Şimdi Ara

bu kışın ısınamadım ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evim 2n ci kat orta daire kuzey cebe iki cephesi açık
    oturma odası 13 m² 100 petek var.
    salon 22 m² 50 lik 2 adet petek var
    hol 11 m² petek yok
    yatak odası 17 m² 100 petek var
    mutfak 10 m² havluluk petek var ( 50*70)
    banyo 7 m² havluluk petek var (50*100)

kombi demirdöküm kalisto

bina yeni yapı montolama var. fakat ısınamıyorum. camlar full pvc çift cam
    apartman dairesi olmayıp 6 katlı binadır çift daire.
    kışın havanın 0 derece olduğu günlerde kombi 60 da yanmasına rağmen
    ısındığım söylenemez. bu şekilde oda sıcaklığını ölçmedim ama
    20 derecenin altında olduğuna eminim.

sorum ?

1- oturma ve yatak odasına 140 lık petek koydurmak istiyorum
    2- oturma odasında çıkan 100 lik peteği salondaki 50 likler ile yerdeğiştirmek istiyorum

bu iki maddelik manevra ile toplamda petek boyuna + 130 cm ilave
    olacak sizce bu yeterlimi

3- hole petek koymam çokmu gerekli hol bütün odalara bakıyor (bu iş çok maliyetli olur yerlerin kırılmasılazım)
    4- yada sizin önerileriniz nedir.?

tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitlik -- 9 Haziran 2010; 20:40:00 >

• arkdaşlar yokmu cvp olan
    ?
  • Baştan söyliyeyim forumdaki bazı arkadaşlar gibi bu işin ustası değilim. Çok anlamam yani. Fakat evinin yeni olması, kullandığın kombi markası ve petek boyları gibi benzerliklerimiz olduğundan bir iki kelam etmek istedim.

Benim daire 2+1 net olarak 112 m2. Yeni bina yakaşık bir buçuk senelik. Salon 35m2 ve sanırım 140 lık bir petek var. holde yok. yatak odası ve küçük oda da 50'lik bir de mutfakta 50 lik petek var. Banyoda da havlupan denenlerden var.

Geçtiğimiz kış en yüksek ödediğim aylık yakıt parası 63 Tl.idi. O da İstanbula karın yağdığı ay.

Senden farkım şu: (ne kadar etkilidir bilmiyorum) oda termostatı kullanıyorum. Bu termostat holde daire kapısının hemen bitişiğinde bulunuyor. Holde petek olmaması ve kapı girişinde olması sebebiyle termostatı 17-18 derecelere ayarladığımda salon ve diğer odalar 22 derece civarında oluyor ve bu da yeterli konforu sağlıyor. Kombi su sıcaklığı ise neredeyse ilk günden beri sabit: 70 derecede. Kış boyunca da elimi bunlara bir daha sürmedim. Sürekli açıktı yani kombi. Ayarlı ısı değerine geldiğinde termostat kapatıyorsa kapatıyordu.

Taşındığım sene ki kış ayında taşınmıştım. İlk aylar 300 tl civarında gelmişti fatura. O zamanlar hem termostatıydı hem kombi ayarlarını fazla kurcalamıştım. Alt katımda oturan yoktu. Ve sigara içtiğimden sık sık camları açma ihtiyacı oluyordu.

Bu sene kış başı termostatı ve kombi sıcaklığını yukarıdaki değerlere getirdim. Alt katıma taşınan oldu. Sigarayı bıraktım ve camlar pek açılmadı. Ve sanırım binanın yeni olmasından kaynaklanan betonundaki nemi vs. atması sayesinde de bu sene elde ettiğim netice beni ziyadesiyle memnun etti. Şaşırttı da. Hiç o kadar az geleceğini beklemiyordum.

Bu kadar sözden sonra diyebileceğim petekleri büyüttükten sonra şu oda termostatı işini bir araştır. Pencerelerin de sık sık açılmamasına dikkat et derim. Çünkü belki saatlerce kombi çalışması ile elde edilen ısı değeri 2-3 dakikalık pencere açılımı ile uçup gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 9 Haziran 2010; 21:27:27 >

• iyi akşamlar ben adana da oturuyorum buralar en sğukta bile nadir sıfır derecelere düşer

ama senden ricam önce kandeğerlerini ölçtür sende kansızlık olabilir

yatak odana elektrikli battaniye al ((sıcacık fırıngibi oluyor))

2 tanede ufo al 1,80 cm yüksekliğe montajı olacak biçimde birisini yatak odana yatağının başına yada ayak ucuna duvara vidalattır hem kışın rahat oluyor
    diğerinide oturma odana montelettir destek lazım olunca ufoyu açarsın hiiiç petek metek uğraşma

benim dediğim gibi gıdana ve beslenmene dikkatet bol bol dut pekmezi iç
    şekerin yoksa tabikii hem kan yapar hem üşümezssin
    abi iki ufoyla iş bitiyor

akıl istedin benimki bana göre bu
  • tşkler arkadaşlar pekmezi ben yerimde gelen üşüyen misafirlerede zorla pekmez yediremem .
    ufo olayıda kullanıyorum ama konforsuz + hem kombi hem ufo daha fazla maliyet getiriyor.
    ben sorunun petek boyunda olabileceğini düşünüyorum.
    net kullanım alanı 80 m² olan bir dairenin toplam takılması gereken petek boyu ne kadar olmalıdır ?
  • Toplam 3 mt petekle nasıl ısınacaksın ? Yukarıda arkadaşım çok güzel ve ayrıntılı açıklamışş . Ayrıntılı ısı hesabı yapılıyor dürüst müteahhit hesabı kaba olarak kombili evlere 100 m2 eve 60 lık yükseklik 22 tipte toplam 7 mt panel radyatör....Koyulur...Senin evine 60 cm yükseklikte toplam 6 mt petek takacaksın..Evine ..fazla fazla yetecek...Birde oda termostadı.....Allahına şükredip oturacaksın... 1 mt boyda 60 lık 22 tipi panel senin iklimde 15 m2 yer ısıtır....kaba hesabını yap , panelleri , odaları buna göre ayarla...6 mt panel koydunmu işlem tamam...yani özeti 3 mt 60 lık petek ilave... Hole ve salona 150 cm lik 2 tane ayrı ayrı tak... Havlupanlar varla yok arası bu hesaba dahil değil ısı değeri çok düşük....... Hırsız müteahhit hesabı ise kombili evlere 100 m2 ye 60 cm lik 22 tip radyatör 3,5 mt tamaaammmm yeteeerrrr diyorlar..Evi alıp ...oturanlar ise senin dediklerini yazıyorlar....Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Haziran 2010; 19:26:57 >

• tşkler hocam yani anlaşılan kıracaz ortalığı
    hole petek koydurmam gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.