Şimdi Ara

Bu lens içi ne düşünüyorsunuz ? Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 XR Di LD VC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

yok sanırsam ben görmedim daha önce

Peki bu fiyata bu lens iyi bir seçenek mi?
    Hayyam' da daha ucuza bulabilir miyim?
  • bukadar geniş aralıklı lenslerin keskinlikleri hep tartışılır kombine lesnlerin avantajlarıda var dezavantajlarıda ben almaktan wazgeçtim

17-70 + 70-300 ikilisini sepete attım listemde onlar var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Su anda kullandıgım 18-250 mm ve birde smc-A 50mm f2 objektifim var.
    Her ikisinin 50 mm deki crop lanmıs sonucları asagıda.
    İki objektifte pozlama degerlerini aynı kullandım.
    f/8, 1/90, iso100

Bu lens içi ne düşünüyorsunuz ? Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 XR Di LD VC

Fotografın crop suz hali bu
    18-250mm
     Bu lens içi ne düşünüyorsunuz ? Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 XR Di LD VC

Bu fotolardan sonra bende kesin almaya karar verdim. Denildiği gibi sanatsal çalışmalar yapmaya başlarsam birgün bende geniş ve tele için farklı lensler kullanmaya başlarım..

Eğer bulabilirsem 18-270 olmazsa yine kararsız kaldığım 18-250 ile 28-300 den birisini alacağım. 28-300'ü düşünmemin tek sebebi titreşim önleyicinin olması.. 18-250 de 200 mm üstü bir değerde tripod olmadan resim çekmek zor olacaktır benim için ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahirzora -- 12 Eylül 2008; 16:14:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ahirzora

Bu fotolardan sonra bende kesin almaya karar verdim. Denildiği gibi sanatsal çalışmalar yapmaya başlarsam birgün bende geniş ve tele için farklı lensler kullanmaya başlarım..

Eğer bulabilirsem 18-270 olmazsa yine kararsız kaldığım 18-250 ile 28-300 den birisini alacağım. 28-300'ü düşünmemin tek sebebi titreşim önleyicinin olması.. 18-250 de 200 mm üstü bir değerde tripod olmadan resim çekmek zor olacaktır benim için ...

bu arada sorabilirmiyim gövde olarak ne alacaksınız??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mallorn

quote:

bu arada sorabilirmiyim gövde olarak ne alacaksınız??

Canon 450d almayı düşünüyorum.

Şu ana kadar kullandığım makinalar (her birini 1 yıla yakın kullandım) Canon S2 IS,Canon S3 IS ve son olarakta Canon G9..
    En son G9 u aldığımda Canon 400D alacaktım ama bu lens mevzusu yüzünden vazgeçmiştim..

• genis aralıklı lens olayı her yerde tartısılır
    ancak bence kesinlikle onemli olan sizin ihtiyaclarınızdır.
    eger kalite dusuyor dslr mantığına aykırı aralıklıar birbirinin maksimum 3 katı kadar olmalıdır gibi tartısmalara girilirse konu sanat sanat icin mi halk icin mi yapılmalı gibi bir seye donusuyor.

bu lensler kalite anlamında daha az sey sunuyor olabilir ama bence muthis bir kolaylığıda beraberinde getiriyor arkadasların dedigi gibi tamronun AF18-250mm F/3.5-6.3 Di II LD Aspherical (IF) lensi iyi bir secim olacaktır ama sizde ister istemez en onemlisi keskinlikten odun vermis olacaksınız.

değer mi ?

bana gore deger...
  • Pentax 18-250mm yi bende cok arastırdım. Onyargılıydım. Bircok karsılastırma, test ve mtf tabloları bilgilerini uzun uzadıya baktım, yanlıs karar vermemek icin. Amacım guncel kullanabilecegim, objektif degistirme derdinden ve anlık kacıracagım karelerden kurtulacagım bir urun almaktı. 18-250 yi almadan once makinaya takıp inceledim. Kullandıgım 18-55 ve 50-200mm iki objektif kadar iyi sonuc verdigini gordum. Bu durumda 2 adet kit lensi tasımanın hic bir anlamı kalmadı. Su anda cok memnunum. Yukarda 18-250 mm nin karsılastırmalı fotograflarını ve detaylı inceleme sitesinide verdim, ordan bakın sonuclara sasıracaksınız. Hatta yukarıdaki kendi testimde sabit 50 mm Smc Pentax-a 1:2 den bile iyi sonuc verdi. Genis aralıkta kabul edilebilir sınırlar icinde iyi sonuclarda alınabiliyormus. Gunluk kullanım icin gonul rahatlıgıyla alınacak bir objektif. Bence onyargıdansa gidin bu objektifi makinanıza takın ve sonucları test edin. Kullanmaya deger bir objektif. K10D kullanıyorum ve govdede dairesel calısan titresim onleyici var. 250mm de elde cok rahat net ve titresimin olmadıgı kareleri cekiyorum. Bunun yanında en kısa surede 17-50mm tamron da alacagım.

• Günlük kullanımda "sök tak " fazla yapmamak için "tembel" olanlar için bence iyi bir seçenek.
    Hele de verilen sitelerde çektigi fotografları bir inceleyince..

Fakat hiçbir zaman prime lenslerin yerini tutmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

Günlük kullanımda "sök tak " fazla yapmamak için "tembel" olanlar için bence iyi bir seçenek.
    Hele de verilen sitelerde çektigi fotografları bir inceleyince..

Fakat hiçbir zaman prime lenslerin yerini tutmaz.

Tabiki prime ların yerini tutmaz. Bu sadece gunluk kullanım icin. Sanatsal calısma dısı tatile cıktınız yada es dost bir aradasınız yada soyle bir dolasayım dediniz hem genis hemde telenin bir arada lazım oldugu durumlarda kullanılabilecek objektif bu. Objektif degisme ortamının olmaması yada yanımda diger objektifin olmaması durumlarından dolayı cok kareler kacırdım. Guncel kullanım icin genis aralık olmalı. Ama bir kompozisyon uzerinde sanatsal calısılıyorsa mekan, zaman vs belli oluyor zaten en ideal ekipman yanında bulunuyor insanın. Mesela gunbatımı cekeceksiniz, zaman, mekan belli. O durumda tabiki genis aralıktansa mtf degerleri yuksek bir genis acı almak gerekir. Yada portre calısacaksınız ondada ona gore objektif takarsınız. Ama guncel kullanımda insanın yanına 3-5 objektif alıp dolasması hem eziyet hemde pratik degil. Bu acıdan bakılıp karar verilmeli genis aralık objektiflere. Madem D-SLR de objektif degisme ozgurlugu var bu avantajınıda kullanmak lazım. Ben kit objektiflerimin performansını 18-250 de aldım. Ornekler yukarıda. Boylece 2 objektifi surekli tasımama gerek kalmadı. Her an objektif degisme stresinden, tozlanma, saniyelerle yarısma derdinden kurtuldum. Ama daha sanatsal yada onemli calısmalar icin MTF degerleri yuksek objektif ayrıca alıcam zaten o ayrı konu. En iyi kareniz, kacan kareniz olmasın guzel bir cumle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Eylül 2008; 12:18:31 >

• Zaten bu konuyu açarken bu lensin bu aralıkta yer alan tüm lenslerin yerini alacağını düşünerek açmadım. Sadece kabul edilebilir bir lens mi onu öğrenmek istiyordum. Şu an daha amatörüm ve bişeyleri öğrenirken kolay yolu tercih ettim. Evet "TEMBEL" işi olabilir. Ama bu tarz makina alanların illa profesyönel foto çekimesi gerekmiyor değil mi ?
  • quote:

Zaten bu konuyu açarken bu lensin bu aralıkta yer alan tüm lenslerin yerini alacağını düşünerek açmadım. Sadece kabul edilebilir bir lens mi onu öğrenmek istiyordum. Şu an daha amatörüm ve bişeyleri öğrenirken kolay yolu tercih ettim. Evet "TEMBEL" işi olabilir. Ama bu tarz makina alanların illa profesyönel foto çekimesi gerekmiyor değil mi ?

Ben de öyle bir lens alacağım. Kalkıp NTV o anlar için fotoğraf çekecek değilim ya. Keyfine bak boşver
  • quote:

Zaten bu konuyu açarken bu lensin bu aralıkta yer alan tüm lenslerin yerini alacağını düşünerek açmadım. Sadece kabul edilebilir bir lens mi onu öğrenmek istiyordum. Şu an daha amatörüm ve bişeyleri öğrenirken kolay yolu tercih ettim. Evet "TEMBEL" işi olabilir. Ama bu tarz makina alanların illa profesyönel foto çekimesi gerekmiyor değil mi ?

Bu tembellik degil zaten, zorunluluk. Siz fotografcılıgı sevin ogrenin onemli olan bu oncelikle. Zaten zamanla genis aralıgı kullanırken daha cok hangi konuda hangi aralıkta calıstıgınızı belirleyip o yonde prime lensler alırsınız. Gunu birlik bir objektif ayrı, sanatsal cekimler icin ayrı objektifler zaten lazım. Siz guncel kullanımda genis aralıkla istediginiz gibi fotograf cekerken kareleri yakalarken, digerleri yanınızda aman bu kare kacmaz hemen tele yi takayım eyvah ortamda musait degil yada tuh yetisemedim gitti guzelim kare diyenlerden olmazsınız. Meseleye bu gozle bakın. Cunku bu objektiflerin amacı bu. Yoksa objektif degisiminden kacmak yada tembellik degil. Oyle kısa aralık gibi performans vaadleri yok zaten. Ayrıca 28mm genis acı focal carpana gore dahada artacak. Yani 40 mm civarında olacak. Bence 18 den baslayan bir objektif alın. Ic mekanlarda ve manzara cekimlerinde sıkıntı olur 40 mm acı.

28-300 un mtf ini bulamadım ama asagıda sigma 18-200 ile tamronun 18-250 sinin mtf karsılastırması bulunmakta. Tamron 18-250 goruldugu gibi daha genis aralıklı olmasına ragmen sigmaya gore oldukca iyi sonuclar vermis.

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 16 Eylül 2008; 10:14:55 >

• Açıkçası 28-300 den vazgeçtim. @ikarahal senin büyük etkin oldu, geniş açı dediğin gibi önemli. Ama 18-250 de titreşim önlemesi olmadığı için beni biraz uzaklaştırdı. Sanırım 18-270 i aldırabilirsem ki bu tamamen piyasaya çıkış tarihine bağlı, bende Dslr camiasına geçmiş olucam , eğer çıkışı gecikirse başka bi bahara kalıcak ...

Şimdi sıra beklemede..

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler..
  • quote:

Açıkçası 28-300 den vazgeçtim. @ikarahal senin büyük etkin oldu, geniş açı dediğin gibi önemli. Ama 18-250 de titreşim önlemesi olmadığı için beni biraz uzaklaştırdı. Sanırım 18-270 i aldırabilirsem ki bu tamamen piyasaya çıkış tarihine bağlı, bende Dslr camiasına geçmiş olucam , eğer çıkışı gecikirse başka bi bahara kalıcak ...

Şimdi sıra beklemede..

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler..

Evet telede ıs onemli. Canon ve nikon objektif satmak icin govdeye henuz ıs koymadı ama ilerki zamanlarda rekabet icin koyacaklardır. Govdede is olmalı bence. Pentax bu konuda klasik 2 yone degilde 3 yone calısan ıs gelistirmis ve gercekten cok faydası var. 250 mm 1.5 carpanla 375mm ve elde rahatlıkla cekim yapabiliyorum bu sayede.

• bu lenslerin test fotoğraflarını bulabilecğimiz bi yer varmı?
  • daha once pentax konusunda 18-250 nin detaylı test incelemesini vermiştim zaten

@ikarahal arkadaşımızda o lense ait karelerin linklerini üst kısımda vermiş göründüğü gibi performansı iyi kombine bir lens için ama sanatsal çalışmak istediğiniz zaman zaten o lens i kullanamayacaksınız

alıcak arkadaşta sanatsal bir faaliyette bulunmayacagı için almasında bir mahsur yok alına blir neden alınmasınki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 16 Eylül 2008; 12:48:16 >
  • S.T.A.L.K.E.R saol.pentax konusuna gidiyorum derhal...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.