Şimdi Ara

Bu kalitede resim nasıl çekilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, linkini verdiğim resim kalitesinde fotoğraf nasıl çekilebilir? Cihaz nedir? Işık falan demeyin lütfen. Sadece ışıkla olacak iş değil çünkü. Aynı büyüklükte ve stüdyoda çekilmiş fotoğraflara bakıyorum ve bu kalitede çok az resim var. Resmi orjinal büyüklüğüne getirip modelin gözlerine baktığınızda detayların nasıl olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi-fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    http://s3d2.turboimagehost.com/sp/73a5159f13906227e3c4b91f03a1a1ce/RyonenAmericanApparelGirl_2011-08-13_031xxxxxl.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercansuat -- 6 Mart 2015; 1:04:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ercansuat

Merhaba arkadaşlar, linkini verdiğim resim kalitesinde fotoğraf nasıl çekilebilir? Cihaz nedir? Işık falan demeyin lütfen. Sadece ışıkla olacak iş değil çünkü. Aynı büyüklükte ve stüdyoda çekilmiş fotoğraflara bakıyorum ve bu kalitede çok az resim var. Resmi orjinal büyüklüğüne getirip modelin gözlerine baktığınızda detayların nasıl olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi-fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    http://s3d2.turboimagehost.com/sp/73a5159f13906227e3c4b91f03a1a1ce/RyonenAmericanApparelGirl_2011-08-13_031xxxxxl.jpg

Bu fotoyu göremiyoruz ama dosya adından buldum. Hegre-Art'ın fotoğrafı . Araştırınca bu foto stüdyosunun Phase One 645DF P 65+ kullandığını okudum ama halen bunu mu kullanırlar, bu fotoğrafta bunu mu kullandılar, onun bilgisini fotoğrafta exif olmadan bilmek belki ancak megapixel'den, çözünürlükten tahmin edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Merhaba arkadaşlar, linkini verdiğim resim kalitesinde fotoğraf nasıl çekilebilir? Cihaz nedir? Işık falan demeyin lütfen. Sadece ışıkla olacak iş değil çünkü. Aynı büyüklükte ve stüdyoda çekilmiş fotoğraflara bakıyorum ve bu kalitede çok az resim var. Resmi orjinal büyüklüğüne getirip modelin gözlerine baktığınızda detayların nasıl olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi-fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bu fotoyu göremiyoruz ama dosya adından buldum. Hegre-Art'ın fotoğrafı . Araştırınca bu foto stüdyosunun Phase One 645DF P 65+ kullandığını okudum ama halen bunu mu kullanırlar, bu fotoğrafta bunu mu kullandılar, onun bilgisini fotoğrafta exif olmadan bilmek belki ancak megapixel'den, çözünürlükten tahmin edilebilir.

Ben göremiyorum ama Hegre-Art bir güzel sanatlar sitesi olsa gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle fly free

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Ben göremiyorum ama Hegre-Art bir güzel sanatlar sitesi olsa gerek?

Hem de ne güzel !.. Google şuradan sizi buldurtabiliyor "RyonenAmericanApparelGirl_2011-08-13" arkadaşın paylaştığı fotonun dosya isminden...

• :) valla google da 'model' diye aratınca ve aramayı 70mp ve üstü şeklinde yapınca görsellerde çıktı :) Hegre artı severek takip ediyoruz o ayrı ve evet sanırım jiddi nin dediği makina phase one 645df. Cihazı arattığımda çıkan resimlerde dehşet geldi bana. İşin ehilleri daha iyi bilir fakat Canon mark II almam, bu cihazı alırım sanırım. Resimin ufaltılmış halini hızlı resimden paylaştım.
     Bu kalitede resim nasıl çekilir?
    . Tam boyutunda değil, tam boyutu 70mp ve birkaç resimdede adamlar nasıl detay yakaladıklarını göstermişler. Verdiğiniz bilgiden ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürler. :)

Bu kalitede resim nasıl çekilir? Bu kalitede resim nasıl çekilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercansuat -- 6 Mart 2015; 15:20:15 >

• ercansuat E kullanıcısına yanıt
    Maddi durumunuzu bilmem ama biraz zor alırsınız :)
    Orta format nedir diye bir araştırın, fiyatlarına da bakın.
  • :) evet farkettim, işteydim alelacele üstün körü baktım ebayda (http://www.ebay.com/bhp/phase-one ) 3000-5000 TL gibi gördüm. Asıl fiyatlat daha aşağıdaymış . Adam 2. eline 25000 euro fiyat çekmiş, evi arabayı satıp almak isteyenler var (http://www.fotokritik.com/forum/konu/165438/satilik-inanilmaz-phase-one-p65-kit-makina-5-lens-aksesuvar-vs ) :) . Biz yine Canon-Nikon a devam. Canon 65X zoom çıkarmış, slr-like a mı geçsem diye düşünüyorum an itibariyle :) .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "İner misin - Çıkar mısın" isimli bir yarışma vardı eskiden .
    Hem ne diye kendinizi ve kesenizi üzeceksiniz ki ? "Fotoğrafı makina değil, fotoğrafçı çeker" , öyle değil mi arkadaşlar ? Alın bir d-slr like çekin ve bu sözü de tekrardan kanıtlayın işte ne güzel.
    -
    Ne demiş birisi ?

500px beni 3 gunde bıktırdı. Adama birşey soruyorum, robot gibi, "Beğendiginiz için çok teşekkür ederim" diye cevap geliyor! Fakat begenmedim ki, soru sordum ben... Baskasına başka bir soru soruyorum, "Bu fotoğrafı hangi lensle cektiniz, cok guzel gozukuyor diye, exif bilgisi yok çünki" ve o muhteşem cevap geliyor "lensin onemi yok, onemli olan fotograficidir". Hadi ordan !.. Şaka gibi. Nasil bir enaniyet (http://enaniyet.nedir.com/#ixzz3Tf4cV3Qx
    )... VR olmadan, ED glass olmadan cek bakalim o kuşu öyle havada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Mart 2015; 4:09:29 >

• Evet programı hatırlıyorum. Bu cihaz cebi üzmez, cebi gömer öldürür. 3 tane araba alırım. Ev alırım yarısını öderim. jiddi adamlar sana muhalefet olmuş Ne demiş eskiler 'alet çalışır el övünür'. Tatmin edici cevap verilmemesini anlamıyorum. Be adam bu senin hobin değilmi?? Hobin hakkındada özen göstermeyeceksen, konuşmayacaksan, bilgi alıp-vermeyeceksen ...... ne mantıkla hobi edinirsinki?? 37 yaşın geldim, hobilerim ile ilgili bir konuya gömüldümmü yada biri bişey dediğinde adamın ağzına bakıyorum, bişey desinde havada kapayım diye, bildiğimi paylaşayım söyşeyeyim, eklesin ve-veya onunda ilgisini çekiyorsa konuşalım geliştirelim gelişeyim diye. Zaman ilerledikçe diyalog sorunumuz oluşuyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercansuat -- 7 Mart 2015; 17:51:54 >

• bak avrupa fiyatları bile hasselblad yaklaşık tek poz 4-8 gb arası dosya kaydeder ve 60-80 megapixeldir avrupa fiyatları 45-60 bin avrodur

türkiye fiyatıda (şerefsiz devletin katkısı ile) 106-120 bin avro
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.