Avukat, doktor, mühendis veyahut tahsilli olan bireyler okuldan mezun oldukları ilk iki üç yılda yaşamışlardır mutlaka bunu. İlk senemde EA. ilk 12 bin ile iyi bir okuldan mezun oldum. Mezuna kalsa idim ilk 5bine çekerdim diye düşünüyorum. Ama sık duyduğum şeyler arasında "ee sen şimdi okudun noldun?" "ee sen şimdi ne gazanıyon?" "okumak boş iş" ve bunu söyleyenler bakkal, esnaf veyahut ev hanımı. Siz duyuyor musunuz böyle varoş cümleler? Veyahut savunma mekanizmanız nedir? |
Bu rezalet dikkatinizi çekti mi?

-
-
O kadar da cahil akraba yoktur herhalde ya , hadi kamu yönetimi okusan diyebilirler sen napican şimdi diye ama avukatlik için demezler yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyi kazanırsan kıskanırlar, kötü kazanırsan ezmeye çalışırlar
-
su al sat uğraşma bunlarla
Bence de boş iş bu ülkede. Merkezi yerde bazı tekel ve çiğköftecilerin bazıları 10 k kazanabiliyor.
Niye okuyayım sence. Niye aileme yük olayım bir yerde çalışırım birikim yapıp kendi iş yerimi açmaya çalışırım.
Üniversitede harcadığın parayla bile bir araba alırsın.
Yemişim vasfını statüsünü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraveling -- 16 Temmuz 2020; 11:58:58 > -
Benim savunma mekanizmam direkt maaşım ve en azından ülkeye teknolojik anlamda katkısının olması. Ayrıca yok dükkan açarım, para biriktiririm şunu yaparım dedikleri şeylerde de baştan para olması gerekiyor. Okumazsam hiçbir halt yapamazdım. Elimde avucumda yok, nasıl yapayım? Okumak başarılı bir insan için pahalı da değil, bedava hatta çok iyiler için de para kazanç kapısı. Burslu alan üniversiteler var.
-
Benim de statüm ve mesleğimin insanları biraz da olsa çekindirmesi.
Varoş cahillerin dili çok uzun sahiden.
-
Ne yazık ki dediğin gibi bir zihniyet var toplumumuzda. Mesela "Doktorum." dersen hemen "Ne doktorusun?" diye bir soruyla karşılaşırsın. "Pratisyenim." diyemezsin; çünkü bu millet 6 senelik tıp fakültesini bitirmeyi aşırı kolay zanneder, "Pratisyenler doktor sayılmaz ki." derler.
quote:
Orijinalden alıntı: unravelingBence de boş iş bu ülkede. Merkezi yerde bazı tekel ve çiğköftecilerin bazıları 10 k kazanabiliyor.
Niye okuyayım sence. Niye aileme yük olayım bir yerde çalışırım birikim yapıp kendi iş yerimi açmaya çalışırım.
Üniversitede harcadığın parayla bile bir araba alırsın.
Yemişim vasfını statüsünü.
Ülkeyi çiğ köfteciler kurtarıyor
SİHA'ları çiğ köfteciler yaptı , mühendisler değil
Hastaneye gittiğin zaman çiğ köfteciler iyileştiriyor seni , doktorlar değil
Cebindeki telefonu çiğ köfteciler buldu , bilim ile uğraşan insanlar değil
-
Herşeyi geçtim sırf okumak için bile okunur ya. Okumak kadar güzel bir şey var mı ki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrakeMcCainNe yazık ki dediğin gibi bir zihniyet var toplumumuzda. Mesela "Doktorum." dersen hemen "Ne doktorusun?" diye bir soruyla karşılaşırsın. "Pratisyenim." diyemezsin; çünkü bu millet 6 senelik tıp fakültesini bitirmeyi aşırı kolay zanneder, "Pratisyenler doktor sayılmaz ki." derler.
O zaman gereken cevabı yapıştıracaksın.
-Pratisyen doktor sayılmaz ki
+Ne sayılır o zaman ? Çiğ köfte uzmanı mı ?
Bunu dediğin an knockout olacak zaten
-
Veyahut kanunları çiğköfteciler koyuyor. Almancayı çiğköfteciler öğrenerek kanun iktisab ediyorlar.
Biz neyiz ki?
Çiğköfteci seni ağır cezada savunuyor. Borcunu tahsil ediyor.
Pardon çiğköfteci abi.
-
en iyisi dilencilik hacıı.. heriflerin cebinden binlikler çıkıyor. biri de apartman yaptırmış.
-
Stajyer avukatım dediğin an "o nedir?avukatın ayak işlerini mi yapıyorsun?" derler.
Ama bir savcıyı olumlu bile olsa asla eleştiremezler.
Kimse palavra sıkmasın ya.
Paran kadar varsın.
Çiğköftecisi, bakkalcısı ağzını yaya yaya ötüyosa hep ceplerindeki paradan.
-
İyi bir okulda mühendislik öğrencisiyim, erkenden çalışmaya başlamak daha mı iyi diye düşünmüyor değilim. Lise sonrası çalışmaya başlayan bir tanıdık çoktan altına arabasını çekti, ben hala final/ödev/notlar/dersler bir ton ıvır zıvırla uğraşıyorum. Üstelik hala ailemden para alıyorum. Buna karşın okumak boş iş keşke bir fabrikaya girip çalışsaydın diyen olmadı henüz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu da yeni trol. Bi de bu çıktı başımıza.
-
Ben okurken bana da demiyorlardı. Mezun olduktan sonra ak yüz kara yüz belli oluyor.
-
Doktorlara bunları demiyorlar da ne doktorusun şimdi sen sorusunu çok alıyorum
-
Biraz haklılık payları var gibi okudun da üretime ne gibi bi katkın oluyor şuan ?
En Beğenilen Yanıtlar

iyi kazanırsan kıskanırlar, kötü kazanırsan ezmeye çalışırlar |
Benzer içerikler
- elektronik sigara uçağa alınır mı
- dikiş alındıktan sonra yara açıldı
- duvardaki fayans neden çatlar
- paxera reçetesiz alınır mı
- fg krampon halı sahada giyilir mi
- çay emojisi
- discord açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X