Şimdi Ara

Bu markadan uzak durun : Marlux Şemsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta yazıyor. Gittim yapay zekaya sordum Türk malı şemsiye markaları önersin diye. Bir kaç tane önerdi biri de bu markaydı. Sitesine girdim, çantaya falan sığsın diye küçük boyutlu bir şemsiyeye ihtiyacım vardı. Neyse resimlere bakarak en küçüğünü seçtim siparişi verdim, 2 - 3 güne ürün geldi. 2 gün sonra da yağmur yağdı, çocukları okuldan alıyordum, arabadan indim, şemsiyeyi bir açtım ulan bu ne dedim. Telleri, gövdesi falan acayip ince, sapı basit bir plastik. Neyse bir iki adım attım hooop şemsiye yavaşça eğilmeye başladı, bir baktım sapı elimde, şemsiye sapından ayrıldı. Neyse şemsiyeyi yakaladım kapattım çocukları aldım eve döndüm. Sitesine girip resimlerle birlikte destek talebi açtım 2 hafta geçti ne arayan var ne soran. Aradım whatsapptan iletişime geçin dediler, öyle de yaptım. Aldığım cevap şu: Biz bu şemsiyelerden yüzlerce satıyoruz, kalite kontrolden geçiyorlar, kalite kontrolden geçmeyen ürün müşteriye gönderilmez.

Böyle bir mantık, böyle bir destek hattı olabilir mi? Bu mantıkla dünyada herhangi bir fabrikadan çıkan hiç bir ürünün bozulmaması gerekir, kalite kontrolden geçmesi ürünün bozulmayacağı, kırılmayacağı anlamına mı gelir? Kaldı ki hangi fabrikada üretilen bütün ürünlerin tamamı kalite kontrol testinden geçebilir? Her partiden en fazla yüzde 1 - yüzde 2'si test edilir hadi yüzde 5 olsun.

Neyse konuyu tüketici hakem heyetine taşıdım, buraya da konu açtım ki firmanın zihniyetinden haberdar olun. Aslında şemsiye alırken çocuklar için yağmurluk da bakmıştım sitelerinden, resimlerdeki çocuklar Çinli olunca demek ki yağmurlukları Türk malı değil deyip vazgeçmiştim, salak kafam orda uyanmam lazımdı aslında firmanın iş ahlakı ile ilgili. Şemsiyeleri de pekala yerli üretim olmayabilir, ya da bazı serileri ithal olabilir.

Özetle bu markadan uzak durmanızı tavsiye ederim. Firmaya göre bir ay değil, bir hafta değil, bir gün değil, 1 kez bile kullansanız ürünün herhangi bir mekanizmasında bir hata meydana gelirse sorun üründe değil sizde. Ekte bükülen kısmın resmini yükledim.

• hocam geçmiş olsun,

YZ ile ilgili şunu söyliyim, YZ yanlış biliniyor. YZ aslında her türlü işi insana kıyasla daha kötü yapar. yani mesela seçim yapılacaksa insanlara danışmak YZ'ya danışmaktan daha doğru olur.

ha diyceksiniz ki: "maden YZ kötü, o zaman nasıl oluyo da YZ bu kadar meşhur oluyo?" cevap çok basit. YZ bir işi kötü yapsa bile "yapabiliyor" bu sayede, bilgisayar programları ile yapılamayacak olan, sadece insanlarca yapılabilecek olan işleri YZ'ya yaptırabiliyoruz. bu da çok büyük iş gücü kazanımı sağlıyo.

çok basit örnek: bir otomobilin plakasına bakıp o plakada ne yazdığını okuma işini insan her zaman YZ'dan daha iyi yapar. ama, eskiden Çeşme dönüşü otobanda saatlerce gişe kuyruğu bekliyoduk. sonra bu kuyruk olayı tarih oldu. artık dümdüz geçiyoruz. neden? çünkü artık o işi YZ yapıyo. tabii ki YZ bu işi kusursuz yapmıyor. arada hatalı okumalar yapıyor, hatalı faturalar kesiyor. bu durumda şikayet diyosun ve insanlar düzeltiyolar ordaki hatayı. bu örnekte YZ kendi işini kaliteli yapmıyor. ama yapabiliyor.

YZ "aynı işten çok sayıda yapılması gerektiği yerlerde" işe yarar. sen "seçim yapmak" gibi tek bir adet iş yaptıracaksan, ve bu tek işin de üst düzey kalitede yapılmasını istiyosan, o zaman işini insana yaptırmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Ocak 2025; 15:51:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Dediğin tamamen doğru. Bir seçim yapılacaksa yapay zekaya körü körüne inanmamak lazım. En fazla fikir vermesi açısından faydalanılır. Tabi ki iş için mükemmel çalıştığı durumlar da var. Ama günlük hayat için henüz öğreneceği çok şey var. Bizim de hayatımızda yeni. Biz de nasıl kullanacağımızı yavaş yavaş öğreneceğiz artık. Ben kötü bir tecrübe ile öğrendim. İşte o yüzden gelip foruma yazdım. Yine en iyi deneyimi ancak bir insan anlatabilir.

• Şikayetvar daha çok okunuyor hocam oraya da yazabilirsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

Evet, ben yakın çevreme duyurmak için buraya yazmıştım. Sonuçta yıllardır takıldığım yer burası, buradakiler markadan uzak dursun istemiştim ama dediğin gibi şikayetvar'a da yazayım, daha fazla insanı uzak tutalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.