökhan,Sabri... hepsi Süperlige yetecek yetenekte oyuncular. Sadece Avrupa biraz etkileyebilir ama ben bu sezon 4. yıldızı takacağımıza inanıyorum.
9-10 puan fark olmaz bu sezon ama yine biz şampiyon oluruz tahminimce
31,haftada şampiyonlugumuzu garantileriz.
1. Fenerbahçe ya da Galatasaray olacak 3. ise Kasımpaşa ya da Beşiktaş
Geçen seneden daha zevkli bir lig olsun da
quote:
Orijinalden alıntı: Arresst
quote:
Hayaller hayaller Şampiyonluk şansı en az %80 Galatasaray lehine.Fenerbahçe'yi favori gören ancak Fenerbahçe taraftarı olabilir, başkası olamaz.
Eğer melove sol bek transferini adam akıllı halledebilirse yönetim (kuşkuluyum biraz ) yine şampiyon biziz
quote:
Orijinalden alıntı: trybskts
quote:
Hayaller hayaller Şampiyonluk şansı en az %80 Galatasaray lehine.Fenerbahçe'yi favori gören ancak Fenerbahçe taraftarı olabilir, başkası olamaz.
%80 ? Bu kadar taraflı bakma olaya. Yabancı statüsüne göre kadro kur desem Gökhan, Arda gibi adamlar gelse falan dersin ya da, daha önce gözden çıkardığın Ceyhun, bu sezon sövdüğünüz Hamiti yazarsın.
Ligin en kaliteli kadrosu Galatasaray'da.Öncelikle bunu unutmamak lazım ve iki yıldır da ligi domine ettikleri gerçek.Süper Final zımbırtısı olmasa 9 puan fark ile şampiyon olacaklardı.Bu yılda fark 10.Ama şu var Galatasaray'ın her ne kadar kadrosu çok iyi olsa da 6+0+4 kuralına uyum sağlamakta zorlanacağını düşünüyorum.Geçen yıl yedekten girip oldukça iyi işler yapabilen Amrabat mesela ideal maç kadrosunda olamayacak.Dany'ninde kendine yer bulması çok zor.Semih-Selçuk-Burak gibi 3 tane çok kaliteli yerlisi var Gs'nin ama diğer yerlilerinin kalitesi soru işareti.Her şeye rağmen Fatih Terim faktörünü de unutmamak lazım.Galatasaray'ın son 2 yılda olduğu gibi en büyük artısı."Winner" bir hoca.Kriz ortamlarından daima faydalanmasını bilir.
Fenerbahçe ise kadro kalitesi olarak Galatasaray'dan bir tık aşağıda ve forvet sorununu çözmezse kadrosu hala yetersiz.Ama homojenize dağılmış yerli kalitesi,Avrupada maç yapmayacak olması,oyuncuların tamamen lige konsantre olacak olması,6+0+4 konusundaki esnek olabilecek yapısı büyük artıları.Tabii Ersun Yanal ile birlikte gelecek yeni oyun felsefesine alışmaya çalışmak ya da Ersun Yanal'a alışmaya çalışma sürecide Fener için sıkıntılı geçecektir.Ersun Yanal aşısının tutup tutmayacağı belli değil ciddi sıkıntı.
Beşiktaş ise Önder Özen yatırımıyla ciddi bir hamle yaptı.Ama onlarında şimdilik kadro zaafiyeti Fener ve Galatasaray'dan fazla.Sağ bek,kaleci,forvet,ön libero hatta sol bekte bile sıkıntı var diyebiliriz.Üstüne stad konusu belli olsa bile Olimpiyat stadı tercihi Beşiktaş'ın rakip-hakem üzerinde uygulayacağı seyirci baskısını azaltacaktır.Bir de Olimpiyat stadının fiziki koşulları Beşiktaş'ın oyun stiline bile engel olabilir.
Bursaspor ise Şl ön elemesini geçmesi zor ama en kötü Uefa Avrupa Liginde devam edecekler.Bu tempoyu sürdürebilecek kadro genişliğinin olduğunu düşünmüyorum.Geçen yıl Batalla'nın üzerine çok yük binmişti.Yine öyle olursa Batalla bu sefer o yükü kaldıramaz,sistem çöker.
Kasımpaşa ise tam sürpriz yumurta.Toplama kadro olmalarından dolayı kendilerinin şampiyonluk konusundaki şanslarını zayıf görüyorum.Üstüne bir de Avrupa Liginde mücadele edecekler.
Favori hala Gs ama Cardozoyu alan Fener en az rakibi kadar güçlü olur ve yarışı sonuna kadar sürdürür.
quote:
Orijinalden alıntı: Allâme
quote:
Orijinalden alıntı: trybskts
quote:
%80 ? Bu kadar taraflı bakma olaya. Yabancı statüsüne göre kadro kur desem Gökhan, Arda gibi adamlar gelse falan dersin ya da, daha önce gözden çıkardığın Ceyhun, bu sezon sövdüğünüz Hamiti yazarsın.
geçen sezon 10, ondan önceki sezon 9 puan fark atarken yabancı kontenjanı neydi?
6+0+4 gelse gelmese de favori biziz. Bizim kadromuz her türlü daha iyi.Fenerbahçe'de Sow , Yobo , Volkan , Gökhan Gönül hariç gerisi vasat oyuncular.
Vasat tanimin nedir? Adamlar defansa Alves ve Kadlec'i aldilar. Bizim Eboue, Riera ve Dany tribünde olacagi icin vasatin altinda (Balta, Sabri, Zan) oyuncularla cikabiliriz maclara.
Orta sahada Emre, Alper, Salih, Meireles gibi (bence vasat olmayan) kaliteli oyunculari var. Herhangi bir sakatlik/ceza/formsuzluk durumunda veya oyun icerisinde degisiklik gerektiginde (bizim aksimize) alternatifleri hazir.
Tek sorunlari hücum kanatlari olabilir. Kuyt, Sow, Webo üclüsünde ben bu sene düsüs bekliyorum. Alternatifleri de (Stoch, Krasic) formsuz.
Ama genel olarak bakarsak bizim yabanci siniriyla bogustugumuz bu sezonda, Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Kadlec, Emre, Alper, Meireles, Kuyt, Sow, Webo kadrosu cok ama cok saglam bir kadro. Takim olabilirlerse sampiyonlugu rahatlikla alabilirler.