Şimdi Ara

Bu saatten sonra GTX480 AMP! mı yoksa GTX570 mi tercih edilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yakın zamanda ekran kartı almayı düşünüyorum ama karasız kaldım, forum ahalisine bir danışayım istedim.
    Aslında Ati 69xx serisini de bekleyebilirim ama başlıktaki kartların ikinci elini bulursam da kaçırmayayım istiyorum.

Soru açık ve net: ikinci el 625-650 civarına GTX480 AMP! mı almak daha mantıklı yoksa GTX570 mi?

Aslında çoğu kişinin diyeceği gibi GTX570 daha mantıklı görünüyor (ısınmama, az güç tüketimi, revize işlemci vb.), ama bellek bit miktarı ve ROP sayısındaki eksiklik kafama takılıyor.

Açıkçası kafamdaki tezleri çürütecek yandaş arıyorum

Fikirlerinizi ve sebeplerini lütfen ATI-Nvidia meselesine dönüştürmeden yardımcı olursanız memnun olacağım.

• bu durumda ısı ve gürültü önemlidir bana göre, 480amp derim ucuza bulabiliyorsan.

amp bu iki sorunu çözer güç tüketimi haricinde, bellek miktarı ve bant genişliğinden de artısı olur derim.
  • ikinci el amp 625tl civarına alinabilir bence.
  • GTX 570 almalısım.
  • Sessizlik ve güçtüketimi probleminiz yoksa,anakart-psu uygunsa ben size iki tane gtx 460 satayım aynı fiyata. SLI ile saydığınız kartları geçin perf. olarak.
  • 1 hafta bekle, sonra sonuclara gore karar ver.
  • cevap açık net gtx570
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 8800gt bu sisteme olur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yahu cevap nasıl açık ve net oluyor ya hiç bakmadınız test sonuçlarına ya da sizin için direk 5>4 ten olayı geçerli olduğunda bu kadar kesin konuşuyorsunuz
    bugün 4-5 saatir bende aynı sorunun cevabını arıyorum.Gtx 480düz versiyonu 550 ytlye kadar bulunuyor şu an forumda çeşitli diğer sitelerdede.Gtx 570 fiatına bakacak olursakhttp://www.teknofiyat.com/?search=gtx++570&altlimit=&ustlimit= en ucuz 800 ytl ikinci elide dogal olarak yok.Gtx 560 çıkacak deniyor her halukarda 480 den ve 570 den kötü bir kart olacagı garanti ayrıca testlere bakacak olursak 1. gtx 580 2.gtx 480 3. gtx 560 ortalaması çıkıyor yanlışsam düzeltin.Oyunların sesini bastıran bir ekran kartı duymadım gürültüden o kadar rahatsız olmam.O yüzden bence 2.el 480 şu an için en mantıklısı gibi duruyor.Arada neredeyse 300 ytl oynuyor.300ytl verip aldığımız şey daha mı perfonmanslı tabi ki değil,daha mı az güç tüketiyor aradaki 300 ytl yi çıkartacak kadar tabii ki değil.bence 2 el 480 umarım bu yazıdan sonra 480 lerin piyasası artmaz (bide nasıl etkili olabildim mi :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: easymen

yahu cevap nasıl açık ve net oluyor ya hiç bakmadınız test sonuçlarına ya da sizin için direk 5>4 ten olayı geçerli olduğunda bu kadar kesin konuşuyorsunuz
    bugün 4-5 saatir bende aynı sorunun cevabını arıyorum.Gtx 480düz versiyonu 550 ytlye kadar bulunuyor şu an forumda çeşitli diğer sitelerdede.Gtx 570 fiatına bakacak olursakhttp://www.teknofiyat.com/?search=gtx++570&altlimit=&ustlimit= en ucuz 800 ytl ikinci elide dogal olarak yok.Gtx 560 çıkacak deniyor her halukarda 480 den ve 570 den kötü bir kart olacagı garanti ayrıca testlere bakacak olursak 1. gtx 580 2.gtx 480 3. gtx 560 ortalaması çıkıyor yanlışsam düzeltin.Oyunların sesini bastıran bir ekran kartı duymadım gürültüden o kadar rahatsız olmam.O yüzden bence 2.el 480 şu an için en mantıklısı gibi duruyor.Arada neredeyse 300 ytl oynuyor.300ytl verip aldığımız şey daha mı perfonmanslı tabi ki değil,daha mı az güç tüketiyor aradaki 300 ytl yi çıkartacak kadar tabii ki değil.bence 2 el 480 umarım bu yazıdan sonra 480 lerin piyasası artmaz (bide nasıl etkili olabildim mi :)))

ilgi çekici bir yazı yazamadın kısa ve net konuşmak gerekiyor izle şşimdi :)

570 yeni revizyon 470tir ve bu revizyonda daha verimli gpu üretildiği için 480 ve 470in saat hızları yükseltildi
    ve güç tüketimleri aynı kaldı..

hatırlanacağı üzere 470 ocile 480e yaklaşıyor 570de 470in ocli versiyonu olduğunu düşünürsek neden 480le aynı performans olduğu anlaşılır..

480 ve 570 aynı ancak 480i oc edebilecek Cesaretiniz varsa ve 2.elini 500-600liradan bulursanız kaçırmayın alın..

480in belleklerini 4000 Gpuyuda arttırabildiğiniz kadar artırın kullanın günlük..

Amp editionda tabi ocnizi karşılayacak bir kart hiç bir sorun yaratmaz ses konusunda..

Voltaj vermeden gidebildiğiniz yere kadar gidin..

Bu arada kısa ve öz dedik ama yine uzun oldu olsun başardığıma inanıyorum :)))

• tabikide gtx 480amp derim sonuçda özel fanlı ve çok sessiz fanlar kullanıyor bu serilerde kullanılan ramler ve gpularda çok iyi değerler görür çünkü özel seçiyor zotac bunları ve ramler+mosfetler soğutuculudur...
    önceden 1000 1100tlye alınan kartlardı şuanda öyle... gtx 580çıkmasıyla fiyatları bunların 2.elleri düşdü sıfırları düşmedi düşceğinide sanmıyorum özel model olduğundan...
    gtx 480amp daha iyidir daha kötü değildir...

Bu saatten sonra GTX480 AMP! mı yoksa GTX570 mi tercih edilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 21 Aralık 2010; 9:15:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: easymen

yahu cevap nasıl açık ve net oluyor ya hiç bakmadınız test sonuçlarına ya da sizin için direk 5>4 ten olayı geçerli olduğunda bu kadar kesin konuşuyorsunuz

2-3 hafta bekle fiyatlar oturur

• tabiiki 570 kardeş ....

ama 480 in çok özel fanlı versiyonlarıda olur oc dibine vuracaksan. çünkü 570 oc olunca 480i geride bırakıyor hatta stockta bile ondan dahamı hılzıydı unuttum gerçi DH videosunda görmüştüm...
  • Konuyu hortlatayım tekrar, fikirlerinizi bekliyorum.
  • özel soğtuculu ise 480 daha iyi fiyatta uygun olursa. amp versiyonu hemsessiz hemde az ısınıyor.
    birde herkes farkında olmasada oyunların bir çoğu 1gb sınırına dayandı.
    örnek olarak metro 2033 de full yarlarda 560 sli çok iyi performas verirken bir bakıyorsunuz msı afterburnden 1gb sınırına dayanıyor ve fps ler sürünmeye başlıyor.
    bunu birebir test eden biri olarak söylüyorum.
    bu sebeple ekran kartı rami bir dönem sonra yeni oyunlarla sınıra dayanacak. bu sebeple rami fazla olan 480bir nebzede olsa daha avantajlı
    sıfır gtx570 e 750 tl vereceğime 600 e 2. el gtx480 amp satılıyor kaçırmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

özel soğtuculu ise 480 daha iyi fiyatta uygun olursa. amp versiyonu hemsessiz hemde az ısınıyor.
    birde herkes farkında olmasada oyunların bir çoğu 1gb sınırına dayandı.
    örnek olarak metro 2033 de full yarlarda 560 sli çok iyi performas verirken bir bakıyorsunuz msı afterburnden 1gb sınırına dayanıyor ve fps ler sürünmeye başlıyor.
    bunu birebir test eden biri olarak söylüyorum.
    bu sebeple ekran kartı rami bir dönem sonra yeni oyunlarla sınıra dayanacak. bu sebeple rami fazla olan 480bir nebzede olsa daha avantajlı
    sıfır gtx570 e 750 tl vereceğime 600 e 2. el gtx480 amp satılıyor kaçırmam

2. el GTX570 de var 600'e. Hangisini seçerdiniz?
  • gtx570al
  • Ben GTX 480AMP ı seçerdim benim için ısı ve sesizlik önemli kart zaten performanslı özel soğutuculu olduğu için korkmadan Overclockta yapılır dahasına gerek yok ben artık referans tasarımlı kart almam tabi şahsi görüşüm bu
  • Bencede gtx 480 çünkü 2. eli ucuz tek fark bu. (gtx480 imi 2. elini 500tlden satıyorum şu anda. hd5870 bana yetiyor oc ile onu kullanacam)
  • iksini kullandım 480amp müthiş bi kart ve tartışılmaz
  • 570 in per formansi cok azda olsa yuksek ayrica
    480 den daha az guz harcar
    daha gelismis bir mimarisi var
    daha yeni bir kart daha verimli
    ama bence 560ti 448x cikacak onda al
    570 gucunde 560ti fiyatinda
    birde dolar cok yukse 1,80 olmasini bekle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.