Şimdi Ara

Bu makinenin modelini söyleyebilecek olan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: meyece

Peki teknik şartname'de marka veya markayı işaret edecek özelliklerin bulunması doğru mu ? İlk mesajdaki liste teknik şartnameden alıntı.

Doğru değildir, firmayı uyarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Kamuyu bilmem ama özel sektörde bu tür malzeme alımları yapılıyor. Örneğin marka vermiyoruz ama x markasının y modeli mutlaka alınması gerekiyorsa teknik özelliklerinin tamamını şart olarak sunuyoruz.

Büyük firmalarda o da yasak. Etik konuları uluslararası firmalarda ciddi bir sorun. Basit bir risk analizi programı almak için 4 aydır uğraşıyorum, illa ihale tarzı birşey istiyor çalıştığım firma. Halbuki istediğim özellikler sadece tek bir programda var Ufak müteahhit firmaları çimento alırken "bu ucuzmuş abi" deyip firma seçebilir ama uluslararası ortağın varsa mecburen 3 firmadan teklif almak zorundasın.
    Kamuda olay farklı olmalı. Canon 650D'de olup da Nikon-Pentax-Sony'de olmayan ne var? Nasa bile yıllardır Nikon kullanmasına ve elindeki her ekipman Nikon'a bağımlı olmasına rağmen mecburen ihale yapıyor. Sırf istediği firmaya iş verebilmek için ihale değerlendirmesine "son iki senede şu kadar otoyol yapmışsa +5 puan, bu yolların bedeli bilmemneyin üzerindeyse +5 puan" ekleyenler gördüm. Doğal olarak bu şartları sağlayan tek firma var ve daha ihaleye başlamadan +10 puan avantajla başlıyor.

Hocam bazen yasakların delinmesi gerekiyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Network ekipmanı alırken mecburen personelin üzerinde eğitim aldığı cihazları seçmek zorundayız. Cisco ağ cihazlarının alternatifleri var piyasada ama bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak ekipmanı sadece Cisco satıyor. Doğal olarak ihale şartnamesinde nokta atışı istediğimiz marka ve modeli işaret ediyoruz.

• iyiki şirket diiliz bir makine alıp çekime çıkamazdık yoksa.

hatat ihale usulü fotoğraf çekin derdi firma bize.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert
    quote:

Kamuyu bilmem ama özel sektörde bu tür malzeme alımları yapılıyor. Örneğin marka vermiyoruz ama x markasının y modeli mutlaka alınması gerekiyorsa teknik özelliklerinin tamamını şart olarak sunuyoruz.

Büyük firmalarda o da yasak. Etik konuları uluslararası firmalarda ciddi bir sorun. Basit bir risk analizi programı almak için 4 aydır uğraşıyorum, illa ihale tarzı birşey istiyor çalıştığım firma. Halbuki istediğim özellikler sadece tek bir programda var Ufak müteahhit firmaları çimento alırken "bu ucuzmuş abi" deyip firma seçebilir ama uluslararası ortağın varsa mecburen 3 firmadan teklif almak zorundasın.
    Kamuda olay farklı olmalı. Canon 650D'de olup da Nikon-Pentax-Sony'de olmayan ne var? Nasa bile yıllardır Nikon kullanmasına ve elindeki her ekipman Nikon'a bağımlı olmasına rağmen mecburen ihale yapıyor. Sırf istediği firmaya iş verebilmek için ihale değerlendirmesine "son iki senede şu kadar otoyol yapmışsa +5 puan, bu yolların bedeli bilmemneyin üzerindeyse +5 puan" ekleyenler gördüm. Doğal olarak bu şartları sağlayan tek firma var ve daha ihaleye başlamadan +10 puan avantajla başlıyor.

Hocam bazen yasakların delinmesi gerekiyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Network ekipmanı alırken mecburen personelin üzerinde eğitim aldığı cihazları seçmek zorundayız. Cisco ağ cihazlarının alternatifleri var piyasada ama bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak ekipmanı sadece Cisco satıyor. Doğal olarak ihale şartnamesinde nokta atışı istediğimiz marka ve modeli işaret ediyoruz.

Olay başka yerlere gidiyor ama IT ekipmanları ve yazılımlarda ihale yapmak çok kolay değil zaten. Örneğin bir ofis açıyorsun, bilgisayarlardaki işletim sistemi için ihale mi yapacaksın? Bazı firmalarda standart bilgisayar markası bile oluyor, en fazla farklı dağıtıcılardan aynı marka için teklif alıyorsun.
    Fotoğraf makinelerinde böyle bir gereklilik olacağını düşünmüyorum, eğer kurumda belli bir marka tecrübesi yoksa. Örneğin bir haber ajansı yıllardır Canon'la çalışıyorsa Nikon almak istemez. Kamu kurumlarında bu kadar kompleks kararları alabilecek teknik bilgi var mıdır emin değilim. Özel firma değil ki, halkın parasını harcıyorsan daha dikkatli ve özenli olman lazım. Oraya "EF-S lens olsun" diye yazınca olmuyor işte Ki zaten giriş seviye kit lensli makine isteniyor şartnamede. Şu anda her markanın giriş seviye makineleri taş gibi.

• Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar Bu konuyla ilgili kanunda en az 3 marka vb. gibi birşey bulursam şartnamenin tekrar düzenlenmesini isteyebilirim belki.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.