Şimdi Ara

Bu Kriterlere Uygun Alınabilecek İyi Bir Televizyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben bu televizyon konusunda çok ama çok kararsızım. Bir türlü televizyona karar veremiyorum. Konuyu özetlemek gerekirse: Uzun zamandan beri(yaklaşık 1-1,5 ay) bu televizyon işini araştırıyorum. En sonunda LG 42LM660S'e karar vermiştim(bütçe max. 2.000 tl. olduğu için). Fakat bugün hatta bir kaç dakika önce okuduğum bir rehber konu(http://forum.donanimhaber.com/m_54325672/tm.htm)da kararsızlığa düştüm. LG tv'ler için: "2d görüntü kalitesi çok vasat. " ve "1080p 3d bir yayın izliyorsanız fpr gözlük ile ekranda 540p görürsünüz." diyor. Bu durumda şüpheye düştüm. Ve Philips'in 46PFL5570K'sı aklıma geldi. Philips tv'ler içinde "Alt yazıları desteklemiyor, dts desteklemiyor." demiş. Ben de genelde illegal yollardan ( ) film edindiğim için kaliteli olması açısından dts edinirim. Maksat kalite yüksek olsun. Bu yüzden daha televizyonu almadan ben 3D film edinmesine başlamıştım. 16-17 tane film var elimde. Bu filmlerin bir çoğu dts. Bu Philips'te sorun yaşar mıyım? Genel olarak nasıl bir tv istediğim konusuna gelirsek: 3D'li (2D'den 3D'ye dönüşmeli olması iyi olur), smart, 400 hz+, dahili receiver'lı, max. 2.000 tl bütçeli bir televizyon arıyorum. Ne amaçla kullanacağıma gelirsek: genel olarak 2D izleyeceğim, oyun oynamak için pek sık bağlamam ama oyun içinde idare eder derecede olması tercihimdir ve son olarak 3D'sini her zaman değil ama bayağı sık kullanmayı düşünüyorum. Bu kriterlere uygun bir televizyon dünyaya gelmişmidir acaba? Bütün forumdaşlarımın yorumlarını bekliyorum ve lütfen taraftarlık yapmayın Hepinize iyi forumlar...

• Bir cevabı olan yok mu?
  • :D Güzel anlattınız. Tamamen bu özelliklere sahip televizyon yoktur zaten. En yakını hangisi? LG 42LM660S nasıldır. Söylenilen kadar kötü mü sd yayın kalitesi? Bir de Philips 46PFL5507K, Philips 42PFL6007K.
  • Merhaba hocam sana güzel bir özet geçiyim evet doğru LG tvlerde 2D>3D performansı vasattır, bunun yanında görüntü kalitesi de Philips'in muadil modellerine göre çok daha kötüdür, yapay durur, sönüktür. Bunu mağazaya gittiğinde kendin de anlayacaksın zaten.Burada önemli olan iki televizyon modelinin kriterlerine bakıp, senin aradığına göre hangisini alacağına bakmak.Philips 5507 çok güzel bir paneldir, tavsiye ederim, zira 6007'de de ambilight olmasından kaynaklı muhteşem bir görüntü deneyimi yaşarsın, 3D lerde gözün daha az yorulur, ambilightin yarattığı derinlik hissi ile televizyonun büyük gözükür, sinema atmosferi yaratır. Görüntü kalitesi bakımından 6007 ve 5507 çok öndedir, 660S bunlarla yarışamaz.Ancak medya açısından bakarsak da LG öndedir evet Philips tvlerde alt yazı sorunu var ve mkvlerin dts formatlı olanlarını da açmaz. Burada tercih sana kalmış, çok iyi ve çok kaliteli görüntü ancak bu medya eksikliği mi yoksa bu modele kıyasla vasat bir görüntü fakat dts ve alt yazıda sorunsuz çalışması mı?

Şahsi tavisyem; televizyon alıyorsunuz, aldığınız televizyonu 4-5 sene kullanacaksınız. Bugün DTS formatı var, 6 ay sonra PTS çıkacak atıyorum ve hiçbir televizyon açmayacak.O yüzden benim için tercih ederken en önemlisi görüntü kalitesi, canlılığı, performansı, akıcılığı.Çünkü değişmeyecek ve çözemeyeceğin bir şey, bir kere aldın mı vasatsa vasattır, güzelse güzeldir. Halbuki dts-alt yazı olayını 99 tl ye bir medya oynatıcı alarak zaten çözebilirsin böylece hem görüntü kalitesinden mahrum kalmazsın, hem de medya oynatımından.Zira zaten 1 sene sonra başka bir format çıktığında onu açmak için medya oynatıcı alacaksın ama görüntü kalitesinden televizyonu değiştirmediğin sürece muaf kalacaksın.

• Tam istediğim cevabı vermişsiniz. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz açıdan hiç düşünmemiştim. Düşündüğüm TV'de sanırım değişikliğe gideceğim Bir de elimde zaten Samsung'un 5+1 ses sistemi var. Yaklaşık 3-4 yıl oldu alalı acaba dts destekliyor mudur? Üstünde bir yazı göremedim ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 24 Ekim 2012; 2:23:51 >
  • http://www.sanalreyonum.com/urun/samsung-ue-40es7000_930857.aspx?CatID=27646

http://www.bir numaram.com/urun/samsung-40es7000-3d-smart-tv-dahili-receiver-dahili-kamera-ses-ile-kontrol.aspx

http://www.incehesap.com/samsung_40es7000_3d_led-547-22762.html

2600 es es8000 bulunuyor :) 2600 çok olur 7000'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 24 Ekim 2012; 22:52:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.