Şimdi Ara

bu işten para kazanıyormusun !? kodlama sana ne kazandırıyor !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu işten para kazanıyormusun !? kodlama sana ne kazandırıyor !?

• 4 sene sonra mesleğim olcak inşallah onun yanında düşünme bakış açısı olarak çocukluğumdan beri katkısı oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 haneli maaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi 500 tl borç verebilecekmisin ?
  • zamanında bir şeyler yapanlar çoktan

BT firması oldu çıktı.

okul okuyup mezun olanlar anca eğitim sektöründe var olabiliyor.
  • Senden de bir şey olmadı sanırım.
  • Valla 15'imde 1k kazandım, çok az bir sayı ama şuan "sürekli para" için yeni projelerim var onları geliştirmekle uğraşıyorum.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    ne kadar alıyorsunuz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

ne kadar alıyorsunuz hocam
    Su anket ile uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 27 Temmuz 2020; 8:34:40 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    :)))))
  • önemli olan istikrarlı olarak ne kazanıyorsunuz !?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

önemli olan istikrarlı olarak ne kazanıyorsunuz !?
    Yeni cevre. Zira yazilimda turnover baya yuksek. Istikrarli bir sekilde surekli yeni is arkadasi kazaniyorum. Bol bol da kafein.
  • "Bu is" dediğin şey nedir? Ne kastediyorsun?
    "Kodlama" derken, ne kastediyorsun? Ben evde çok iyi kodluyorum ama kimse gelip "bu kodlar çok iyi, al sana para" demedi şimdiye kadar :).
    Kastettigin mühendislik mi? Yoksa mühendislik gerektirmeyen, basit seviye crud uygulama geliştirmekte mi?
  • ben bu siteyi yazdım baştan asaaşgı bi bok kazanmıyorum
    bi bok
  • Sevgili Mokoko kardeş. Mesajların ne alıntılanabiliyor ne de cevap yazılabiliyor. İlginç...

"ben bu siteyi yazdım baştan asaaşgı bi bok kazanmıyorum
    bi bok"

demişsin. Bi bak daha doğru düzgün yazı bile yazamıyorsun ama para kazanmaktan bahsediyorsun. Şimdi gülelim mi ağlayalım mı bu duruma?
  • Ayrıca konuyu açan kişinin "kodlama" meselesini gerçekten ciddi bir mesele zannetmesi de normal. Tanıyanlar bilir
  • onun adı codex tir İngilizcesi iğne ile kumaşa işleme ;
    ince işleme işine codex denildiği için
    code kelimesi buradan türetilmiştir.

öncelikle bizler programcımıyız !?
    programcı değiliz !
    ingilizcede buna program geliştiricisi denilir.
    yani zaten ortada var olan bir program var veya o programın alt yapısı var ise
    sen ben o asm seviyesinde bir işlem yapmadığımız sürece ;
    başkalarınca programlanmış yapıları kullanarak bir şeyleri geliştirdiğimizi sanıyoruz.

google kelime arama algoritmasını yaratmadı. regex i google icat etmedi.
    google veri arşivleme sunucularını icat etmedi.
    peki google neyi ortaya çıkardı.

google sadece var olanları kendi marka çatısı altında organize etti.
    dahası ondan daha vasat olarak gördüğüm Facebook oda aynı şekilde
    teknoloji olarak hiç bir katkısı yok. sadece var olan tüm teknolojileri bir arada kullandı.
    dahası en çok insanlar ben bunu düşündüm dediği şey buydu.

şu an gle ı gle ve fb yi fb yapan şey hem ticari hemde sosyal algıda tümleşik algı organizasyonu oluştura bilme becerisi sayesinde yatırımcılardan para , kullanıcılardan ; kullanım zamanı emeğini topladığı için başarılı oldu.

özetle ana konuya geri dönersek üretiğiniz işin emeğin sonucu ortaya çıkan eseri
    muhatap alınan hedef noktalarıyla firmalar ve kullanıcılar arasında bir bağ kurabiliyorsanız
    başarı eninde sonunda sizinle birlikte olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Temmuz 2020; 8:14:9 >

• Adam sabah 06.00 kalkıp buraya hikâye yazmış. Sonra saat 08:15 te düzeltmiş.
  • K110 kullanıcısına yanıt
    O gördüğüm en sağlam deli. Pek aldırmamak gerek. Savunduğu şeylere bak asm ile programlamadıkça aslında biz program geliştirmiyormuşuz geliştirdiğimizi sanıyormuşuz. O zaman kendi bilgisayar donanımını yapmaya başla şimdiden seo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 30 Temmuz 2020; 16:56:46 >
  • Hocam,
    Ise yaramayacagini bilerek birkaç tavsiyede bulunacağım.
    1. Bu alanda calisan biz mühendisler, kendi aramızda bir dil geliştirmişiz. Uzun zamandır (onlarca hatta bazı alanlarda yüzlerce yildir) da bu dili kullanıyoruz.
    - Ornegin, bu dilde "software" ve "hardware" in tanımı belli. "software developer" da bu "software" ile uğraşan arkadaslar oluyor. Assembly ile de geliştirsen, javascript ile de geliştirsen o software dir. Hatta hiçbir dil kullanmana bile gerek yok. Matematiksel olarak algoritmasını tanımlasan bile, o "software development" tanımı icine girer. Bu development da "R&D (research and development/ araştırma geliştirme yani ARGE) icindeki geliştirme kismidir.

Sen bu dili kullanmıyorsun. Mühendislik ya da teknikerlik eğitiminin en onemli kisimlarindan biri, sana diger meslektaşlarınla ortak konuşabileceğin, geniş anlam yüklenmiş bir dil öğretmesi. Bu dili bilmeden, bu dille ilgili ahkam kesmek çok mantıklı degil.

2. Googledan bahsetmişsin. Yazdıklarından, googlein yaptigiyla ilgili hicbir fikrin olmadıgı ortada. Googleda onbinlerce mühendis calisiyor, bunların üçte biri alanında doktora yapmış adamlar. Bu adamların yaptigine anlamak icin, en azından ne yaptiklarini anlattıklarında, biraz anlayabilmek icin, konuştukları dile azcik hakim olman gerek. Bu da mühendislik eğitimi almadan çok zor.

Bak sana Werner Heisenberg'in bir sozunu bırakayım: "Only a few know, how much one must know to know how little one knows."
    Doktoraya basladigimda (masterdan sonra bıraktım), doktora danismanim şöyle demisti: "Lisans okuduktan sonra, herseyi bildigini düşünürsün. Masterdan sonra, hicbirsey bilmediğini anlarsın. Doktoradan sonra da, hiçkimsenin hicbirsey bilmediğini anlarsın.". Yani ne kadar çok bilirsen, o kadar az ahkam kesiyorsun. Çünkü ahkam kesecek kadar bile bilmediğini daha iyi biliyorsun.

Bu iste yillarca calismis bir abin olarak (yazdıklarından max 20 li yaşların basında, büyük ihtimalle 15-20 yas arası oldugunu varsayiyorum/cikariyorum), tavsiyem, gidip bu isin eğitiminin alman. Ilgili gorunuyorsun. Eğer eğitimimi alırsan, en azından, Googleda, Facebook'da neler yapildigini, bilime nasıl katki yaptiklarini vs. anlayabilirsin, biraz okuyunca. Hatta, göründüğün kadar hevesliysen, bu hevesini derslere yansıtırsan, çok iyi yerlere gelebilirsin.

Eğer para kazanmak ise kriterin, mesela bak "Jeff Dean" var. Googleda calisiyor. Adam sadece yazılım mühendisliği yaparak, milyarlarca dolara sahip olmuş. Bu alana büyük katkıları var. Adam o kadar parası olmasina ragmen, hala kod yazıyor. Yazilim mühendisliği alanına(özellikle daginik hesaplama ve yapay zeka alanlarina) da çok büyük katkıları var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.