Şimdi Ara

Bu leptop alınır mı?=hp omen 15 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar linkteki bilgisayarı ben de aldım. İlan kaldırılmış ancak bundan sonrası için bu modeli alacak arkadaşlara bilgisayarı anlatayım. Alırken fiyat ve içerdiği GPU ile ilgili tereddütlerim vardı. 2 günlük deneyimim sonucunda diyebilirim ki, bu cihazda KDV indirimi, sepet indirimi vs herhangi bir indirim kovalayın. İçindeki ekran kartı MAX-Q falan değil, düz 1650. Oyunları en yüksek ayarlarda oynayabiliyorsunuz ve en önemli nokta şu: cihaz oyunu etkileyecek kadar ısınmıyor ve throttle yemiyor. Klavyede oyunu oynadıkça sıcaklığı hissediyorsunuz ama bunun sebebi kasanın alüminyum olması. Bilgisayarda Omen'in uygulaması var CPU GPU kullanımı ve sıcaklıkları yazıyor. Yaşadığım tek sorun bilgisayarda Turbo Boost'un sürekli açık çalışmasıydı. Bu sorunu bu bilgisayarı almış ve alacak herkes yaşayacak. İşlemci DH'ye bile girseniz 4.1 GHZ'de çalışıyor. Kapamanız için kayıt defterine güç seçeneklerine Turbo Boost'u kapatıp açmayı yarayan kaydı indirmeniz gerekiyor. Bunu internetten kolayca bulabilirsiniz. Turbo Boost'u kapadığınız anda işlemci 2.4 GHZ frekansa düşüyor. TDP değeri de oldukça azalıyor. Turbo Boost'u kapadığınız takdirde ısınma sorunu yaşamazsınız. Yaklaşık 10 derecelik soğuma oluyor. Cihaz ısınmasıyla meşhur olan bir markanın ürünü ancak içindeki işlemci ve ekran kartı o kadar sağlam ki zaten yüzde 50 güçle istediğiniz işi yaparsınız. Oyun deneyimi sırasında işlemci maksimum 70, ekran kartı ise 67 dereceyi gördü.

Gelelim eksi yönlerine:

Ekranın son parlaklığı az. Menteşeler inceden gıcırdıyor aşırı sağlamlık beklemeyin. Klavyede sağ tarafta ctrl tuşu yok. Virgül tuşunun yeri ofsayt. İçindeki Windows 10 sürümü tek dil destekli ve kurulum sırasında SSD'ye mi yoksa HDD'ye mi kuracağınızı sormuyor (tam emin değilim belki ben kaçırmışımdır). Klavye sağlam ama "çok" sağlam değil, dikkatli kullanmak gerekir. Ses sistemi iyi fakat Bass'lar biraz sönük kalıyor gibi. Bunun dışında 2 gündür kullanıyorum cihazdan memnunum. Daha uzun süreli kullanım sonrası da yorum yaparım.

• Arkadaşlar. Öğrendiğim kadarıyla kasanın daha da kalınlaşmaması için bütün gaming notebooklarda max-q ekran kartı kullanılıyormuş. Fiyatı çok yüksek olanlarda bu durum farklı olabilirmiş.(15-20 bin tl gibi)

Örneğin; 1650 Max-Q ekran kartı, 1050 Ti'dan iyi ama normal 1650'den düşük oluyor sanırım.
  • Hocam bu bilgisayarı 1 aydır kullanıyorum ve içinde düz GTX 1650 var, yanlış bilgi vermeyelim. Benchmark testlerini de yaptım MAX-Q'lara göre çok üstün performans sergiliyor ve 1650 ortalamasından bile iyi sonuç veriyor. Final Fantasy XV Benchmark'tan 3800 civarı alınabiliyor bu da GTX 1050 Ti'dan yaklaşık %30-35 fazla. Klavye ve depolama seçenekleri farklı ancak aynı CPU ve GPU'ya sahip modeline ait inceleme yazısını "https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-Review-affordable-entry-level-gamer-with-decent-battery-life.428051.0.html" adresinden okuyabilirsiniz.
  • aryuye A kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın. Biraz araştırınca öyle bir bilgiyle karşılaşmıştım. Demek ki doğru değilmiş.
  • Bu cihaz satistan kalkti mi ? Tam istedigim gibi ama fiyat yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süreli kullanım sonrasında da yazarım demiştim. Cihazdan memnunum hiçbir sorun göremedim diyorum çünkü görmeye çalıştım beceremedim. Laptopun altına kitap, stand vs koymak ve undervolt yapmak (ben 0.155v yaptım) soğutma konusunda daha da işe yarıyor. Full yükte 4.1 ghz'de max.80 derece cpu sıcaklığı alıyorum, gpu full loadda 65 dereceyi geçmiyor. Zaten neredeyse bütün oyunlar turbo boostsuz oynanabiliyor, içindeki gpu çok güçlü. Benchmarklarda masaüstü 1650'lerden daha yüksek fps aldığım oldu. Oynadığım oyun gta v gibi cpu demanding olmadıkça, cpu gpu 60 dereceyi geçmeden 60 fps oyun oynuyorum masaüstü bilgisayar gibi resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aryuye A kullanıcısına yanıt
    hocam iyi günler. bende omenın tasarımına bayılan birisi olarak bu modeli almayı düşünüyorum. Ancak herkes hp alma pişman olursun çok ısınıyor vs gibi yorumlarda bulunuyor. Aslı varmıdır bu olumsuz yorumların. Prof gamer değilim gta5 hikaye bazlı oyunları falan oynarım ama yani. Uzun kullanımda üzer mi beni?

• sıcaklık konusunda şuan nasıl bende omen 17 versiyonunu almayı düşünüyorum sıcaklık beni çok düşündürüyor.
  • ugurcn11 U kullanıcısına yanıt
    Omen 17 rtx2060 versiyonunu aldım 10 gün önce çok kaliteli gerçekten cs goda işlemci sıcaklığının 78 dereceyi geçtiğini görmedim, ısınması da bana problemli gelmedi
    Şu an memnuniyetle 144hz ve 2060 ın keyfini çıkartıyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.