Şimdi Ara

Bu işlemci overclock istiyor artık =) yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemcim AMD ATHLON 64 X2 5400+ 2.8GHZ AM2 1M
    Anakartım MSI K9N SLI-F V2, AM2 940
    Belleklerim KINGSTON 2x 2048 MB DDR2 800 MHZ
    Güç kaynağim OCZ FATAL1TY 550 W

Ben bu işlemciye overclock yapmak istiyorum fakat pek bilgim deneyimim yok bu konuda elimde Zalman cnps 10x performa 120mm var onunla kullanıyorum işlemciyi. hiç overclock yüzü görmedi işlemci , resimdekilerde bilmek isteyeceğiniz değerler sanırım

şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum

• Bios'dan FSB(Bus Speed) arttırarak overclock yapıcaksın..Bu artımla..Ram,Ht link,NB Ve Cpu Hızı artıcaktır..Cpu hızı hariç Diğer 3 lünün çarpan düşürerek Eski hızına yakın bir değere getirmelisin..
    Eğer soğutucun iyise..2.8 Ghz'den 3.2 Ghz'e kadar hız aşırt..Sonra prime95 Testine sok.Sıcaklıkları kontrol et.Testde StopWorking(cekırdek durdurma),Mavi ekran hatası vermıyorsa değer stabildir.Deneme yanılma yöntemı ıle işlemcinin ilk önce Voltajsız nereye kadar gittiğini görelim..Takii prime TEstinde 0x00000124 mavi ekran hatası alana kadar.Bu mavi ekran hatası voltaj yetersizliği anlamına gelıyor..Senin stok voltajın Cpu-z'de görüldüğü gibi 1.3250volt..işlemci Voltaj istedği zaman kademe kademe ilerle örn : 1.3500,1.3750..Her ilerledğinde Sıcaklıkları kontrol et.Sıcaklıklar Boşta max 35 C,Tam yükte prime testinde 62 olmalıdır.Voltaj için max 1.4500 öneriyorum sıcaklıklar göz önünde bulundurarak.

• bios da FSB deki değer girdiğimde 200.9 du onu kademeli olarak 206 değerine kadar çektim 60 mhz lik bir artiş oldu şuan 2.9 ghz , bu şekilde deneyerek devammi edeceğim yoksa cpu ile artan htlink ram nb değerlerini eski değere düşürmek için bişeymi yapmaliyim eğer yapicaksam nasil yapacağim şuanki durum resimdeki gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Bios'dan FSB(Bus Speed) arttırarak overclock yapıcaksın..Bu artımla..Ram,Ht link,NB Ve Cpu Hızı artıcaktır..Cpu hızı hariç Diğer 3 lünün çarpan düşürerek Eski hızına yakın bir değere getirmelisin..
    Eğer soğutucun iyise..2.8 Ghz'den 3.2 Ghz'e kadar hız aşırt..Sonra prime95 Testine sok.Sıcaklıkları kontrol et.Testde StopWorking(cekırdek durdurma),Mavi ekran hatası vermıyorsa değer stabildir.Deneme yanılma yöntemı ıle işlemcinin ilk önce Voltajsız nereye kadar gittiğini görelim..Takii prime TEstinde 0x00000124 mavi ekran hatası alana kadar.Bu mavi ekran hatası voltaj yetersizliği anlamına gelıyor..Senin stok voltajın Cpu-z'de görüldüğü gibi 1.3250volt..işlemci Voltaj istedği zaman kademe kademe ilerle örn : 1.3500,1.3750..Her ilerledğinde Sıcaklıkları kontrol et.Sıcaklıklar Boşta max 35 C,Tam yükte prime testinde 62 olmalıdır.Voltaj için max 1.4500 öneriyorum sıcaklıklar göz önünde bulundurarak.

Ben de birşey sormak istiyorum.

İ3 üm var oc yapacak bir anakart aldım tabi eski macunu da yenilemem gerekti, default hızlarda prime95 testinde 64 65 derecede maks. seyrederken oc lu 78 leri görmeye başlıyor.

Ve voltajı 1.21 V. Bana prime95 teki sıcaklıklar bile defaultta iken bile fazla geldi, ki oclu 78 80 arası takılması bana göre fazla olumsuz bir tablo.

Bir yerde sorun mu var çözemedim, niye default ta bile bu kadar sıcak oluyor.

Boşta iken 21 22 derece arası.

• boşta 21-22 derece ama yükte 80 ??? oc sizken bu nasıl fark böyle
  • fsb yi 215 e cektim ve 3020 mhz düzeyinde pc ve gayet stabil prame testine tabi tuttum yarım saat kadar hiç hata yok birde 45 derecenin üstüne cıkmadı tam yükde şimdi sıra voltaj arttırmada sanırım onu nasıl yapacağimi bilmiyorum işte anakartımın setup menüsünde o bölüme ulaşamadim malesef yardımcı olabilecek varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Posed

boşta 21-22 derece ama yükte 80 ??? oc sizken bu nasıl fark böyle

Ben de hala anlamadım 15 dk ya yakın süredir tekrar soktum prime95 testine 75 civarı seyretti.
    Buyrun resmini de koydum, bir sıkıntı mı var çözemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

boşta 21-22 derece ama yükte 80 ??? oc sizken bu nasıl fark böyle

Ben de hala anlamadım 15 dk ya yakın süredir tekrar soktum prime95 testine 75 civarı seyretti.
    Buyrun resmini de koydum, bir sıkıntı mı var çözemedim.

fanların ayarında bir sorun olmasın fanlar sabit bir hızda çalışıyorsa yük altındayken yetmiyordur
    aklıma başka bişey gelmedi şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: sahincoskun

fsb yi 215 e cektim ve 3020 mhz düzeyinde pc ve gayet stabil prame testine tabi tuttum yarım saat kadar hiç hata yok birde 45 derecenin üstüne cıkmadı tam yükde şimdi sıra voltaj arttırmada sanırım onu nasıl yapacağimi bilmiyorum işte anakartımın setup menüsünde o bölüme ulaşamadim malesef yardımcı olabilecek varmı

FSB yi 215 cektğinzde Dram Frequency,Ht link Frequency,NB Frequency bu 3ünün hızlarıda artmış olacak.Fazla artım yapmadığınız için hata almadınz.FSB yi daha yüksek değerlere cıkardğınızda Bu 3 lüyü Auto'dan manuele alıp çarpan düşürerek eski hızına yakın bir değer giriniz.Voltaj işine gelıcek olursak ilk önce 3.3 GHz gibi bir değer yapın FSB arttırarak bu arada dediğim gibi nb,ram,ht linkin hızını düşürün.Sonra Teste sokun..0x00000124 mavi ekran hatası gelırse voltajı 1-2 kademe arttırın.Buda Biosunuzda ''VCore Voltage'' tarzı birşeydir.Eğer mavi ekran hatası almassanız 3.3 den 3.5 civarina getirin.o zmn büyük olasılıkla voltaj isteyecektir..overclock işi deneme yanılma işidir.

• @Leroyy

Cpu Fanınız stok fanmı.Resimlerde görüldüğü gibi Fanınız sabit hızda (1800rpm)dönüyor.Bu hız Tam yükte stok fan için düşük bir hızdır.Eğer stok fan değilse,olasılıklar şunlar olabilir;

-Cpu fanı yetersiz olabilir.(Kule tipi bir soğutucu kullanıyorsanız 2.fan takınız.örn: benım xgimatek balder cpu soğutucum war tek fanlı,2.fanı takınca ısılar farketti.kule tipi soğutucnz warsa ısının fandan cıkan havayı dışarı atmaya yardımcı olacak fan takınız.
    -Thermal macun tam sürülememiş olabilir.
    -Cpu fanı tam oturmamış olabilir.
    -kasa içi hava akımıda önemli etkendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 7 Kasım 2011; 22:30:13 >
  • termal macundan veya kasa içi havalandırmadan sıkıntı olsa boşta okadr duşuk sıcaklıklara ulaşamaz gibime geliyor. bence sıkıntı fanda bi kontrol etmek gerekirse değiştirmek lazım
  • quote:

termal macundan veya kasa içi havalandırmadan sıkıntı olsa boşta okadr duşuk sıcaklıklara ulaşamaz gibime geliyor. bence sıkıntı fanda bi kontrol etmek gerekirse değiştirmek lazım

evet bende düşündüm şimdi onu.Bence Tam yükte o RPM de yetmıyor.Arkadaş Stok fanmı kullanıyor onu sölese Bari.
  • quote:

quote:

termal macundan veya kasa içi havalandırmadan sıkıntı olsa boşta okadr duşuk sıcaklıklara ulaşamaz gibime geliyor. bence sıkıntı fanda bi kontrol etmek gerekirse değiştirmek lazım

evet bende düşündüm şimdi onu.Bence Tam yükte o RPM de yetmıyor.Arkadaş Stok fanmı kullanıyor onu sölese Bari.

Evet beyler şimdi geldi, acıkmıstım da bir dürüm aldım üzerinize afiyet.

Evet fan stok fan ne yapmam gerekir,?
  • Bios'dan ayarını auto'ya getir.tekrar teste sok ve stok fanın yerıne orta seviyeli bir fan almanı öneriyorum.
  • quote:

Bios'dan ayarını auto'ya getir.tekrar teste sok ve stok fanın yerıne orta seviyeli bir fan almanı öneriyorum.

Az önce denedim, auto konumdaydı, onu enable yapıp performance quiet arasında performance sıkkını seçtim, (quiet) sessiz demek oldugundan iyice düşsün istemedim.

Her neyse pc acıldıgında baktım sonuc : 1170 lerde rpm. Biz artsın diyorduk iyice düştü, dedim teste sokayım o zaman artar yok işlemci fırladı 60a 10 saniyede

Bu kadar fark olmasını bir türlü anlamıs değilim. Fan oturmasa boşta sıcaklık da o kadar düşük olmaz. Macunu daha yeni temizleyip sürdüm. Stok fan niye bu kadar dağlar kadar farka gidiyor. Testten cıkarır cıkarmaz 40 lara düşüyor sonunda ise 20 lere geliyor, soğutmada problem yok ama bu kadar fark olmasını anlamıs değilim bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 7 Kasım 2011; 23:08:06 >

• anakartın yazılımlarını kullanın.mesela benımkı gigabyte EasyTune6 die Bir programı war.Cpu fan Ayarları war.
  • quote:

anakartın yazılımlarını kullanın.mesela benımkı gigabyte EasyTune6 die Bir programı war.Cpu fan Ayarları war.

Biostar ın öyle bir programı var mı bulamadım maalesef.
  • quote:

anakartın yazılımlarını kullanın.mesela benımkı gigabyte EasyTune6 die Bir programı war.Cpu fan Ayarları war.

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-cce-7103ep-mavi-led-li-intel-islemci-sogutucu-lga1155-uyumlu.html

Bütçeme uygun 3000 rpm hızında makul seviyede bir soğutucu. Siz ne dersiniz?

• overclock yapıcaksn almaya değmez.kule tipi soğutucu öneririm.overclock icin en düşük Xgimatek Red scorpion önerebılırım.oda 50 tl civarlarinda.şimdiki Stok fanınlada hafiften oc yapabılırsın.Biostarın sitesinde BIO-WATCH die bir program war.Bununla cpu fanını kontrol edebılıyorsun.Ama link bulamadım bir türlü.anakartın yanında gelen cD de böle bir program warmı bakarmısın ?
  • ya bu arada sıcaklıkları kontrol ettgin programda bi hata olma olasılığı nedir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.