Arkadaşlar pc i 15gun önce servise göturdum sorun anakart dediler anakart yanmış önceki anakart gigabayt rsx 651 sis chıpset ti servisten aldığımda asus P4rd1-mx marka anakart ile değiştirmişler ekran kartı onbord anakartta ekran kartı takmaya yuva yok fakat özelliklere girdiğimde 64 mb ati radeonxpress 200 series yazılı bir ekran modulu çıkıyor 512+256 ram takılı olmasına ramen özelliklerde 704 mb ram göruyorum pc ye herhangi bir uygulma(OYUN) yuklerken pc çok kasılıyor wınampta dinlediğim şarkılar kesik kesik çalıyor,imleç yavaş yavaş hareket ediyor veya msn de konuşurken yazılarım 3-4 sanıye sonra gözukuyor Sizce bu neden ben bir anlam veremedim yeni takılan anakarttami bir problem var acaba Lutfen yardım edin
NOT:Herhangi bir uygulamaya(Oyuna) Girdiğimde hiçbir kasılma yok
sisteminde spysweeper ile bir spy taramasi yap ayrica baslat - calistir - msconfig yaz entera bas baslangic sekmesinde ihtiyacin olmayan ve bilmediklerini kaldir uygula yeniden balsat
Anakartınızda PCI exp ekran kartı yuvası var buraya vga takabilirsin ekran kartın vga 64 mb olduğundan ramden kullanıyor 512+256=768-64=704 mb diğer yandan sistem in doğru kurulup kurulmadığını anlaman için en kestirme yolu biliyorsan sistemi kendin kurup ilgili siürücüleri eksiksiz kurup test etmektir ayrıca hdd nizi kontrol ettiriniz.
quote:
Orjinalden alıntı: serji
sisteminde spysweeper ile bir spy taramasi yap ayrica baslat - calistir - msconfig yaz entera bas baslangic sekmesinde ihtiyacin olmayan ve bilmediklerini kaldir uygula yeniden balsat
Bu dediğin zaten yaptım
quote:
Orjinalden alıntı: computeron Anakartınızda PCI exp ekran kartı yuvası var buraya vga takabilirsin ekran kartın vga 64 mb olduğundan ramden kullanıyor 512+256=768-64=704 mb diğer yandan sistem in doğru kurulup kurulmadığını anlaman için en kestirme yolu biliyorsan sistemi kendin kurup ilgili siürücüleri eksiksiz kurup test etmektir ayrıca hdd nizi kontrol ettiriniz.
bu yeni takılan asus anakartta ekran kartı için yuva yok bitane var oda bendeki ekran kartına uymuyor dedğin gibi ramden kullanıyo ama bu sorun sadece uygulama(OYUN) yuklerken oluyo format atmadım daha ama atıcam enternet 3gb lık olduğu için format atınca guncellemelirle sınırı asıcak diye korkuyom zaten şu an 2,7gb oldu kota sıfırlanınca formatı atıcam inş sorun ortadan kalkar yoksa her uygulama(OYUN) yuklediğimde diğer butun programları kapatmam gerekıyo !!!
NOT:Bendeki Ekran kartı ATİ RADEON 9200 128 MB lik