Merhaba arkadaşlar; Aşağıda belirttiğim sistemime üzerinde High Power'ın 480W PSU bulunan AEROCOOL HI-TECH7-480W LCD FAN KASA (AE-HITECH7-A-480) kasayı almayı düşünüyorum. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var. İlk etapta O.C yapmayı düşünmüyorum ekran kartının 2 adet 6 lı PCI-E Güç girişi istemesi beni düşündürüyor. PSU da 1 adet PCI-E çıkışı var fakat ekran kartı 2 adet PCI-E güç çıkışı istiyor. Ekran kartının kutusunda 2 adet 4 pinlik çıkışı 6 pinli PCI-E'e çeviren çevirici bulunduğunu okudum bir sitede. Bu çeviricileri kullanarak bu PSU ile ekran kartını sorunsuz çalıştırabilirmiyim? Hepsiburada.com da bu kart için 400W üzeri PSU tavsiye edilmiş. PSU yu kasa ile birlikte alacağım için PSU ya ayrıca birde 100 dolar civarı bir para harcamak istemiyorum. Tabi eğer kaldırmaz diyorsanız düşünmeye başlayacağım. Sizden ricam lütfen aşağıda bulunan sistemim çerçevesinde önerilerinizi belirtiniz. Kısacası bu sisteme O.C'suz bu PSU yeterlimi/ değilmi?
Sistem: SAPPHIRE ATI HD4870(256Bit)512MB DDR5 AVIVO 16X INTEL C2QUAD Q6600 2.4GHz 1066MHz 8MB 64BIT 775p ASUS P5Q PRO P45 DDR2 GLAN+SATA2 16X 4 GB DDR2 1066 MHzKIT(2x2GB) REAPER CL5 OCZ 1 TB SAMSUNG 7200 SATA2 32MB SAMSUNG SH-S223F 48xCDRW 22xDVDRW SATA SİYAH AEROCOOL HI-TECH7-480W LCD FAN KASA (AE-HITECH7-A-480)
Yetmez arkadaşım yetse bile sorun çıkarır sistemi bozarsın allah muahfaza.Kaliteli bi 550-600w lazım en az.
dostum bence yeter bu kasanın yanında high power güç kaynağı veriyorlar. yanlış bilmiyorsam .çokta sağlam bir firma, kalitelidir. AEROCOOL HI-TECH7-480W LCD FAN KASA (high power yanında veriyolar ) o .c yapmassın daha garanti olur...
----------------------------------------------------------- High Power 480W güç kaynağı, Mesh Yapıda Ön Panel, Büyük LCD Ekranlı Fan Kontrolcü (Modern-V) ve 7 adet 5.25" Yuva! AeroCool HiTech7 480W, bir performans PC kasasından beklediğiniz tüm özellikleri güçlü High Power 480W güç kaynağı ile birlikte size sunar. Günümüzün pek çok güncel ekran kartını (ATI HD4850, GeForce 9800) destekleyen güç kaynağı sayesinde uygun fiyata performans PC toplamak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat!