Şimdi Ara

Bu nasıl bir virüstür yaw...hep aynı şey... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • c nin içerisinden sildiğin gibi system32 nin içerisinden de autorun ile başlayan dosyaları silmen gerekiyor.Aksi halde sorun devam ediyor
  • Lütfen yardım.

winlogon virisünü nasıl temizleyebilirim. Lütfen acil yardım eder misiniz? smantec Email Proxy adında sürekli dosya açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emelemel -- 20 Eylül 2007; 23:35:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emelemel

Lütfen yardım.

winlogon virisünü nasıl temizleyebilirim. Lütfen acil yardım eder misiniz? smantec Email Proxy adında sürekli dosya açıyor.

winlogon.exe bir sistem dosyasıdır, virüs değildir.

O açılan dosyalar ise tahminimce, eğer Norton antivirüs kullanıyor iseniz, nortonun oluşturduğu dosylardır..
  • Mcafee enterprise 8.5 i yi kesinlikle öneririm. 90 gunluk full versiyonunuwww.inndir.com dan indirebilirsin. Başka anti vrs programın varsa sil ve bunu yukle. Sorunu çözcektir
  • Dün nasıl bulaştığını bulamadığım bir virüs ile karşılaştım kendisini winlogon ile ilişkilendiren dddcdb.dll dosyası
    c:\windows\system32\dddcdbc.dll dosyası ve be birkaç eklenti dll ve .exe ler falan vardı.
    Nod32 ve Antivirin çalışmasını vs. herşeyi engelliyordu.

Benim izlediğim yol. XP CD si ile CD den açıp ilk ekranda R- Onar seçip C ye geçtim ve bu .DLL ve .exe leri dos ortamında sildim.
    Daha sonra makinayı açtım kalan bazı .exe ler virisü yenilemeye uğraşıyordu. Onlarıda silmek isteyince "Erişim engellendi..." diyordu. Unlocker programı ile onlarında kilitlerini kaldırıp sildim. Daha sonra Antivirüsler çalışabilir hale geldi. Taratma yapıp tüm kalıntıları sildim.

Eğer bir hdd nin açılışında virüs varsa onları durdurmadan silmek çok zor ya başka bir bilgisayara 2. hdd olarak takıp temizlemek lazım yada bunları aktif etmeden. Silmek lazım. Benim bu uğraştığım virüs registeriden silsen bile daha registeryden çıkmadan kendini registery ye yazıyordu lanet pislik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 21 Eylül 2007; 0:38:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: emelemel

Lütfen yardım.

winlogon.exe bir sistem dosyasıdır, virüs değildir.

O açılan dosyalar ise tahminimce, eğer Norton antivirüs kullanıyor iseniz, nortonun oluşturduğu dosylardır..

@emelemel ile msnden görüşülmüş.. Adı geçen uyarı pencerelerinin (dosyaları değil) norton tarafından çıkarıldığı tespit edilmiş. winlogon.exe nin sistemde iki adet olduğu öğrenilmiştir.

Çözüm için NOD32 sisteme kurdurulmuştur. Virüs taraması neticesinde, çok sayıda virüsün nod32 tarafından tespit edildiği tarafıma bildirilmiştir.

• ooooo diyorum iyi tanırım o vürüsü evet kasper yakalıyo ama o hain vürüs o kadar akıllı ki ve bir özelligini daha vereyim vürüsün bulaşma hızı saliselerle ölcülür ve saliseler içinde kendini yedekler ve deneyin usb disk takın 1 yada 2 salisede ona bi yedegini alır vürüs tek çare d dahil komle format silsen dahi başını arıtır o vürüs ben ilk sildim bi gün sonra hortladı evet varlıgını ressimdeki gibi belli eder ne lanettir o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Eylül 2007; 4:15:29 >
  • tek yapman gereken şey format çekmek eğer virüs programlarını kulanırsan şayet c ve d sürücülerine girmen sırasında hata verir ve sağ klick yapıp açmak zorunda kalacaksın o yüzden virüs temizlemekte bir işine yarayamayacak tek yapman format ve formattan sonra virüs programı kulan kulanmadan nete girmeni tafsiye etmiyorum
    kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.