Şimdi Ara

Bu Oyun Bilgisayarımda Çalışır Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oynamak istediğiniz oyunun sisteminizde çalışıp çalışmayacağından emin değilseniz bu yazı sayesinde oyunu yüklemeden test edebilirsiniz.

Bilgisayar teknolojisi ve oyun endüstrisi geliştikçe, yeni oyunlarla beraber oyunların sistem gereksinimleri de artıyor. Bir oyunun sisteminizde verimli çalışıp çalışmayacağını öğrenmek için oyunu yüklemenize gerek yok. Bahsedeceğim yöntem ile sadece web tarayıcınızı kullanarak sisteminizin istediğiniz oyuna yeterliliğini test edebilirsiniz.

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/ sitesine giriyoruz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi oyun listesinden test etmek istediğimiz oyunu seçip, “CAN YOU RUN IT” yazısına tıklıyoruz. (Sisteminizde Java yüklü değilse site uyarı verecektir. En son Java sürümünü buradan http://www.java.com/tr/download/ indirebilirsiniz.)

Ben test için “Battlefield 3” oyununu seçtim ve site sistemimi test etti. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi “Minimum” ayarlarda sistemim bu oyunu çalıştırabiliyor. Donanımların yanında yeşil yazıyla yazılan “PASS” ifadesi, o parçanın testi geçtiğini gösteriyor.

Ancak bu oyunu “Recommended” (Önerilen) ayarlarda oynamak istersem, ekran kartımın özellikleri yeterli gelmiyor. Bunu da aşağıdaki resimden anlıyoruz. Kırmızı renk ile yazılan işaretler ve uyarılar bilgisayarımın, testte başarısız olan parçalarını gösteriyor.

Bu işlemler sayesinde oynamak istediğimiz bir oyunun sistemimizde verimli çalışıp çalışmayacağını oyunu yüklemeden test edebiliyoruz. Yazı hakkında yorum ve sorularınızı aşağıdaki bölümden bana iletebilirsiniz.

Yazan: ERdem Uğurluol

• ben biliyorum ama bilmeyenler için yaptım.*cave detected*

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir vermesi ve oyunların gereksinimlerini öğrenmek açısından kullanılabilir bir site; ama çok fazla güvenilir değil. Burada "Recommended" kısmından geçer not alsa bile optimizasyon özürlü bir oyun olabilir, oynarken performans sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Geçer not almasa bile optimizasyonu çok iyi bir oyun olabilir, oynarken yüksek grafik ayarlarında performans sıkıntısı yaşamayabilirsiniz.
  • sitenin baz aldığı fps nedir bir de oraya bakmak lazım.30 fps benim için ölüm iken başkası için büyük bir nimet.ayrıca kasa içi soğutma, parçaların temizlik durumu gibi etmenleri atlamamak gerek.

kısaca klasik yöntem her zaman iyidir.oyunu yüklersin, fraps yardımı ile ayar değiştire değiştire uygun bir kombinasyon yaparsın

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• O siteye güvenmeyin o kadar.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.