Şimdi Ara

Bu sayılar ne anlama geliyor? [Matematik]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     Bu sayılar ne anlama geliyor? [Matematik]
    [/simage]

2 nin üstündeki 7 den 3 ün üstündeki 5 den yani yukardaki küçük sayılardan bahsediyorum.

Edit: Göremiyorsanız burdanhttp://hizliresim.com/7PbyL5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dubbio -- 14 Ekim 2015; 18:33:11 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyondBend -- 14 Ekim 2015; 18:30:38 >
  • Şakaysa hiç komik değil gerçekse çok komik
  • Bir tane insan evladı çıkıp adam gibi cevap verecekmi merak ediyorum.
  • Kaynaşmış sayılar onlar. 2'ler bir araya gelmiş ve büyük bir organizma oluşturmuş. Alttaki 2 dış görünümü oluşturmakla beraber sayının tipini gösterir. Bu 2 iç tabakaları oluşturan 7'yi koruyor. 7, iç tarafta bulunan ve asıl işi yapan, 2'yi yöneten sayıdır.Uygun yöntemler ile o sayıyı parçalayabiliriz. Ancak bu sayılar ayrılmak istemeyeceğinden(çünkü ayrılırlarsa hayatta kalamazlar) 2.2.2.2.2.2.2 şeklinde birbirlerine noktalar ile tutunurlar. Bu noktalar onların birbirine bağlılığının en büyük göstergesidir. Biraz daha ayrıntıya inerdim de, sen bunları kavra diğer sayılara da gelirim. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDoctortw

Kaynaşmış sayılar onlar. 2'ler bir araya gelmiş ve büyük bir organizma oluşturmuş. Alttaki 2 dış görünümü oluşturmakla beraber sayının tipini gösterir. Bu 2 iç tabakaları oluşturan 7'yi koruyor. 7, iç tarafta bulunan ve asıl işi yapan, 2'yi yöneten sayıdır.Uygun yöntemler ile o sayıyı parçalayabiliriz. Ancak bu sayılar ayrılmak istemeyeceğinden(çünkü ayrılırlarsa hayatta kalamazlar) 2.2.2.2.2.2.2 şeklinde birbirlerine noktalar ile tutunurlar. Bu noktalar onların birbirine bağlılığının en büyük göstergesidir. Biraz daha ayrıntıya inerdim de, sen bunları kavra diğer sayılara da gelirim. İyi günler.

Bu neyin kafası😨

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollsen Allah'a havale ediyorum değilsen olayı açıklayayım.

Exp.

2 üzeri 7
    2*2*2*2*2*2*2 demektir yani alttaki sayıyı üstteki kadar kendi ile çarp diyor.

Git şenol hoca falan izle rasyonel sayılar, üslü ifadeler kaçıncı sınıfsın sen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU YAZANLAR NE ANLAMA GELİYOR
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaynaşmış sayılar onlar. 2'ler bir araya gelmiş ve büyük bir organizma oluşturmuş. Alttaki 2 dış görünümü oluşturmakla beraber sayının tipini gösterir. Bu 2 iç tabakaları oluşturan 7'yi koruyor. 7, iç tarafta bulunan ve asıl işi yapan, 2'yi yöneten sayıdır.Uygun yöntemler ile o sayıyı parçalayabiliriz. Ancak bu sayılar ayrılmak istemeyeceğinden(çünkü ayrılırlarsa hayatta kalamazlar) 2.2.2.2.2.2.2 şeklinde birbirlerine noktalar ile tutunurlar. Bu noktalar onların birbirine bağlılığının en büyük göstergesidir. Biraz daha ayrıntıya inerdim de, sen bunları kavra diğer sayılara da gelirim. İyi günler.

Low bunla uğraşanına adama yardım erdeme işsiz T+T Ç+Ç veya farktan çift bulacak kardeş

• basım hatası kardeşim aslına 27+35 37-24 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisdicen

quote:

Low bunla uğraşanına adama yardım erdeme işsiz T+T Ç+Ç veya farktan çift bulacak kardeş

Bro o üslü sayilardan bahsediyor.daha T-Ç değil .üstteki sayilari soruyo😯

• quote:

Orijinalden alıntı: aykt07

quote:

Bu neyin kafası😨

Tamam o halde biraz daha derine gideyim olay anlaşılsın. A şıkkından gidelim hadi.
    2^7+3^5, şimdi 2^7 ve 3^5'i ayrı ayrı ele alalım;

2^7=2.2.2.2.2.2.2 bu organizmanın en küçük parçaları. Biz bunu birleştirmek için matematikteki çarpma işleminden faydalanırız. Burada bulunan 7 tane 2'yi çarptığımız zaman karşımıza 128 sayısı çıkar. Bu dursun elimizde. 3^5'i de aynı şekilde yaptığımız zaman 3.3.3.3.3= 243 sayısını elde ederiz. 128 sayısına tekrar geri dönersek soruda bize çiftlik ve teklikten bahsetmiş. Bunlar sayının kararlılığını belirler. "çift" dediği sayılar olumlu(pozitif) olmaya yatkındır.Bunu elde ettiğimiz 128 sayısının son rakamına bakarak anlayabiliriz. (0,2,4,6,8 çift; 1,3,5,7,9 tektir.) Yani 128 çift bir topluluktur. 243'e geldiğimiz vakit son rakamının 3 olduğunu görüyoruz. Yani tektir. Bu iki sayıyı topladığımızda ise elde ettiğimiz sayı 371'dir. Bu toplama işlemini ise daha büyük ve gelişmiş bir birliktelik olarak düşünebilirsin. Elde ettiğimiz büyük birlikteliğin son rakamı 1 yani tek sayıdır.

Bu kadar hikaye kısmı yeter. Şimdi ilk önce bilmen gereken şey, bu işlemleri yapmadan tek ve çift olayını anlayabiliriz. İlk öğrenmen gereken şey dış katmanın buradaki asıl işi yaptığıdır. İç katman bize tek ya da çift olacağı hakkında bilgi veremez çünkü sayının içini açıp göremeyiz. Ancak dış katman bağıra bağıra söyler bunu bize. Eğer dış katman(alttaki sayılar) tek ise o sayı bütünü (3^5) tektir, çift ise (2^7 ) çifttir.

Bundan sonra bilmen gereken şey ise sayı bütünlerinin biribiri ile nasıl ilişki yaptığını anlayabileceğimiz bir formülün olduğudur.
    1. sayıya a, ikincisine b der isek,

a=çift
    b=çift için;

a+b= Çift
    a-b= Çift

a=çift
    b=tek için;

a+b=tek
    a-b=tek

a=tek
    b=tek için;

a+b=çift
    a-b=çift

Bunlar işin temeliydi. Daha ilerisini öğrenmek için Teknofem, Hocalara Geldik, Ekol hoca, Şenol hoca gibi kanallardan izleyerek öğrenebilirsin.

• Uslerin önemi yok diye hatırlıyorum tek çiftte

• Adam üslü sayıları ilk defa görüyor. Şaka gibi.
    Kardeşim sen ilkokul okumadın mı?
    Sen nasıl ilkokuldan mezun oldun?
    Sen nasıl lise okuyorsun?

12 sene okuyupta hiçbir şey bilmeyen insanlar var inanilmaz.
    12 senenize yazik!
    Öğretmenlerinizin emeğine yazik!

Bence troll olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p-216 -- 14 Ekim 2015; 19:29:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wendez2

Adam üslü sayıları ilk defa görüyor. Şaka gibi.

12 senenize yazik!

Bence troll olabilir.

Trol olduğunu hiç sanmiyorum 😟https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110786948&p=1#110786948

• quote:

Orijinalden alıntı: wendez2

Adam üslü sayıları ilk defa görüyor. Şaka gibi.

12 senenize yazik!

Bence troll olabilir.

Konu dışını birbirine katan adam buradakileride birbirine katmak istiyor sanane bilmiyor bilmiyor sanane belki bölüm değiştirdi matematik öğrenmek istiyor sanane?

• Bunu bilmiyorsan allah yardımcın olsun

• kızgınjapon K kullanıcısına yanıt
    İlkokulda öğrenmesi gerekirdi.
    Ayrica polemik yaratmaya çalişma troll.

Blok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.