Şimdi Ara

Bu işlemci overclock istiyor artık =) yardım lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Joevin

quote:

Orijinalden alıntı: sahincoskun

quote:

lafı bile olmaz kardeşim.mutlu olman benım ıcın yeterlı.işlemcinin carpanını düşürme bu arada anlam cıkartamadım:D aksi taktirde carpan düşürerek yüksek değerlere cıkamassn (: Sen ht ram nb nin hızlarını eskı hızına yakın tut.Voltajı Deneyerek ve ısıların max değerlerini gözlemleyerek ver.Sorn olmaz.birde fsb ile oc anakartın potansıyelıne bağlı bellırlı bir fsb den sonrada tıkanabılır atıyorm..260 fsb gibi..bu şans işi anlıcan..3.5 Ghz civarlari sana yeter gibi düşünüyorm.

tamam ozaman ben çarpan düşürmeyeyim hemen arttiriyorum ya bi problem oldu eğer linkteki sogutucumu gördüysen , çok büyük ben sıcaklıgını el ile kontrol ederken bi anda pc kapandi dedim gitti işlemci baktim açilmiyor fanı söktüm bi baktim işlemci fanın altında :D bi kaç bacak yamulmuş :D yarım saatlik bi operasyon sonucu düzelttim bacakları igne ve cımbızla , sonrasında pc yi çaliştirdiğimda bütün overcloklar gitmişti... tekrar baştan yaptim ayni değerlerle , şimdi önerini dikkate alip çarpanı en yükseğe getireceğim. Son birşey daha soracağim sana :)
    Şimdi cpu ya voltaj verdiğim bölümde biosta ,el ile değer yazilmiyor sadece belirli voltajlar var 0,800 ile 1,350 arası max 1,350 yaziyor ve ben zaten 1,350 verdim daha fazla arttıramayacakmiyim , yada başka bi yerdenmi yapacağim bu işi anlayamadim malesef :(

Garip anakartınız max Voltaj belırlemışş

araştirdim internette verilebilecek maximum voltaj .1350 imiş bende o kadar verdim zaten cpu şuan 3.2 ghz çalişiyor bence yeterli tam yükte 45 derecenin üstüne cikmadi bence gayet iyi 2.8 den 3.2 ye overclock etmekte fena değil tabiki , artık uzun testlere tabi tutup daha stabilize etmek kaldi bana , yapacak başka bişeyim yok buldozer alana kadar herşey için teşekkürler bundan sonrası bana kaldı artık =)

• Önemli değil kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

quote:

quote:

quote:

Ah bir de sıcaklık sorunum çözülse darısı başıma

Stok fan yerıne orta seviyeli bir fan al 4 ghz de kullan islemcini :]

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-968-x4-intel-amd-sogutucu.html

BUNDA KARAR KILDIM SİZ NE DERSİNİZ?

alabılırsenız bunu alın
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html

Diğer tarafına 2.fanıda takarsnz.Eksoz fanıda havayı dışarı atar.ısıyı kontrol altına alırsın.

Vallahi o bana biraz gereksiz geldi, eksoz fan olayına gelirsek kasamda 3 adet aktif calısan 120 mm fan var(Aerocool X Strike - üst, sol kapak ve arka) açıkcası yazın yanıma doğru çekip alttan havalandırmak için kasayı kullanıyorum , içerisi bayağı soğuk yani kasanın.

Dediğimi alsam fena olmayacak, ama inanın aklım almıyor neden bu kadar sıcak oluyor.

Bence o ısıları almanız normal..Stok fan bildğiniz oyuncak gibi..Normal kullanımda ve biraz overclocklu bile kullanabılırısn ama yüksek Rpm de dönerse..Seninki yüksüz kullanımda o Rpm de serinletmeye yetiyor ama prime95 gibi islemciye aşırı yük bindiren bir program için o Rpm'de Stok fanın cok pasif kalıyor..Senin önerdiğin soğutucu fiyat ürünü.ben 3.8,4 Ghz kullanman icin Fiyat değilde Fiyat/performans ürünü önerdim.Bende 1090t islemcimi 4 Ghz'de ve biraz yüksek voltajda Sana önerdiğim fana yakın bir fanla kullanıyorum.Xgimate Balder..Tek fanlı gelıyor 2.fanıda taktım ısı farkettı..prime testinde max 62 gördü ve normal o voltaj ıle (1.4750)...1.4250 Volt ile max 57 görmüştü ama tam stabil değildi..Birde prime95 kadar işlemciye yük bindirecek oyun,program vb. yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 8 Kasım 2011; 23:50:02 >

• Ben max 216 fsb yapabildim ramlerde 800 MHz oldu. 2si 800 mhz biri 667 mhzydi. Şimdi 2 gb 800 mhz ram alıp birde öyle deniyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucidEresbos -- 10 Ekim 2012; 8:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.