Şimdi Ara

Bu Mail Doğrumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar. simdi oyun kart dolayısıyla frozen oldu bu tamam. ama Blizzard bi mail yollamis sell/trade yapmışsın gibi şeyler geçiyor sanirim ama hiç öyle birşey yapmadım. hem oyun açıkkende böyle bir mail gelmemişti. oyun frozen olduktan sonra geldi nedense. mail i inceledim orjinal mi sahtemi burda kararsiz kaldim birde sizlere danışmak istedim. simdi gönderilen mail e birde siz baksaniz orjinal mi değilmi birde ben tam olarak ne demek istemişler ing zayıf olduğu için pek anlayamadım. kısaca mail doğrumu ve tam olarak ne demişler ona göre istedikleri bilgileri yolluyacamda. bu konu hakkında yardımcı olursaniz çok sevinirim.. Simdiden çok Teşekkür Ederim...

Gelen Mail bu;
    Kimden:blizzard (noreply@blizzard.com)

Greetings!
    It has come to our attention that you are trying to sell/trade your personal World of Warcraft account(s).
    As you may or may not be aware of, this conflicts with the EULA and Terms of Agreement.
    If this proves to be true, your account can and will be disabled. It will be ongoing for further investigation by Blizzard Entertainment's employees.
    If you wish to not get your account suspended you should immediately verify your account ownership. If the information is deemed accurate, the investigation will be dropped.
    This action is taken because we at Blizzard Entertainment take these sales
    quite seriously. We need to confirm you are the original owner of the account.
    This is easiest done by confirming your personal information along with concealed information about your account.
    You can confirm that you are the original owner of the account by replying to this email with:

Use the following template below to verify your account and information via email.
    * First and Surname
    * Date of birth
    * Address
    * Zip code
    * Phone number
    * Country
    * Account e-mail
    * Account name
    * Account password
    * Secret Question and Answer
    If you ignore this mail your account can and will be closed permanently. Once we verify your account, we will reply to your e-mail informing you that we have dropped the investigation.
    We ask you to NOT change password until the investigation is fully completed.
    Blizzard Entertainment Inc
    Account Administration Team
    P.O. Box 18979, Irvine, CA 92623
    Regards,
    Account Administration Team
    Blizzard Entertainment

• noreply@blizzard.com evet blizzard'ın maili o domain'i alıpta sana mail atma imkanları yok (hacker olduğunu düşünürsek.)
    dikkat ettiğim mail adresi no-reply (cevaplamayınız).fakat bu arkadaşlar senden bir geri dönüş bekliyolar ve herhangi başka bir mail adresi belirtilmemiş.
    client'lerde dikkat ettiğimiz diğer unsur "Account password" blizzard bu konuda çok katı hiçbir şekilde hiçbir blizzard çalışanının şifrenizi istemeyeceğini bildiriyolar.bu arkadaşlar şifrenizi de istemiş nedense
    mailden çıkarılabilinecek türkçe anlam ise:(mükemmel ingilizcem yok)
    "personel wow hesabınız ile alım satım yapmaya kalktığınızı,bunun blizzard'ın kullanım sözleşmesi ile çakıştığını;blizzar çalışanlarının bunu soruşturacağını ve eğer doğru ise hesabınızın kapatılacağını söylemiş arkadaş.hesap bilgilerinizi onaylamanız sonucunda soruşturmanın kalkacağına dair birşeyler yazmışlar.hesabın orjinal sahibi iseniz bilgileri maili cevaplayarak(noreply=cevaplama) hesap bilgileriniz doğrulanması istenmiş.eğer bu maili engellerseniz(kaale almazsanız gibi birşey) hesabınızın anında silineceğini bildirmişler."
    benim çıkarabildiğim türkçe yorum budur.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
    "We ask you to NOT change password until the investigation is fully completed." = "soruşturma tamamlanmadan şifreni kesinlikle değiştirmemeni"'de söylemeleri kafa kurcalayıcı..
    yazılım ve bilgisayar dünyasının ucu bucağı yok her türlü her şekilde ordan mail atılıyomuş gibi gösterilir çok basit bir şekilde.
    insan kime güveneceğini şaşırdı geçmiş olsun ..
    dipnot:şuan karar verdim hocam bu mail kesinlikle sahte.noreply@blizzard.com'dan mail atılıyomuş gibi göstermek pekte zor değil.çok çelişkili durum var.blizzard böyle bir duruma asla düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 8 Haziran 2009; 1:31:51 >

• Blizzard ın böyle bir şey isteyeceğini sanmıyorum ben orjinal oyuncusu değilim deneyimimde yok sadece bunu yanıtlamamanı öneriyorum arkadaşımın dediğine göre blizzard'ı arayarak durumu bildirebilirsin türk yetkilileri ile konuşuyorsun sanırım yoksa arkadaşımda konuşabileceğini fazla sanmıyorum.

eğer ki ingilizce ise kendine bir tercüman bulmanı öneriyorum
  • Aman diyim ! @blizzard.com dan mail atmak için o maile ihtiyaç yok.

Oyuna girerken çıkan yazıyı unutma;

A Blizzard employee never asks your password.

Sakın.
  • Password'u sorduğuna göre %100 fake
  • quote:

Orjinalden alıntı: OSIRIS

noreply@blizzard.com evet blizzard'ın maili o domain'i alıpta sana mail atma imkanları yok (hacker olduğunu düşünürsek.)
    dikkat ettiğim mail adresi no-reply (cevaplamayınız).fakat bu arkadaşlar senden bir geri dönüş bekliyolar ve herhangi başka bir mail adresi belirtilmemiş.
    client'lerde dikkat ettiğimiz diğer unsur "Account password" blizzard bu konuda çok katı hiçbir şekilde hiçbir blizzard çalışanının şifrenizi istemeyeceğini bildiriyolar.bu arkadaşlar şifrenizi de istemiş nedense
    mailden çıkarılabilinecek türkçe anlam ise:(mükemmel ingilizcem yok)
    "personel wow hesabınız ile alım satım yapmaya kalktığınızı,bunun blizzard'ın kullanım sözleşmesi ile çakıştığını;blizzar çalışanlarının bunu soruşturacağını ve eğer doğru ise hesabınızın kapatılacağını söylemiş arkadaş.hesap bilgilerinizi onaylamanız sonucunda soruşturmanın kalkacağına dair birşeyler yazmışlar.hesabın orjinal sahibi iseniz bilgileri maili cevaplayarak(noreply=cevaplama) hesap bilgileriniz doğrulanması istenmiş.eğer bu maili engellerseniz(kaale almazsanız gibi birşey) hesabınızın anında silineceğini bildirmişler."
    benim çıkarabildiğim türkçe yorum budur.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
    "We ask you to NOT change password until the investigation is fully completed." = "soruşturma tamamlanmadan şifreni kesinlikle değiştirmemeni"'de söylemeleri kafa kurcalayıcı..
    yazılım ve bilgisayar dünyasının ucu bucağı yok her türlü her şekilde ordan mail atılıyomuş gibi gösterilir çok basit bir şekilde.
    insan kime güveneceğini şaşırdı geçmiş olsun ..
    dipnot:şuan karar verdim hocam bu mail kesinlikle sahte.noreply@blizzard.com'dan mail atılıyomuş gibi göstermek pekte zor değil.çok çelişkili durum var.blizzard böyle bir duruma asla düşmez

Güzel açıklamışsın, Sonunda da eklemişsin gerçi ama tekrar etmek istedim. Blizzard kesinlikle, asla, mümkünatı olmayacak şekilde bu tarz bir mail kullanıcılardan beklemez. Kısacası %100 ve kuşku olmayacak şekilde sahte bir mail.

• blizzard mail sonuna şöyle birşey ekler

Please do not reply to this email as you will receive an automated response. If you have any further enquiries regarding your account status, please send them to: WoWConcernsEU@blizzard.com.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamların üslubundan fake olduğu belli, resmi olsun diye abuk subuk kasışlara girmiş yalan yanlış komik bir dil kullanmışlar.. Çakallara bak sakın kanmayın böyle işlere eğer dedikleri gibi bir durum olsa zaten direk ya geçici olarak donduruyorlar hesabı sana da bununla ilgili bir mail atıyorlar ya da direk banlarlar ama şöle şöel yapın yoksa banlıcaz//dondurcaz demezler direk işlem sonra anlatırlar nedennini
  • sende onlara fake bilgi ver apışıp kalsınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolvérine

sende onlara fake bilgi ver apışıp kalsınlar

harika fikir.
  • Aynı olay bizim de basımıza geldi aynı kisiler tarafından. Tamamen fake. Mesela o siteye asd asd diye birseyler yaz yine kabul ediyor. Zaten linke tıklayamıyorsun c/p yapmak gerekiyor. Onu yapınca site farklı bir yere yönleniyor. Cok dikkat et canın yanmasın
  • blizzard hiç bir şekilde password istemez.kesinlikle dolandırıcılık amaçlı bir mail
  • sanırım gönderenin adına blizzard yazılmış adresine değil sen bize asıl gelen maili ss alıp gösterirsen tam olarak hangi adresten geldiğini daha iyi anlarız belkide gelen mail adresi farklı ama gözüken isim blizzard dır
  • Bunu bir Türkün yazdığını okumuştum bir forumda.
    Sanal dünyada şifrenizi soran hiçbir mesaja inanmayın!
  • Ya iste bende şifreyi istemeleri biraz kafama takıldı ve hem osırıs'in de dediği gibi hem no-reply hemde bu mesajı cevaplayin demeleri işte:) Neyse arkadaslar biz masum oyuncuların bu tür fakelere kanmaması dileğiyle.. ilgilendiğiniz için hepinize tekrar çok Teşekkür ederim. saolun:).. Oyunda ve Gerçek Hayatınızda Başarılar Dilerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.